5 κλασικές οικογενειακές ταινίες που αγαπήσαμε στα νιάτα μας

5 κλασικές οικογενειακές ταινίες που αγαπήσαμε στα νιάτα μας

Θυμάστε ποιες ήταν οι αγαπημένες σας ταινίες όταν ήσασταν παιδιά; Αυτές που θέλατε να δείτε ξανά και ξανά και είχατε ορκιστεί ότι στο μέλλον θα τις δείτε με τα δικά σας παιδιά; Επειδή πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα να τηρήσετε την υπόσχεσή σας, αποφασίσαμε να φρεσκάρουμε τη μνήμη σας με αυτές τις 5 ταινίες της γενιάς μας. Και όχι, δεν έχουμε συμπεριλάβει το Home Alone (αν και θα μπορούσαμε!).

E.Τ. ο εξωγήινος

Έτος κυκλοφορίας: 1982



Πλοκή

Μια ομάδα εξωγήινων έρχονται να εξερευνήσουν τη γη. Όταν, όμως, τους ανακαλύπτουν κάποιοι άνθρωποι, φεύγουν βιαστικά… αφήνοντας πίσω τους έναν «δικό» τους. Ο Ε.T βρίσκεται ολομόναχος στον πλανήτη και περιπλανιέται προσπαθώντας να γυρίσει σπίτι του. Γίνεται φίλος με τον 10χρονο Έλιοτ, με τον οποίο αναπτύσσουν έναν ιδιαίτερο δεσμό. Στην προσπάθειά του να επιστρέψει στον πλανήτη του, ο μικρός εξωγήινος φτιάχνει μια αυτοσχέδια συσκευή, όμως, αρρωσταίνει βαριά, γεγονός που προκαλεί την παρέμβαση της κυβέρνησης….

Γιατί να τη δείτε

Όσοι την έχετε δει, ξέρετε! Δεν χρειάζεται να σας πούμε: είναι εκπληκτική ταινία, άκρως συγκινητική και σε κρατάει σε αγωνία μέχρι το τέλος. Γοητεύει τους θεατές με την πλοκή και τους χαρακτήρες της και η μικρή Nτρου Μπάριμορ είναι απλά αξιολάτρευτη. Ελάτε τώρα, μεταξύ μας, μονολογήσατε τη φράση ''E.T. go home!''

Fun fact

O Steven Spielberg σκηνοθέτησε την ταινία με τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι από την οπτική ενός παιδιού. Με εξαίρεση την μητέρα του Elliot, δεν εμφανίζονται τα πρόσωπα των ενηλίκων, παρά μόνο στο τελευταίο μισάωρο της ταινίας.

Ματίλντα

Έτος κυκλοφορίας: 1996

Πλοκή

Η Ματίλντα, ένα πολύ χαρισματικό και έξυπνο κορίτσι μεγαλώνει σε μια «ιδιαίτερη» οικογένεια με δύο αδιάφορους γονείς και έναν κακομαθημένο αδερφό. Στο σχολείο της έχει να αντιμετωπίσει την κακιά διευθύντρια που αρέσκεται να τρομάζει και να τιμωρεί τους μαθητές της. Όταν, όμως, η μικρή ηρωίδα ανακαλύπτει ότι έχει το χάρισμα της τηλεκίνησης( και τηλεπάθειας), αρχίζει να προστατεύει τους συμμαθητές της και παλεύει εναντίον της αδικίας. Στήριγμά της είναι η καλοκάγαθη δασκάλα της, που υποστηρίζει με σθένος τους αγαπημένους της μαθητές.

Γιατί να τη δείτε

…γιατί ένα μικροσκοπικό κοριτσάκι τα βάζει με το κατεστημένο και βγαίνει νικήτρια. Αν κάτι σου μαθαίνει αυτή η ταινία, είναι ότι δεν έχει σημασία πόσο διαφορετικός είσαι αλλά πόσο παλεύεις για την θέση σου στον κόσμο.

Fun fact

Η κακιασμένη διευθύντρια (Pam Ferris), έπαιξε αργότερα την εξίσου κακιασμένη θεία του Χάρι Πότερ.

Γκούνις : Το Κυνήγι της Μεγάλης Περιπέτειας ( The Goonies)

Έτος κυκλοφορίας: 1985

Πλοκή

Μια παρέα φίλων, «οι Γκούνις», έρχονται αντιμέτωποι με την επερχόμενη κατεδάφιση των σπιτιών τους από μια μεγαλοεταιρεία. Ανακαλύπτουν τυχαία έναν ισπανικό χάρτη που οδηγεί σ’ έναν ξεχασμένο θησαυρό. Στην προσπάθειά τους να σώσουν τα σπίτια τους, ξεκινούν ένα περιπετειώδες ταξίδι για να βρουν τον θησαυρό του θρυλικού πειρατή του 17ου αιώνα, Μονόφθαλμου Γουίλι. Η αναζήτησή τους είναι γεμάτη… παγίδες, όμως, χάρη στην δύναμη της φιλίας και τα ξεχωριστά προτερήματα των ηρώων καταφέρνουν να ξεπεράσουν όλα τα εμπόδια και να σώσουν τα σπίτια τους.

Γιατί να τη δείτε

Την αγαπήσαμε γιατί είχε τον καλοκάγαθο αδερφό που τα βάζει με τους νταήδες και τους πιο αξιαγάπητους-ατσούμπαλους χαρακτήρες.

Fun fact

O αγαπημένος πρωταγωνιστής Μάικλ (Sean Astin), μεγάλωσε και έγινε o Σαμ, το τσουπωτό χόμπιτ του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών.

Jumanji (το παλιό)

Έτος κυκλοφορίας:1995

Πλοκή

Yπάρχουν επιτραπέζια γνώσεων, στρατηγικής και υπάρχει και το Jumanji που κάνει τα αδύνατα δυνατά. Δύο αδέρφια καθώς εξερευνούν τη σοφίτα ενός παλιού σπιτιού, ανακαλύπτουν ένα επιτραπέζιο παιχνίδι. Ξεκινούν να παίζουν και συνειδητοποιούν ότι το Jumanji είναι πέρα για πέρα αληθινό. Όταν ελευθερώνουν τον Alan Parrish (Robin Williams), ο οποίος είχε εγκλωβιστεί για 10 χρόνια στο παιχνίδι, καταλαβαίνουν ότι πρέπει να τελειώσουν το παιχνίδι αν θέλουν να ελευθερωθούν.

Γιατί να τη δείτε

Αν δεν σας αρκεί ότι πρωταγωνιστής είναι ο αείμνηστος Robin Williams, το Jumanji είναι μια διαχρονική ταινία που μιλάει για τη δύναμη της θέλησης και της προσπάθειας. Την αγαπήσαμε γιατί μας έμαθε ότι ακόμα και δυο μικρά παιδιά είναι ικανά να βοηθήσουν έναν ενήλικα. Και επίσης, δεν θα θέλατε να παίξετε και εσείς μια φορά Jumanji;

Fun fact

Ο συγγραφέας του Jumanji έγραψε και την απίστευτη ταινία κινουμένων σχεδίων Polar Express.

Nτένης ο Τρομερός

Έτος κυκλοφορίας: 1993

Πλοκή

Ο γκρινιάρης κύριος Wilson και η αξιαγάπητη γυναίκα του, αναλαμβάνουν να φιλοξενήσουν τον όχι και τόσο υπάκουο Ντένη, μιας και οι γονείς του πρέπει να φύγουν από την πόλη. Κατά τη διάρκεια της φιλοξενίας του, ο μικρός Ντένης ξεδιπλώνει τον χαρακτήρα του και φέρνει στα όρια της τρέλας τον κύριο Wilson. Σαν να μη φτάνουν όλα αυτά, ένας ληστής εμφανίζεται και τα πράγματα περιπλέκονται…

Γιατί να δείτε

Το ταπεραμέντο του Ντένη είναι ο φόβος και ο τρόμος κάθε γονιού, αλλά μεταξύ κατεργαρέων ειλικρίνεια, το λατρεύουμε αυτό το παλικαράκι. Είναι πανέξυπνος και μάγκας!

Fun fact

Ο σκιτσογράφος Hank Ketcham εμπνεύστηκε τον χαρακτήρα του από τον ίδιο του τον γιο που ονομαζόταν Ντένης.

v