Είδαν την 12χρονη κόρη μου να φιλιέται με ένα αγόρι. Πώς να το διαχειριστώ;

Είδαν την 12χρονη κόρη μου να φιλιέται με ένα αγόρι. Πώς να το διαχειριστώ;
Ερώτηση:
Η φίλη μου είδε την 12χρονη κόρη μου να φιλιέται κρυφά με ένα αγόρι στο στόμα λίγο πιο μακριά από το φροντιστήριό της. Πώς να το διαχειριστώ; Σας ευχαριστώ πολύ.
Απάντηση:

*Φωτογραφία: onlylebanon.net

Αγαπητή αναγνώστρια,

Η ηλικία της κόρης σας είναι τέτοια που το ενδιαφέρον της για τις σχέσεις της με το αντίθετο φύλο αποκτά κεντρικό ρόλο στη σκέψη και στα συναισθήματά της. Όχι απλά δεν πρόκειται για αρνητικό στοιχείο, αντιθέτως φανερώνει ότι η ανάπτυξή της εξελίσσεται ομαλά σε όλα τα επίπεδα.

Έχετε λοιπόν μια όμορφη αφορμή για να μιλήσετε μαζί της για τις σχέσεις. Με τρυφερότητα και έγνοια για τα συναισθήματά της, μιλήστε της για το πώς να σχετιστεί με σεβασμό στον εαυτό της αλλά και στην επιθυμία της! Η μέχρι τώρα σχέση σας, θα βάλει το πλαίσιο ώστε να μπορέσει να γίνει καλά μια τέτοιου είδους κουβέντα. Εάν έχετε ήδη μια καλή επικοινωνία, τότε μπορείτε όμορφα να τη συνεχίσετε. Με διάθεση να ανοίγετε κάθε φορά θέματα που αφορούν το μεγάλωμά της και που μπορεί με εμπιστοσύνη να μοιραστεί μαζί σας. Εάν στη σχέση σας έχετε δυσκολίες, τότε θα χρειαστεί να τη δουλέψετε ώστε να μπορέσει να σας ακούσει. Να μη νιώσει επίπληξη τη συζήτησή σας, αλλά φροντίδα.

Καθώς το κορίτσι σας μεγαλώνει, πέρα από το τι θα της πείτε, έχετε να αναλογιστείτε και τι της δείχνετε στο σημαντικό θέμα αυτό των σχέσεων. Φροντίστε λοιπόν κι εσείς τη σχέση με το δικό σας σύντροφο, ώστε να είστε πολλαπλά κερδισμένη. Και εσείς φροντισμένη, και η κόρη σας ήσυχη.

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

 

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v