4 εύκολοι και αποτελεσματικοί τρόποι να καθαρίσετε τα faux bijoux σας

4 εύκολοι και αποτελεσματικοί τρόποι να καθαρίσετε τα faux bijoux σας

Τα κοσμήματα είναι ο καλύτερος φίλος της γυναίκας! Όλες μας έχουμε τον… πολύτιμο θησαυρό μας, ακόμα κι αν τα χρήματα που έχουμε ξοδέψει γι’ αυτόν είναι απειροελάχιστα. Κολιέ, δαχτυλίδια, σκουλαρίκια και βραχιόλια είναι πάντα τα αγαπημένα μας αξεσουάρ τα οποία, όταν με το πέρασμα του χρόνου διαβρώνονται από τον ιδρώτα ή το οξυγόνο, μπορεί να χάνουν την λάμψη τους και να φαίνονται παλιά. Αυτός, όμως, δεν είναι λόγος να τα πετάμε ή να τα αφήνουμε αφόρετα στην άκρη της ντουλάπας μας. Υπάρχουν τρόποι που μπορούμε να τα ξανακάνουμε σαν καινούρια, και να τα κρατήσουμε για πολλά πολλά χρόνια.

Χυμός λεμονιού

Σε μία λεκάνη αραιώστε μέσα σε νερό τον χυμό από ένα λεμόνι και τοποθετήστε μέσα τα κοσμήματα σας. Αφήστε τα εκεί για περίπου δέκα ώρες και δείτε την λάμψη τους να επανέρχεται. Εάν οι λεκέδες επιμένουν, αφήστε τα μέσα στο λεμόνι περισσότερη ώρα! Έπειτα, σκουπίστε τα με ένα καθαρό και μαλακό πανί και… με γεια σας!

Σόδα, αλάτι και αλουμινόχαρτο

Πάρτε ένα βαθύ πιάτο και καλύψτε το με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο με την λαμπερή πλευρά προς τα πάνω. Τοποθετήστε τα κοσμήματα  και προσθέστε μία κουταλιά της σούπας σόδα, μία κουταλιά αλάτι και ένα φλιτζάνι ζεστό νερό. Το μείγμα θα αρχίσει να βγάζει φυσαλίδες, ενώ η χημική αντίδραση των τριών αυτών συστατικών θα τα καθαρίσει μέσα σε λίγα λεπτά. Τέλος, ξεπλύνετε τα με ζεστό νερό και σκουπίστε τα με ένα στεγνό πανί. Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει!

 Οδοντόπαστα και οδοντόβουρτσα

Φωτογραφία: wikihow.com

Αλείψτε τα παλιά σας κοσμήματα με οδοντόπαστα και φροντίστε να πάει παντού. Έπειτα, βουρτσίστε τα με μία μαλακή οδοντόβουρτσα μέχρι να καθαρίσουν. Η λάμψη τους θα επανέλθει πολύ γρήγορα και τα κοσμήματα θα ξαναβρούν την παλιά τους θέση στην κοσμηματοθήκη σας.

Σαμπουάν και οδοντόβουρτσα

Φωτογραφία: wikihow.com

Εναλλακτικά, αντί για οδοντόπαστα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λίγο από το σαμπουάν σας, ή το σαμπουάν του μωρού σας. Αναμίξτε λίγες σταγόνες σαμπουάν με νερό, απλώστε τις στο κόσμημα που θέλετε να καθαρίσετε και τρίψτε το με μία μαλακή οδοντόβουρτσα. Ξεβγάλετε, σκουπίστε, και… έτοιμο!

Πηγή: www.wikihow.com & www.shaze.in

 

v