Ξεφυλλίζουμε τα Χριστούγεννα μέσα από πέντε γιορτινά βιβλία

Ξεφυλλίζουμε τα Χριστούγεννα μέσα από πέντε γιορτινά βιβλία

 Έρχονται διακοπές και πολλές πολλές γιορτές. Με αυτά και μ’ αυτά όμως ο μόνος που αυτές τις μέρες δεν κάνει διακοπές, αλλά αντίθετα παθαίνει υπερκόπωση, είναι, ποιος άλλος, ο Άγιος Βασίλης. Έτσι, αφήνει στο πόδι του τα ξωτικά να πάνε να μοιράσουν το δώρα και αποφασίζει να φύγει για κρουαζιέρα. Όταν όμως είσαι τόσο διάσημος όπως αυτός, οι διακοπές μπορεί τελικά να μην είναι και τόσο διασκεδαστικές και ξεκούραστες όσο θα περίμενε αλλά ένας ξεκαρδιστικός εφιάλτης. Και όλα αυτά γιατί όλοι θέλουν να βγουν μια Φωτογραφία με τον Αϊ-Βασίλη, όπως μας αφηγείται ο Πίτερ Μπέντλι.

Από την άλλη βέβαια, όλα μπορούν να συμβούν αν έχεις στο πλευρό σου την τύχη, την αγάπη και τα Χριστούγεννα. Κάτι παραπάνω γι’ αυτό ξέρει η Κάθριν Ράντελ και ο ήρωάς της, ο Θίο, που την παραμονή έχει μείνει σπίτι μόνος του με την μπέιμπι σίτερ και κάνει Μια χριστουγεννιάτικη ευχή να είχε λέει μερικούς φίλους να του κάνουνε παρέα. Κι επειδή τη μέρα αυτοί οι ουρανοί είναι ανοιχτοί, τα στολίδια ζωντανεύουν και όλα έρχονται τα πάνω κάτω.

Για στολίδια κάνει λόγο και η Αγγελική Δαρλάση και μάλιστα για Το ωραιότερο χριστουγεννιάτικο στολίδι που μπορεί να κρέμεται σε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο κάπου σ’ ένα σπίτι, σε μια χώρα από τις πολλές του κόσμου, όμως η ιστορία του είναι πολύ παλιά και κρύβει πίσω του έναν πόλεμο κι ένα γεγονός τόσο απίστευτο, σαν θαύμα, που όμως είναι πέρα για πέρα αληθινό.

Το κλίμα των ημερών κανέναν δεν αφήνει ανεπηρέαστο, κι έτσι ο αγαπημένος μας ήρωας, ο μικρός δράκος Καρύδας του Ίνγκο Ζίγκνερ έχει βαλθεί μαζί με τη Ματίλντα να μάθει τι είναι τέλος πάντων αυτό ο περιβόητος Άγιος Βασίλης. Δεν έχει πάει ποτέ στο Νησί των Δράκων, ούτε καν για διακοπές. Έτσι λοιπόν ο μικρός δράκος και η φίλη του η σκαντζοχοιρίνα ξεκινούν για μια Επίσκεψη στον Αϊ-Βασίλη για να τον γνωρίσουν και να τον ρωτήσουν αν θα μπορούσαν να γιορτάζουν κι αυτοί τα Χριστούγεννα στο νησί τους.

Επιπλέον δύο ακόμα παλιοί μας γνώριμοι, ο Ρίκο και ο Όσκαρ του Αντρέας Σταϊνχέφελ, το ιδιαίτερο αυτό ντουέτο, μπαίνει σε γιορταστικές αλλά και χορταστικές περιπέτειες. Η Χριστουγεννιάτικη μαγεία έχει φτάσει μέχρι τον αριθμό 93 της οδού Ντίφε, όπου υπάρχει φουλ εορταστικό πρόγραμμα όμως τίποτα δεν προχωράει σύμφωνα με αυτό! Δεν φτάνει που εξαφανίζεται ανεξήγητα το φαγητό, αλλά ξεσπάει και μια χιονοθύελλα που κάνει τα πράγματα ακόμα δυσκολότερα. Ουφ!

Όπως και να ’χει βέβαια, το σημαντικό αυτές τις μέρες είναι να τις μοιραζόμαστε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, οπότε διαβάστε μαζί τους ή χαρίστε τους βιβλία και απολαύστε μαζί τους την ξεχωριστή αυτή εποχή.

Τα 5 βιβλία κυκλοφορούν στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Φωτογραφία με τον Αϊ-Βασίλη του Πίτερ Μπέντλι

εικονογράφηση: Άννα Τσερνίσοβα

μετάφραση: Μάρω Ταυρή

Μια χριστουγεννιάτικη ευχή της Κάθριν Ράντελ

εικονογράφηση: Έμιλι Σάτον

μετάφραση: Αργυρώ Πιπίνη

Το ωραιότερο χριστουγεννιάτικο στολίδι της Αγγελικής Δαρλάση

εικονογράφηση: Αλεξία Οθωναίου

Επίσκεψη στον Αϊ-Βασίλη του Ίνγκο Ζίγκνερ

μετάφραση: Μαρία Αγγελίδου

Χριστουγεννιάτικη μαγεία του Αντρέας Σταϊνχέφελ

εικονογράφηση: Πέτερ Σέσοβ

μετάφραση: Μαρία Αγγελίδου

v