5 mini σειρές για όσους δεν έχουν πολύ χρόνο στην διάθεσή τους

5 mini σειρές για όσους δεν έχουν πολύ χρόνο στην διάθεσή τους

Για τους οικογενειάρχες, ο ελεύθερος χρόνος είναι μια πολυτέλεια που απολαμβάνουν σπάνια. Ειδικά με τα παιδιά και τις υποχρεώσεις, οι λίγες (νυχτερινές) συνήθως ώρες ξεκούρασης είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Παρόλα αυτά, το να περάσεις ένα βράδυ στον καναπέ, βλέποντας την αγαπημένη σου σειρά μαζί με τον άνθρωπό σου, είναι αδιαμφισβήτητα μία από τις πιο ωραίες στιγμές χαλάρωσης. Ακόμη κι αυτό, όμως, χρειάζεται τον απαιτούμενο χρόνο για να πραγματοποιηθεί και επειδή, υπάρχουν και μερικοί από εμάς που αγανακτούν να περιμένουν πάνω από 1 έτος για να δουν το επεισόδιο της επόμενης σεζόν, αποφασίσαμε για το κοινό καλό μαμάδων και μπαμπάδων να βρούμε τις καλύτερες mini σειρές που θα σας κάνουν να «κολλήσετε» στην οθόνη και να τις δείτε… μονορούφι!

Ordeal by Innocence

Έτος κυκλοφορίας: 2018

Αριθμός επεισοδίων: 3



Όσοι είναι λάτρεις του αστυνομικού μυθιστορήματος, θα κατάλαβαν ότι  «Η δοκιμασία της αθωότητας» βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο της Αγκάθα Κρίστι. Όλη η ιστορία εξελίσσεται σε μια αρχοντική κατοικία του 18ου αιώνα στην Σκωτία και είναι χωρισμένη σε τρία άκρως απολαυστικά επεισόδια. Η υπόθεση αφηγείται την ιστορία της Ρέιτσελ Άργκαιλ, μιας δυναμικής επιχειρηματία που υιοθέτησε και φρόντισε (αρκετά!) ορφανά παιδιά. Οι ζωές όλων αλλάζουν δραματικά όταν η μητέρα τους βρίσκεται δολοφονημένη και ένας από τους υιοθετημένους γιους της συλλαμβάνεται ως ύποπτος, παρά το άλλοθί του. Πρόκειται για μια εκπληκτική παραγωγή, με εξαιρετικό καστ και ένα τέλος που μπορεί να «εξαγριώσει» τους οπαδούς της Αγκάθα, καθώς ο δολοφόνος δεν είναι αυτός του βιβλίου. Άρα ακόμη κι αν έχετε διαβάσει την ιστορία, στην ουσία δεν γνωρίζετε τίποτα!

Sharp Objects

Έτος κυκλοφορίας: 2018

Αριθμός επεισοδίων: 8



Το βιβλίο «Αιχμηρά αντικείμενα» υπογράφει η διάσημη (πλέον) Τζίλιαν Φλιν, συγγραφέας του κοριτσιού που εξαφανίστηκε και δεν θα μπορούσε να μη γίνει και αυτό μια mini σειρά και κατά συνέπεια, επιτυχία. Μία δημοσιογράφος η Καμίλ, αναγκάζεται να γυρίσει στο πατρικό της σπίτι, σε μια μικρή κωμόπολη, προκειμένου να ερευνήσει την υπόθεση δολοφονίας ενός μικρού κοριτσιού. Κατά τη διάρκεια διαμονής της έρχεται αντιμέτωπη με την ψυχρά «στοργική» μητέρα της, την ετεροθαλή έφηβη αδερφή της και αρκετούς ανθρώπους που άφησε πίσω της φεύγοντας. Αναγκαστικά- όπως συμβαίνει πάντα με τις συγκεκριμένες ηρωίδες- έρχεται αντιμέτωπη κυρίως με τον εαυτό της, ανακαλύπτοντας σκοτεινά μυστικά που μέχρι πρόσφατα πίστευε πως αγνοούσε.

Big Little lies

Έτος κυκλοφορίας: 2017

Αριθμός επεισοδίων: 7



Ήταν η σειρά που κέρδισε διθυραμβικά σχόλια από τους κριτικούς και ένωσε 5 μεγάλες (γυναικείες) δυνάμεις: Νικόλ Κίντμαν, Ριζ Ουέδερσπουν, Λόρα Ντερν, Ζόε Κράβιτς και Σέιλιν Γούντλει. Πέντε διαφορετικές μεταξύ τους γυναίκες ζουν το όνειρο της αφθονίας, της χλιδής και των… πισομαχαιρωμάτων. Καθημερινά ανταγωνίζονται με πάθος η μία την άλλη προκειμένου να ανελιχθούν κοινωνικά. Καθώς οι ζωές τους μπλέκονται, ψέματα ανακαλύπτονται, μυστικά ξεθάβονται και για το κερασάκι υπάρχει και μια… δολοφονία! Τι άλλο θέλετε; Φήμες ακούγονται για δεύτερη σεζόν, αυτό δεν σημαίνει όμως, ότι στην πρώτη δεν θα βρείτε «τέλος»!

Τhe night manager

Έτος κυκλοφορίας: 2016

Αριθμός επεισοδίων: 6



Άλλη μια σειρά με την υπογραφή του BBC που είχε τεράστια επιτυχία στο ευρύ κοινό είναι το «The night manager». Αν το κίνητρο για να την ξεκινήσετε δεν είναι ότι βασίζεται στο έργο του εκπληκτικού συγγραφέα Τζον Λε Καρέ, τότε το εξαίσιο δίδυμο Χιου Λόρι και Τομ Χίντλστον θα σας πείσει. Ο Τζόναθαν Πάιν (Τομ Χίντλστον) είναι ο υπεύθυνος νυχτερινής βάρδιας πολυτελών ξενοδοχείων ανά τον κόσμο και τέως στρατιώτης με πολλές δυνατότητες. Κάποια στιγμή βρίσκεται άθελά του στο μέσο μιας αγοραπωλησίας όπλων, κάτι που κινεί το ενδιαφέρον μιας Βρετανίδας πράκτορα, η οποία του ζητάει να υποδυθεί έναν συγκεκριμένο ρόλο προκειμένου να κερδίσει την εμπιστοσύνη του ζάπλουτου και κακού επιχειρηματία Ρίτσαρντ Ρόπερ (Χιου Λόρι). Η «συνεργασία» των δύο ξεκινάει αναπάντεχα όπως και μια περιπέτεια γεμάτη ίντριγκα και φυσικά ρομάντζο. Ο παλιός και αγαπημένος Δρ. Χάουζ δίνει τα ρέστα του υποδυόμενος τον ύπουλο έμπορο όπλων και ο νεαρός Τομ-ε, πώς να το κάνουμε- είναι αξιέπαινος για... πολλούς λόγους!

War and Peace

Έτος κυκλοφορίας: 2016

Αριθμός επεισοδίων: 6



Το αριστούργημα του Τολστόι «Πόλεμος και Ειρήνη» ζωντάνεψε μέσα από τις εξαιρετικές ερμηνείες του Paul Dano και της Lily James και μας έκανε να νιώσουμε πολίτες μιας Ρωσίας την εποχή των πριγκίπων, της χλιδής και του…πολέμου. Μέσα από τις ιστορίες πέντε οικογενειών της αριστοκρατίας, γνωρίζουμε ανθρώπους τόσο ρεαλιστικά ανθρώπινους με τους οποίους μπορούμε να ταυτιστούμε. Έρωτες, ίντριγκες, προδοσίες συνθέτουν το μωσαϊκό της ιστορίας κάτω από την απειλή του Ναπολέοντα. Όσοι είστε λάτρεις των ταινιών εποχής, αυτή η σειρά θα σας αποζημιώσει.

v