4 θεατρικές παραστάσεις αποκλειστικά για εφήβους

4 θεατρικές παραστάσεις αποκλειστικά για εφήβους

H εφηβεία είναι μια δύσκολη περίοδος τόσο για τα παιδιά, όσο και για εμάς. Απομονώνονται στον εαυτό τους, προσπαθούν να ξεφύγουν από την οικογενειακή θαλπωρή. Δεν είναι εύκολο για μας να τους προσεγγίσουμε. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε σε αυτή την ιδιαίτερη φάση είναι να τους στηρίζουμε και να περνάμε χρόνο μαζί τους. Από το να κάνετε μια απλή βόλτα στο κέντρο μέχρι να παρακολουθήσετε μια θεατρική παράσταση μαζί, έρχεστε ένα βήμα κοντά τους. Και επειδή το θέατρο δεν απευθύνεται μόνο σε ενήλικες ή παιδιά, αλλά και σε αυτούς που βρίσκονται στο μεταίχμιο της εφηβείας, αυτές οι παραστάσεις είναι μια καλή ευκαιρία για να περάσετε όμορφα ένα σαββατοκύριακο.

Εroica

Φωτογραφία: polyplanityproductions

Το έργο του Κοσμά Πολίτη Eroica είναι σταθμός στην ελληνική λογοτεχνία και για πρώτη φορά παίζεται επί θεατρικής σκηνής. Η ιστορία εκτυλίσσεται σε μια φανταστική πόλη και οι νέοι που βρίσκονται στο μεταίχμιο ανάμεσα στην παιδική και εφηβική ηλικία, έρχονται αντιμέτωποι με τον έρωτα και τον θάνατο. Μέσα από απροσδόκητες εμπειρίες, οι ήρωες συνειδητοποιούν πως βρίσκονται στο τέλος μιας ανέμελης εποχής. Αυτό που ξεκινάει είναι μια εποχή με έντονα συναισθήματα και συγκρούονται με τους ίδιους τους εαυτούς.

Πού: Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν Υπόγειο, Πεσμαζόγλου 5.

Πότε: Δευτέρα και Τρίτη στις 21.15 μέχρι την 1η Ιανουαρίου.

Τηλέφωνο: 2103228706.

Το κόστος του εισιτηρίου είναι 15 ευρώ, 10 ευρώ το μειωμένο-φοιτητικό και 8 ευρώ των ανέργων.

«Μαμά και εγώ δεν σ’ αγαπώ»

Φωτογραφία: epikolono.gr

Πρόκειται για μια παράσταση που εστιάζει στην ιδιαίτερη σχέση μάνας-κόρης, καλύπτοντας τρεις διαφορετικές γενιές. Ερωτήματα όπως «πόσο μοιάζουμε στους γονείς μας;», «Θα κάνουμε και εμείς τα ίδια λάθη με εκείνους;» τίθενται για να απαντηθούν. Το αφήγημα της Μαργαρίτας Φρανέλη προσπαθεί άλλοτε με χιούμορ και άλλοτε ωμά να κάνει μια ενδοσκόπηση των ενδοοικογενειακών σχέσεων και να απαντήσει σε ερωτήματα που μας βασανίζουν ακόμη και ως ενήλικες. Η παράσταση διαρκεί 80 λεπτά χωρίς διάλειμμα.

Πού: Θέατρο Επί Κολωνώ, Ναυπλίου 12 και Λένορμαν 94, Κολωνός (Μετρό Μεταξουργείο).

Πότε: Σάββατο 9.30 μ.μ. και Κυριακή 7.00 μ.μ., μέχρι τις 13/1.

Τηλέφωνο: 2105138067.

Το εισιτήριο κοστίζει 13 ευρώ για ενήλικες και 8 ευρώ για παιδιά.

«Ελένη» του Ευριπίδη

Φωτογραφία: nlt.gr

Η παράσταση εμπνέεται από την τραγωδία-εν μέρη κωμωδία- του Ευριπίδη που ήθελε την πανέμορφη Ελένη να είναι το θύμα των θεϊκών ραδιουργιών. Δεν κλέφτηκε ποτέ με τον Πάρη και δεν πήγε ποτέ στην Τροία. Το είδωλό της ήταν αυτό που προκάλεσε τον πόλεμο. Η πραγματική Ελένη κατέληξε στην Αίγυπτο και θα ξανασμίξει με τον Μενέλαο. Το έργο είναι κατάλληλο για παιδιά γυμνασίου, εφόσον είναι κομμάτι της διδακτέας ύλης της Γ' γυμνασίου και είναι μια καλή ευκαιρία τα παιδιά να συμπληρώσουν τις γνώσεις τους, να λύσουν απορίες και να έρθουν πιο κοντά στους ήρωες.

Πού: Κεντρική Σκηνή, Θέατρο του Νέου Κόσμου, Αντισθένους και Θαρύπου, Αθήνα.

Πότε: Κάθε Κυριακή μέχρι 21 Απριλίου 2019 στις 16.00.

Τηλέφωνο: 210921 2900.

Το εισιτήριο κοστίζει 10 ευρώ.

«Τσάντα για μαξιλάρι. Μια υπόθεση τραγική.»

Φωτογραφία: tsadagiamajilari

Η συγκεκριμένη παράσταση προσεγγίζει την περίοδο της εφηβείας με έναν μοναδικό τρόπο. Οι ήρωες μπαίνουν στο μυαλό ενός 16χρονου και προσπαθούν να μεταφέρουν στους θεατές τη διαρκή αναζήτηση των εφήβων να βρουν την προσωπική τους ταυτότητα, τον παρορμητισμό τους και τον γεμάτο αντιφάσεις κόσμο τους.

Πού: Κάθε Κυριακή στις 15:00.

Πότε: Θέατρο 104, Ευμολπιδών 41, Γκάζι.

Τηλέφωνο: 2103455020.

Το εισιτήριο κοστίζει 10 ευρώ και 8 ευρώ για παιδιά.

v