3 συνταγές για σπέσιαλ πουρέ

3 συνταγές για σπέσιαλ πουρέ

Ο πουρές είναι το ιδανικό συνοδευτικό: ταιριάζει με τα περισσότερα πιάτα,  αλλά κυρίως από τις διαμαρτυρίες των παιδιών. Τουλάχιστον από τα χείλη των δικών μου δεν βγήκε ποτέ η φράση «πάλι πουρέ θα φάμε;»! Αν είστε λάτρης του πουρέ και θέλετε να τον απογειώσετε υπάρχουν κάποιες παραλλαγές του που θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπες!

Πουρές με καραμελωμένο κρεμμύδι

Τι θα χρειαστείτε

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές λωρίδες

1 κουταλιά της σούπας αλάτι

680 γραμμάρια πατάτες

3 σκελίδες σκόρδο ξεφλουδισμένες

1/3 του φλιτζανιού sour cream 

3 κουταλιές της σούπας άπαχο γάλα

1 κουταλιά του γλυκού πιπέρι

1 κουταλιά του γλυκού λιωμένο βούτυρο

½ του φλιτζανιού τριμμένο τσένταρ

2 φέτες μπέικον, ψημένες και ψιλοκομμένες

Τι πρέπει να κάνετε

Σε μια κατσαρόλα θερμαίνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε τα κρεμμύδια και το αλάτι και ανακατεύετε συνεχώς, για περίπου 25 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί η υγρασία και να ροδίσουν τα κρεμμύδια. Για να μην κολλήσουν μπορείτε να ρίξετε μια κουταλιά της σούπας νερό και να συνεχίσετε το ανακάτεμα.

Στο μεταξύ, σ’ ένα άλλο μικρό κατσαρολάκι τοποθετήστε τις πατάτες και το σκόρδο. Βράστε τα για 20 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν. Αφού τις σουρώσετε χρησιμοποιήστε ένα μπολ για να τις λιώσετε. Προσθέστε το γάλα, το πιπέρι, λίγο ακόμα αλάτι και την sour cream. Ανακατεύετε πολύ καλά και προσθέτετε και τα καραμελωμένα κρεμμύδια. Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα, πασπαλίζετε με το τσένταρ και το μπέικον και σερβίρετε.

Πηγή: tasteofhome.com

Πουρές με 4 τυριά

Φωτογραφία: lifesambrosia.com

Τι θα χρειαστείτε

1 κιλό πατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες 

85 γραμμάρια τυρί κρέμα

¼ του φλιτζανιού blue cheese

1 φλιτζάνι τριμμένο τσένταρ

¼ του φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα

1 φλιτζάνι άπαχο γιαούρτι

1 κουταλιά του γλυκού σκόρδο σε σκόνη

¼ κουταλιά του γλυκού πάπρικα

Τι πρέπει να κάνετε

Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετήστε τα 4 τυριά, το γιαούρτι και το σκόρδο. Ανακατέψτε τα πολύ καλά, χρησιμοποιώντας ηλεκτρικό μίξερ για να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Παράλληλα σε μια κατσαρόλα τοποθετείτε τις πατάτες και τις καλύπτετε με νερό. Τις θερμαίνετε σε υψηλή θερμοκρασία για 20 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Στην συνέχεια, αφού τις αποστραγγίξετε, λιώστε τις. Προσθέτετε το μείγμα τυριών και ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Εάν δείτε ότι το μείγμα σβολιάζει, προσθέστε μια κουταλιά της σούπας γάλα και συνεχίστε με το ανακάτεμα.

Aφού προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς, τοποθετήστε τις αλεσμένες πατάτες σε ένα ταψί και ψήστε για 40 λεπτά περίπου. Μόλις είναι έτοιμο πασπαλίστε το με πάπρικα και σερβίρετε.

Πηγή: bettycrocker.com

Iρλανδικός πουρές

Tι θα χρειαστείτε

1 μεσαίο λάχανο, τεμαχισμένο

2 φλιτζάνια γάλα

1 φλιτζάνι πράσινο κρεμμύδι, κομμένο σε μεσαίου μεγέθους κομμάτια

1-1/2 κουταλιές του γλυκού αλάτι

½ κουταλιά του γλυκού πιπέρι

¼ φλιτζανιού λιωμένο βούτυρο

Φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος

1 φέτα μπέικον, ψημένη και ψιλοκομμένη

8 μεσαίου μεγέθους πατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες

Tι πρέπει να κάνετε

Βάλτε σε μια κατσαρόλα 2 φλιτζάνια νερό, τοποθετήστε το λάχανο και βράστε το μέχρι να μαλακώσει για περίπου 10 λεπτά. Στραγγίστε το και βάλτε το σε ένα ξεχωριστό πιάτο. Κρατήστε το ζουμί και προσθέστε τις πατάτες. Βάλτε επιπλέον νερό μέχρι να καλυφθούν και μαγειρέψτε τις για 20 περίπου λεπτά.

Σε ένα κατσαρολάκι τοποθετείστε το πράσινο κρεμμύδι, το γάλα και το αλατοπίπερο. Βράστε για λίγο και αφαιρέστε το σκεύος από τη φωτιά. Αφού σουρώσετε τις πατάτες, λιώστε τις και προσθέστε το μείγμα με το γάλα. Συνεχίστε το ανακάτεμα, τοποθετώντας προς το τέλος το λάχανο. Ανακατεύετε πολύ καλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Για την επικάλυψη πασπαλίστε με το λιωμένο βούτυρο, τον μαϊντανό και το μπέικον.

Πηγή: simplerecipes.com
 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v