Τα χριστουγεννιάτικα πάρκα της Αθήνας που πρέπει να επισκεφθείτε με τα παιδιά

Τα χριστουγεννιάτικα πάρκα της Αθήνας που πρέπει να επισκεφθείτε με τα παιδιά

Μπορεί το «πραγματικό» χωριό του Άι- Βασίλη στο Ροβανιέμι της Φινλανδίας  να βρίσκεται πολλά χιλιόμετρα μακριά, όμως αυτό δεν σημαίνει πως κι εμείς δεν μπορούμε να ζήσουμε το… χριστουγεννιάτικο όνειρο. Τις προηγούμενες μέρες τα περισσότερα χριστουγεννιάτικα πάρκα και χωριά άνοιξαν τις πύλες τους στην πρωτεύουσα και έτσι έχουμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά ξωτικά, καλικάντζαρους, ακόμα και τον ίδιο τον Άγιο Βασίλη.

Santa Claus Kingdom στο M.E.C. Παιανίας

*Φωτογραφία: facebook/santaclauskingdom

Στον εκθεσιακό χώρο του M.E.C. Παιανίας στεγάζεται γι’ ακόμα μία χρονιά το Santa Claus Kingdom που είναι αμιγώς χριστουγεννιάτικο. Το πάρκο διαθέτει παιχνίδια για όλες τις ηλικίες, από baby carts και πίστα με πόνυ μέχρι αρένα laser tag και πίστα πατινάζ. Η συμβουλή μας: μην παραλείψετε να ανεβείτε στο τραινάκι του Christmas Express για να κάνετε τον γύρο του χριστουγεννιάτικου πάρκου.



Αν δεν θέλετε να πάρετε το αυτοκίνητό σας, εκμεταλλευτείτε τον σταθμό του προαστιακού (Κάντζα) αλλά και του μετρό (Δουκίσσης Πλακεντίας). Διαφορετικά, δείτε αναλυτικά τις οδηγίες για την πρόσβαση με το αυτοκίνητο εδώ

Πού θα πάτε: Λεωφόρος Λαυρίου 301, Παιανία.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 6199 777.

Τιμές εισιτηρίων: το ενιαίο εισιτήριο για όλα τα παιχνίδια κοστίζει 8 ευρώ για γονείς, 14 ευρώ για παιδιά ενώ ισχύουν ειδικές τιμές για ανέργους και πολύτεκνους

Ωράριο λειτουργίας: 10 π.μ. έως 10 μ.μ. μέχρι 4 Ιανουαρίου.

Christmas Festival- Η επέλαση των ξωτικών στην Τεχνόπολη

Αν θέλετε να κάνετε ακόμα πιο εορταστική τη βόλτα σας στο κέντρο της Αθήνας, το Christmas Festival πραγματοποιείται στην Τεχνόπολη στο Γκάζι. Για να πάρετε μία γεύση Χριστουγέννων,  περιπλανηθείτε στο Αρχηγείο του Άη Βασίλη και στα εργοστάσια γλυκών και παιχνιδιών. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ανέβουν σε κλασικά παιχνίδια λούνα παρκ, να συμμετέχουν σε διαδραστικά εργαστήρια και escape rooms αλλά και σε αμέτρητες- και συγκεκριμένα γύρω στις 250- εκδηλώσεις. Όσον αφορά την ώρα του φαγητού, μπορείτε είτε να επιλέξετε τα εστιατόρια που βρίσκονται στον Κεραμεικό είτε να δοκιμάσετε τις γεύσεις του food market του Christmas Festival.



Πού θα πάτε: Πειραιώς 100, Αθήνα.

Τηλέφωνο: 2103461589.

Ωράριο λειτουργίας: 10 π.μ.- 10 μ.μ. μέχρι τις 6 Ιανουαρίου.

Τιμές εισιτηρίων: 6 ευρώ, οικογενειακό εισιτήριο 20 ευρώ, τις καθημερινές μέχρι την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου ισχύει έκπτωση -50%.

Χριστουγεννιάτικο χωριό στα Αηδονάκια

Λίγο πιο βόρεια και συγκεκριμένα στο Μαρούσι, τα γνωστά Αηδονάκια αποκτούν και φέτος το δικό τους χριστουγεννιάτικο χωριό με guests stars τα Paw Patrols. Οι μικροί επισκέπτες μάλιστα μπορούν να στείλουν το γράμμα τους στον Άγιο Βασίλη, να λύσουν ένα χριστουγεννιάτικο μυστήριο και μετά να διασκεδάσουν στα κλασικά παιχνίδια του λούνα παρκ. Επιβάλλεται να ανεβείτε μαζί τους στη ρόδα για να θαυμάσετε από ψηλά τη χριστουγεννιάτικη Αθήνα!



Πού θα πάτε: Ανδρέα Παπανδρέου και Διονύσου 155, Μαρούσι.

Τηλέφωνο: 2106196948.

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 4 μ.μ.- 10 μ.μ. και Σάββατο-Κυριακή 10:00 μ.μ.- 11 μ.μ. μέχρι τις 6 Ιανουαρίου.

Τιμές εισιτηρίων: το ημερήσιο βραχιόλι απεριόριστης συμμετοχής κοστίζει 16,5 ευρώ και περιλαμβάνει 20 παιχνίδια, εκτός από αυτά που κερδίζουν δώρα και τα συγκρουόμενα αυτοκίνητα. Η μεμονωμένη μάρκα για τα υπόλοιπα παιχνίδια κοστίζει 3 ευρώ ανά παιχνίδι.

Το πακέτο 10 μαρκών ανέρχεται στα 24 ευρώ και το πακέτο των 20 μαρκών στα 42 ευρώ.

*Για τις ομαδικές επισκέψεις και τις επισκέψεις σχολείων, το ημερήσιο βραχιόλι κοστίζει 8 ευρώ μαζί με 1 μάρκα για τα συγκρουόμενα.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο Facebook.

Christmas Fantasy Park and Theater

Σε λίγες μέρες και συγκεκριμένα από την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου, το Christmas Fantasy Park ανοίγει τις πόρτες του στο Κλειστό Κέντρο Ξιφασκίας. Ακόμα και τα πολύ μικρά παιδιά θα περάσουν καλά, αφού ο χώρος διαθέτει και baby park για τα πιτσιρίκια ηλικίας 1-5 ετών. Για τα μεγαλύτερα παιδιά, το καρουζέλ, το παγοδρόμιο και το Polar Express είναι μερικά από τα αμιγώς χριστουγεννιάτικα παιχνίδια του πάρκου. Εννοείται ότι δεν λείπουν και τα υπόλοιπα αγαπημένα παιχνίδια των παιδιών όπως το καράβι, τα συγκρουόμενα και τα φουσκωτά. Μάλιστα, με το ίδιο ημερήσιο εισιτήριο που ανέρχεται στα 12 ευρώ, μπορείτε να παρακολουθήσετε θεατρικές παραστάσεις και μαγικά σόου. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.



Πού θα πάτε: Λεωφόρος Ποσειδώνος, Ελληνικό Αργυρούπολη (πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο).

Τηλέφωνο: 2109213310.

Ωράριο λειτουργίας: 10 π.μ. έως 10 μ.μ. από τις 7 Δεκεμβρίου έως τις 6 Ιανουαρίου.

Τιμές εισιτηρίων: γενική είσοδος για ενήλικες και παιδιά 12 ευρώ.

Το πάρκο του Άη Βασίλη στο πάρκο του Φλοίσβου

*Φωτογραφία: palaiofaliro.gr

Στα νότια προάστια, το Πάρκο του Φλοίσβου μετατρέπεται για κάτι περισσότερο από έναν μήνα, μέχρι τις 7 Ιανουαρίου, σε πάρκο του Άη Βασίλη. Εκτός από τα κλασικά παιχνίδια, όπως το καρουζέλ και τα συγκρουόμενα αυτοκίνητα, μικροί και μεγάλοι θα μπορούν να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στο πατινάζ και να κάνουν τις βόλτες τους στο παγοδρόμιο αλλά και να δουν ταινίες σε 7D cinema. Φυσικά ο Άγιος Βασίλης δεν θα λείπει! Εδώ μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν. 

Στο τέλος μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ ή το φαγητό σας στο καφέ του πάρκου. 



Πού θα πάτε: Πάρκο Φλοίσβος, Παλαιό Φάληρο.

Ωράριο λειτουργίας: 10 π.μ.- 9 μ.μ. μέχρι τις 7 Ιανουαρίου.

Τηλέφωνο: 2109885140.

Δείτε περισσότερα στο Facebook

v