Τα καλύτερα «σ’ αγαπώ» του κινηματογράφου

Τα καλύτερα «σ’ αγαπώ» του κινηματογράφου

«Η μεγαλύτερη ευτυχία στη ζωή είναι η πεποίθηση ότι μας αγαπούν». Τι νόημα έχει, όμως, να μας αγαπούν εάν δεν μας το λένε;

Όλοι έχουμε ανάγκη να το ακούμε πού και που, κι όλοι θέλουμε να το λέμε. Μπορεί να είναι ένα απαλό ψιθύρισμα στο αυτί την ώρα που σερβίρουμε, ένα γράμμα ακουμπισμένο δίπλα από το μαξιλάρι του ή ζωγραφισμένο με κόκκινο κραγιόν σ’ έναν καθρέφτη.

Με όποιον τρόπο κι αν το πεις, το σ’ αγαπώ» είναι το αλατοπίπερο που νοστιμίζει τη ζωή μας. Κι επειδή ο κινηματογράφος είναι βγαλμένος από τη ζωή, έχει εμπνευστεί τις μεγαλύτερες δημιουργίες του από μεγάλους έρωτες που ξεχειλίζουνε αγάπη και ρομαντισμό.

Love Actually

Ποιος δεν θυμάται την σκηνή από το Love actually όπου ο κολλητός του άντρα της Κίρα Νάιτλι βρήκε τον πλέον πρωτότυπο τρόπο να της πει ότι είναι η γυναίκα της ζωής του; Στοίβαξε στα σκουπίδια όλες τις προσδοκίες του, κι απλά της είπε «σ’ αγαπώ» μόνο και μόνο για να το βγάλει από μέσα του.

Κάλπικη λίρα

Το απόλυτο δίδυμο του ελληνικού κινηματογράφου, με το πιο λυρικό και ποιητικό σ’ αγαπώ που ακούστηκε ποτέ από ανθρώπινα χείλη. 

Casablanca

All time classic. Έχουν περάσει τόσα χρόνια κι ο έρωτας του Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ για την Ίνγκριντ Μπέργκμαν είναι, απλά, αξεπέραστος.

Bridget Jones's Diary

Εσάς, σας έχουν κάνει ερωτική εξομολόγηση μέσα στο χιόνι φορώντας  μόνο μία… ρόμπα; Μάλλον όχι. Αυτά τα κάνει μόνο η Bridget Jones!

Τιτανικός

Δεν έχει σημασία που πνίγηκε ο Di Caprio στο τέλος της ταινίας, αφού ο έρωτάς του για την αριστοκράτισσα … χαράχτηκε ανεξίτηλος στις καρδιές όλων μας.

Ghost

Όταν κάποιος σε αγαπάει τόσο πολύ που έρχεται να στο πει ακόμα κι απ’ τον άλλον κόσμο, τότε ζεις τον απόλυτο έρωτα. Τόσο απόλυτο που… δεν υπάρχει.

Amelie

Μερικές φορές, δεν χρειάζεται καν να το πεις με λόγια. Αρκεί μια βόλτα με το μοτοσακό, και το πιο χαριτωμένο και παράξενο κορίτσι του γαλλικού σινεμά φωνάζει ολόκληρη ότι τον αγαπά.

Ψαλιδοχέρης

Και για μας τους μεγαλύτερους, το απόλυτο σεξ σύμβολο της εποχής μας στον ρόλο του Ψαλιδοχέρη, μας έκανε πολλές φορές να κλάψουμε από συγκίνηση. Τόσες πολλές, όσες είδαμε εκείνο το δακρυσμένο «Σ’ αγαπώ» στην τελευταία σκηνή της ταινίας.  

Όσα παίρνει ο άνεμος

O Ρέι αγαπούσε την Σκάρλετ για αυτό ακριβώς που ήταν! Ίσως ο μοναδικός κινηματογραφικός ήρωας που, παρά της ατέλειες της αγαπημένης του, την ήθελε πιο πολύ από καθετί στον κόσμο. Κι επειδή αυτό είναι το ζητούμενο τελικά, δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τη σκηνή που της λέει «σ’ αγαπώ».

Breakfast at Tiffany's

Ρομαντική, αστεία, αληθινή, μοναδική. Αυτή η αγάπη ξεπέρασε τα στερεότυπα, έκανε πέρα τα συμφέροντα και τις ανέσεις και μας χάρισε, εκτός από ένα σπουδαίο soundtrack και μια υπέροχη ερμηνεία της Όντρεϊ Χέπμπορν, έναν γλυκό και τρυφερό έρωτα.

Lord of the rings

Όχι, κανείς δεν αγαπήθηκε ανά τους αιώνες όσο ο Aragorn και η Arwen. Κι ούτε εξέφρασε κανείς την αγάπη του με τον τρόπο που το έκαναν αυτοί οι δυο. Κανείς! Εξάλλου, ποιος ζει τόσους αιώνες εάν δεν είναι ξωτικό; 

 

v