Παιδικές εκδηλώσεις που πρέπει να προλάβετε πριν τελειώσουν

Παιδικές εκδηλώσεις που πρέπει να προλάβετε πριν τελειώσουν

Η τέχνη εξημερώνει τα ήθη, και τα παιδιά χρειάζονται πολλή! Όσο πιο πολλή, τόσο πιο καλά! Θεατρικές παραστάσεις, εκδηλώσεις, δράσεις για παιδιά, μουσική και ό,τι άλλο μπορούμε να τους προσφέρουμε είναι, ίσως, από τα καλύτερα δώρα που θα μπορούσαμε να τους κάνουμε! Και για όσους γονείς τα… «κυνηγάνε» κάτι τέτοια, μερικές παιδικές δραστηριότητες που δεν πρέπει να χάσετε κοντεύουν να τελειώσουν. Γι’ αυτό, σπεύσατε!  

Burger Project – Θέατρο Πόρτα
έως 24 Νοεμβρίου
Ηλικία: από 4 έως 104 ετών
Γενική είσοδος: €10

Για όσους αγαπούν την μουσική, το θέατρο Πόρτα φιλοξενεί τους Burger Project και τα τραγούδια τους! Μία διαδραστική, χιουμοριστική παράσταση με μπόλικη φαντασία και αμέτρητους ρυθμούς και ήχους, κατά τη διάρκεια της οποίας τα παιδιά αναζητούν ένα σπάνιο μουσικό όργανο, που ονομάζεται "παρεόφωνο"

Τα μουσικοκινητικά παιχνίδια, η πολύ-πολιτισμική προσέγγιση και το κέφι των Burger Project, συνθέτουν ένα εκπληκτικό ταξίδι με οδηγό την αξία της φιλίας, της συνεργασίας και της ομαδικότητας.  Ο Θάνος Κοσμίδης με τα κείμενά του και το υπόλοιπο συγκρότημα με τις νότες του, υπόσχονται τουλάχιστον αυτό: τα παιδιά (αλλά και οι μεγάλοι..) θα χορέψουν και θα διασκεδάσουν!

 

Museum Sleepover - Μία νύχτα στο Ίδρυμα Θεοχαράκη!
έως 2 Μαρτίου
Για παιδιά 8-12 ετών και γονείς
Γενική είσοδος
: €100

«Μη με τραβάτε, μη μου κολάτε / απ` το μουσείο δε θέλω να βγω» έγραφε η Μαριάννα Κριεζή στη Λιλιπούπολη, και μάλλον το Ίδρυμα Θεοχαράκη την άκουσε! Για εσάς, λοιπόν, που τα μουσεία είναι αγαπημένο μέρος, μπορείτε να… διανυκτερεύσετε στον μουσειακό χώρο του ιδρύματος μαζί με τα παιδιά σας. Εκεί θα κάνετε νέους φίλους με κοινά ενδιαφέροντα και θα βοηθήσετε τα παιδιά να εξοικειωθούν με τα μουσεία. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ξενάγηση στους χώρους του μουσείου, ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα στα οποία παίρνετε μέρος και διανυκτέρευση ανάμεσα σε έργα τέχνης!

H τιμή περιλαμβάνει ξεναγήσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, διανυκτέρευση, δείπνο, πρωινό, καθώς και εκπλήξεις.

Τα θεματικά Σαββατοκύριακα που απομένουν είναι:

24 Νοεμβρίου «Η γυναικεία μορφή στην νεοελληνική ζωγραφική
2 Μαρτίου  «Τα Αριστουργήματα της Δημοτικής Πινακοθήκης Ρόδου»

Στη Χώρα των Δεινοσαύρων – Hellenic Cosmos
έως 14 Ιανουαρίου
Για όλες τις ηλικίες
Γενική είσοδος: €7,00

Η περιβόητη έκθεση ολοκληρώνεται αυτή την Κυριακή, οπότε σπεύσατε και περπατήστε ανάμεσα στα προϊστορικά ζώα που έχουν κλέψει τις καρδιές των μικρών μας φίλων! Κάντε ένα ταξίδι στην παλαιοληθηκή εποχή και δείτε τον εντυπωσιακό Στεγόσαυρο, τον τεράστιο Τρικεράτοπα και άλλα πολλά είδη δεινοσαύρων στο φυσικό τους μέγεθος να κινούνται και να ανοιγοκλείνουν το στόμα τους. Ένα θέαμα που σίγουρα θα σας μείνει αξέχαστο και που τα παιδιά σας θα το συζητούν για πολύ καιρό!


The Champion - Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Για όλες τις ηλικίες
Γενική είσοδος: από €7,5

          

Το κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» υποδέχεται για πρώτη φορά στη Ελλάδα την διαδραστική έκθεση για τον αθλητισμό! Η επιστημονική σχεδίαση της έκθεσης διασφαλίζει σε μικρούς και μεγάλους μια αξέχαστη εμπειρία, γεμάτη αθλήματα! Όσοι την επισκεφθούν, θα δοκιμάσουν τις επιδόσεις του σε δώδεκα αθλήματα :

  • Καλαθοσφαίριση
  • Κολύμβηση
  • Ποδόσφαιρο
  • Κωπηλασία
  • Ξιφασκία
  • Τρέξιμο
  • Γνωστικές ικανότητες
  • Διατροφή

 

v