Πότε πρέπει να πεις «αντίο» στον γάμο σου

Πότε πρέπει να πεις «αντίο» στον γάμο σου

Δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει θυμός, απιστία ή να έχει συμβεί κάτι δραματικό για να «τελειώσει» ένας γάμος. Κάποιες φορές οι άνθρωποι χωρίζουν απλά και μόνο επειδή απομακρύνονται, ρουτινιάζουν και δεν έχουν τίποτα κοινό -εκτός των παιδιών τους- να τους ενώνει. Ένα πρωινό ξυπνούν και συνειδητοποιούν ότι ο σύντροφός τους δεν είναι αυτός που ξέρουν, αλλά αυτός που ήξεραν κάποτε. Και όσο θλιβερή και αν είναι αυτή η γνώση, κατά κάποιον τρόπο δεν είναι ξένη, γιατί πολύ απλά υπήρχαν συμπεριφορές που «σκότωναν» αργά, αλλά μεθοδικά την σχέση.

Μέχρι την τελευταία στιγμή, όμως, κανείς δεν είναι απολύτως σίγουρος γι' αυτήν την απόφαση. Το να τακτοποιήσεις τις σκέψεις σου και να μαζέψεις το απαραίτητο απόθεμα θάρρους είναι εξαιρετικά εξαντλητικό και αφήνει το πεδίο ελεύθερο για αμφιβολίες και πολλές φορές…πισωγυρίσματα. Το πότε πραγματικά έχει τελειώσει μια σχέση είναι προσωπική υπόθεση. Ωστόσο, σύμφωνα με την πλειοψηφία των ψυχολόγων αλλά και προσωπικών μαρτυριών που ακούμε καθημερινά από γνωστούς και φίλους, υπάρχουν κάποια σημάδια που από τη μία είναι κοινά στο 90% των περιπτώσεων και από την άλλη οδηγούν –αργά ή γρήγορα- στο ίδιο αποτέλεσμα: το διαζύγιο.

Δεν κάνετε σεξ

Η μόνη σωματική επαφή που έχετε, είναι αυτή, όταν ακουμπάτε και οι δύο ταυτόχρονα την καφετιέρα. Όταν ξαπλώνετε, γυρνάτε πλευρό και δεν σας περνάει καν σαν σκέψη να έρθετε πιο κοντά με αυτόν τον τρόπο. Το σεξ όμως αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την επιβίωση μιας μακροχρόνιας σχέσης. Στο κάτω-κάτω είναι το κυριότερο που διαχωρίζει την ερωτική σχέση από οποιαδήποτε άλλη. Όταν «χαθεί», σημαίνει ότι ο έρωτας έχει τελειώσει και η αγάπη δεν είναι αρκετή για να τον αντικαταστήσει.

Φαντασιώνεστε συχνά τη ζωή σας… μόνη

Δεν υπάρχει ουσιαστική απόσταση μεταξύ του «αν δεν ήμουν παντρεμένη…» μέχρι το «θα ήθελα να κάνω το τάδε ταξίδι μόνη μου». Το να φαντασιώνεται κανείς τη ζωή του με έναν συγκεκριμένο τρόπο, δηλώνει μια βαθύτερη επιθυμία που υποβόσκει και περιμένει να βγει στην επιφάνεια, όταν έρθει η κατάλληλη ώρα. Στις σκέψεις και τα όνειρά σας έχετε αποκλείσει τον άνθρωπο που στην αρχή τουλάχιστον ήταν τεράστιο κομμάτι αυτών. Ξαφνικά σας πνίγει μια ακατανόητη ανάγκη για «ελευθερία» και δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που ξυπνούν παλιά απωθημένα που εμφανίζονται με την μορφή παλιμπαιδισμού. Όλοι μας έχουμε ένα κομμάτι δικό μας φυλαγμένο μακριά από υποχρεώσεις, παιδιά και συζύγους. Αν όμως θεωρείτε ότι είστε ευτυχισμένες μόνο σε αυτό, τότε μάλλον ήρθε η στιγμή να αναθεωρήσετε αρκετές επιλογές σας.

Δεν μπαίνετε καν στον κόπο να τσακωθείτε

Οι καυγάδες είναι αναπόσπαστο κομμάτι των σχέσεων και στοχεύουν στο να επιδιορθωθεί μια κατάσταση και να λυθούν διαφορές. Όταν πλέον αποφεύγετε να τσακωθείτε είτε για να μην γκρινιάξει ο σύντροφός σας, είτε επειδή…κουραστήκατε μετά από τόσα χρόνια, τότε πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι αδιαφορείτε. Για την σχέση, τον σύζυγο ακόμη και για εσάς.  Είναι κατανοητή συμπεριφορά που όμως σας υποδεικνύει ότι η σχέση έχει βαλτώσει και οι επιλογές είναι μόνο δύο: θα προσπαθήσετε να την «φτιάξετε» ή θα την «τελειώσετε»;



 Αποφεύγετε να περάσετε χρόνο μαζί

Κρύβεστε πίσω από υποχρεώσεις, προσποιείστε ότι έχετε πολλή δουλειά είτε επειδή πιστεύετε ότι δεν έχετε τίποτα ουσιαστικό (και καινούριο) να πείτε, είτε επειδή δεν βρίσκετε καμία ευχαρίστηση στη συντροφιά του συντρόφου σας. Όποιος κι αν είναι ο λόγος, η κατάσταση παραμένει προβληματική. Απομακρύνεστε ακόμη περισσότερο και ενδόμυχα δεν θέλετε να δώσετε ευκαιρίες στην σχέση σας.

Αν έχετε τέτοιου είδους δείγματα, τότε ίσως πρέπει να πείτε «αντίο» στον γάμο σας. Ωστόσο, καλό θα ήταν να αποφύγετε τις βιαστικές κινήσεις και να αφήσετε την σκέψη να ωριμάσει μέσα σας, γιατί έτσι μόνο θα είστε σίγουρη για την απόφασή σας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v