Τα 5 αγαπημένα μου μέρη στην πόλη: Μια μαμά προτείνει

Τα 5 αγαπημένα μου μέρη στην πόλη: Μια μαμά προτείνει

Ο καιρός χαλάει, τα σχολεία άνοιξαν κι η καθημερινότητα είναι ξανά «γεμάτη» ασφυκτικά. Μένουν τα Σαββατοκύριακα για βόλτες οικογενειακές, διασκεδαστικές και γιατί όχι εκπαιδευτικές! Μερικά από τα αγαπημένα μέρη μαμάδων και παιδιών δεν είναι οι κλασικοί παιδότοποι ή τα εμπορικά κέντρα που όλοι οι γονείς νομίζουμε. Τα παιδιά αγαπάνε τα παιχνίδια, τα βιβλία και τα… άγρια ζώα!

Playmobil Fun Park

Ο απόλυτος προορισμός διασκέδασης για παιδιά από  18 μηνών έως 12 ετών, χωρίς ίχνος υπερβολής! Τα παιδιά κινούνται σε έναν χώρο με παραμυθένια παλάτια και κάστρα, επιβλητικά πειρατικά καράβια, αιγυπτιακές πυραμίδες, θαρραλέους ιππότες, πανέμορφες πριγκίπισσες και πολλά πολλά άλλα. Το κλασικό παιχνίδι ρόλων που παίζουν τα παιδιά μας στο σπίτι, αυτό το «και τώρα θα ήμουν… και θα πήγαινα…» που όλοι οι γονείς τα έχουμε ακούσει να ψιθυρίζουν, αποκτάει άλλες διαστάσεις και τα παιδιά μεταφέρονται κυριολεκτικά σε έναν άλλον, εντελώς δικό τους κόσμο!

Γενική είσοδος: €8 τις καθημερινές, €9 τα Σ.Κ.

Κάισσα Cafe

Φώτο: www.popaganda.gr

Εάν αγαπάτε τα επιτραπέζια, η Κάισσα είναι το ιδανικό μέρος! Αμέτρητα επιτραπέζια για όλες τις ηλικίες και όλα τα γούστα. Βρείτε το κατάστημα που σας βολεύει πιο πολύ και επισκεφθείτε το χωρίς δεύτερη σκέψη. Στην Κάισσα θα βρείτε παιχνίδια που προσφέρουν ατελείωτο γέλιο, διευρύνουν τις γνώσεις, οξύνουν το μυαλό και φέρνουν την οικογένεια ακόμα πιο κοντά. Εάν έχετε μεγαλύτερα παιδιά, τα παιχνίδια στρατηγικής ή μυστηρίου θα σας κρατήσουν στα ζεστά καταστήματα της Κάισσα για ώρες… Ωστόσο, αν «κολλήσετε» με κάποιο και σας είναι αδύνατο να το αποχωριστείτε, μπορείτε να το αγοράσετε και να συνεχίσετε το παιχνίδι σπίτι.

Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας

Δεν είναι απλά ένα μουσείο, αλλά ένα Φανταστικό μουσείο για τα παιδιά όλων των ηλικιών! Σπάνια ζώα, φυτά και ορυκτά είναι μερικά από τα εκθέματα που εντυπωσιάζουν τους μικρούς μας φίλους και θέλουν να πηγαίνουν ξανά και ξανά. Εκτός από το μουσείο φυσικής ιστορίας, φιλοξενείται στον ίδιο χώρο και το Κέντρο Γαία. Μεγάλοι προτζέκτορες και πολλές δραστηριότητες βοηθούν τα παιδιά να αντιληφθούν την ποικιλία των τοπίων, να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους σχετικά με την χλωρίδα και την πανίδα, να ενημερωθούν για τις διάφορες πηγές ενέργειας αλλά και να μάθουν για το πώς επεμβαίνει ο άνθρωπος στο περιβάλλον..

Γενική είσοδος: Ενήλικες 6€ , παιδιά 5 – 18 ετών 4€

Public

Φώτο: www.naftemporiki.gr

Σάββατο πρωί με κρύο και βροχή. Το ενδεχόμενο να μείνετε στο σπίτι σας «πέφτει» βαρύ αλλά οι επιλογές δεν είναι και πολλές. Μπείτε στο αυτοκίνητο και πηγαίνετε στο κοντινότερο Public! Προσπεράστε γρήγορα το τμήμα με τα παιχνίδια για να αποφύγετε τα «μαμά θέλω» και κατευθυνθείτε στα παιδικά βιβλία.  Αφήστε το παιδί σας να τα δει όλα, να διαλέξει αυτό που του αρέσει και να καθίσει στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο να διαβάσει. Στο μεταξύ, επωφεληθείτε τον ελεύθερο χρόνο για να ρίξετε κι εσείς μια ματιά στα βιβλία που σας ενδιαφέρουν. Έπειτα, κάντε του παρέα στην ανάγνωση. Εάν θέλετε να αποκτήσουν τα παιδιά σας τη συνήθεια να διαβάζουν, ένας τέτοιος χώρος είναι ιδανικός!

Εθνικός κήπος

Όταν ήμαστε παιδιά, ο Εθνικός Κήπος ήταν από τις καθιερωμένες επιλογές για την κυριακάτικη βόλτα της οικογένειας. Σήμερα, όμως, λόγω των άπειρων επιλογών που υπάρχουν, ο Εθνικός κήπος είναι λιγάκι ξεχασμένος. Δεν παύει, όμως, να είναι ένα υπέροχο μέρος για να επισκεφθείς με τα παιδιά σου! Περιηγηθείτε στον μεγάλο κήπο και εξερευνήστε τα χιλιάδες είδη φυτών που φιλοξενεί. Μεταξύ άλλων, θα δείτε και φυτά που δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στην Ελλάδα. Ταΐστε τις κατσίκες, χαζέψτε τα χελωνάκια και συζητήστε για το περιβάλλον και την οικολογία. Τα παιδιά σίγουρα θα εντυπωσιαστούν από την παιδική βιβλιοθήκη, το ηλιακό ρολόι, τον βράχο της Αμαλίας, και την μεγάλη παιδική χαρά. Τα αγάλματα που κοσμούν τον Εθνικό κήπο, όπως αυτού του Καποδίστρια, του Σολωμού, του Βαλαωρίτη, του Ζαν Μωρεάς και του Ιωάννη Σαμαρά, είναι από σπουδαίους γλύπτες. Πριν τα επισκεφθείτε, φρεσκάρετε τις γνώσεις σας για όλους αυτούς τους σπουδαίους άνδρες και κάντε μια σπέσιαλ ξενάγηση στα παιδιά σας.

v