Για τις νοσοκόμες που με έφεραν πίσω στη ζωή μετά τον θάνατο της νεογέννητης κόρης μου

Για τις νοσοκόμες που με έφεραν πίσω στη ζωή μετά τον θάνατο της νεογέννητης κόρης μου

Η περιπέτεια μιας μαμάς, λίγο πριν φέρει στον κόσμο το δεύτερο παιδί της, ήταν από αυτές που προκαλούν πόνο και συγκίνηση μαζί. Το βρέφος που κουβαλούσε στην κοιλιά της πέθανε, και παραλίγο να πεθάνει και η ίδια. Οι φροντίδες των νοσηλευτών του νοσοκομείου, όμως, ήταν εκείνες που κατάφεραν να την επαναφέρουν στη ζωή. Η γυναίκα που επέστρεψε από τον θάνατο, χρωστάει τα πάντα στους ανθρώπους που την φρόντισαν και γι΄αυτό τους ευχαριστεί.

«Αγαπημένοι μου νοσηλευτές,

Σας ευχαριστώ που με σώσατε. Οι ικανότητές σας και οι γνώσεις σας με έσωσαν από το να ακολουθήσω την κόρη μου στο θάνατο, όμως η συμπόνια σας ήταν αυτή που με έφερε πίσω στη ζωή. 

Για αυτό, σας χρωστάω την αγάπη μου και τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη μου.

Σας ευχαριστώ που φροντίζατε να  είχε αρκετά μαξιλάρια ο σύζυγός μου όταν έπρεπε να μένει στο νοσοκομειακό μου δωμάτιο.

Σας ευχαριστώ που ήσασταν εκεί όταν δεν μπόρεσα να μιλήσω γιατί ήμουν πολύ απασχολημένος για την ζωή μου. Δεν είμαι βέβαιη ότι θα ζούσα εάν δεν ήσασταν εσείς εκεί.  

Σας ευχαριστώ που μου δείξατε πώς να σταματήσω το γάλα από το στήθος μου, αφού η κόρη μου δεν ζούσε για να θηλάσει.

Θέλω επίσης να σας ευχαριστήσω που με κρατήσατε καθώς φώναξα στο βάρος που δεν μπορούσα να απελευθερώσω. Η αγκαλιά σου δεν έκανε τίποτα για να φωτίσει τη βαρύτητα στα στήθη μου, αλλά έφερε ένα αχνό φως στον πολύ σκοτεινό κόσμο μου.

Σας ευχαριστώ που με «καθαρίσατε» μετά τον θάνατο του νεογέννητου παιδιού μου.

Σας ευχαριστώ που με βοηθούσατε να πλένω το πρόσωπό μου και να βουρτσίζω τα μαλλιά μου. Εξακολουθώ να αισθάνομαι τα χέρια σας στα μαλλιά μου…

Σας ευχαριστώ που αναγνωρίσατε πόσο σημαντικό ήτα το παιδί μου για μένα, ακόμα κι αν είχε πεθάνει. Δεν θα ξεχάσω τον τρόπο που με ρωτήσατε «Θέλετε να μου πείτε γι 'αυτήν;»

Σας ευχαριστώ που ντύσατε το μωρό μου και το τραβήξατε φωτογραφία. Αυτή εικόνα σήμαινε τόσα πολλά για μένα!
 

Σας ευχαριστώ που ήρθατε αθόρυβα δίπλα στο κρεβάτι μου την πρώτη νύχτα μετά το θάνατο του παιδιού μου και μου κρατήσατε το χέρι.

Σας ευχαριστώ για το ψέμα που μου είπατε. Για την απώλεια του δικού σας αγέννητου παιδιού για να νιώσω καλύτερα.

Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω τους νοσηλευτές που με φρόντισαν γιατί ήξεραν πως έχω ακόμα ένα παιδί στο σπίτι που με περίμενε….

Με ευγνωμοσύνη,
Αυτή που επέστρεψε»

Πηγή: thestir.cafemom.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v