Το να είσαι μαμά ισοδυναμεί με... 2,5 δουλειές

Το να είσαι μαμά ισοδυναμεί με... 2,5 δουλειές

Πριν τα παιδιά, μπορεί να έχεις δεκάδες υποχρεώσεις αλλά τουλάχιστον μπορείς να αφιερώσεις λίγο χρόνο στον εαυτό σου. Μετά τα παιδιά (όπως θα ξέρετε πολύ καλά!) η ζωή σου αλλάζει και η πολυτέλεια του ελεύθερου χρόνου ανήκει πλέον στο παρελθόν. Μια πρόσφατη μελέτη όχι μόνο το επιβεβαιώνει, αλλά και μας δικαιώνει!

Το δείγμα είναι αρκετά μεγάλο για να βγάλει κανείς συμπεράσματα αφού στην έρευνα συμμετείχαν ούτε λίγο ούτε πολύ, 2000 μαμάδες με παιδιά ηλικίας από 5 έως 12 ετών. Τα ευρήματα δεν μας εκπλήσσουν ιδιαίτερα: αποδείχτηκε ότι μια μαμά «δουλεύει» 98 ώρες την εβδομάδα, δηλαδή περίπου όσο 2,5 δουλειές 8ωρης απασχόλησης. Τα λεγόμενα των μαμάδων το αποδεικνύουν. Για του λόγου το αληθές, 4 στις 10 γυναίκες με παιδιά νιώθουν ότι η ζωή τους είναι μια ατελείωτη λίστα από δουλειές και υποχρεώσεις. Παράλληλα, μια μέση μαμά θεωρείται τυχερή αν καταφέρει να αφιερώσει στον εαυτό της 1 ώρα και 7 λεπτά την ημέρα.

Τα αποτελέσματα της έρευνας αποδεικνύουν πόσο απαιτητικός είναι ο ρόλος της μητέρας και πόσο δύσκολο είναι να «δουλεύει» όλη μέρα και εντός και εκτός σπιτιού. Κάνοντας έναν απλό υπολογισμό, οι 98 ώρες δουλειάς την εβδομάδα αντιστοιχούν σε 14 ώρες κάθε μέρα. Μήπως χρειαζόμαστε λίγη βοήθεια παραπάνω;

Πηγή: motherly.com

 

v