3 γλυκά με λίγες θερμίδες που όμως έχουν φουλ γεύση

3 γλυκά με λίγες θερμίδες που όμως έχουν φουλ γεύση

Όταν κάνεις δίαιτα οι στερήσεις είναι πολλές και οι πειρασμοί ακόμη περισσότεροι! Όσο κι αν θέλουμε να τους αντισταθούμε, η σιδερένια μας θέληση σπάει στην σκέψη ενός προφιτερόλ. Ευτυχώς, υπάρχουν εναλλακτικές γλυκές συνταγές που μπορούμε να απολαύσουμε χωρίς τύψεις. Γιατί; Επειδή έχουν λίγες θερμίδες φυσικά.

 Τσίζκεικ μήλο χωρίς ψήσιμο

Τι θα χρειαστείτε

2 μήλα ξεφλουδισμένα και κομμένα σε κομμάτια

¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη

3 κουταλιές της σούπας στέβια ή ζάχαρη καρύδας  

1 πρέζα αλάτι                                                                   

2/3 του φλιτζανιού κρέμα τυριού-άπαχο

1/3 του φλιτζανιού άπαχο γιαούρτι

18 καρύδια θρυμματισμένα

Τι πρέπει να κάνετε

Σε μια κατσαρόλα βάλτε τα κομμάτια μήλου, 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη, την κανέλα και βράστε τα σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν τα μήλα. Όταν ετοιμαστούν, χαμηλώστε κι άλλο τη φωτιά και καλύψτε την κατσαρόλα με το καπάκι. Αφήστε για 30 περίπου λεπτά.

Όσο μαγειρεύονται τα μήλα, σ ‘ένα μπολ προσθέστε την κρέμα τυριού, το γιαούρτι και την υπόλοιπη ζάχαρη. Ανακατέψτε πολύ καλά με τη βοήθεια του ηλεκτρικού μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και βάλτε το μείγμα στο ψυγείο.

Σε μικρά ποτηράκια ρίξτε το θρυμματισμένο καρύδι, μετά το μείγμα με το τυρί και από πάνω τα μήλα. Μπορείτε να πασπαλίσετε την κορυφή με έξτρα καρύδι. Βάζτε για άλλη μια φορά το γλυκό στο ψυγείο και αφού παγώσει, σερβίρετε.

Πηγή: skinnyms.com

Μπισκότα με βρώμη και μαύρη σοκολάτα

Τι θα χρειαστείτε

1 φλιτζάνι βούτυρο light

1 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη

1 αυγό

½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε σκόνη

½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

¾ του φλιτζανιού νιφάδες βρώμης

½ του φλιτζανιού κομματάκια μαύρης σοκολάτας

Τι πρέπει να κάνετε

Σ’ ένα μπολ αναμιγνύετε τις νιφάδες βρώμης και την μαγειρική σόδα. Αφού ανακατέψετε  πολύ καλά, αφήστε το μείγμα στην άκρη.

Σ’ ένα μπολ βάλτε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αυγό, την βανίλια και ανακατέψτε με το ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Με ένα κουταλάκι προσθέστε τα κομμάτια μαύρης σοκολάτας και στη συνέχεια βάλτε το μείγμα με τη βρώμη. Συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να αποκτήσει κρεμώδη υφή.

Με ένα μεγάλο κουτάλι βάλτε τη ζύμη σε ένα ταψί, σχηματίζοντας μικρές μπάλες, αφού πρώτα το έχετε καλύψει με λαδόκολλα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Μόλις ετοιμαστούν τα μπισκότα, τα αφήνετε να κρυώσουν και στη συνέχεια, σερβίρετε.

Πηγή: ambitiouskitchen.com

Mπάρα σοκολάτας με φιστίκι

Τι θα χρειαστείτε

400 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα

¼ του φλιτζανιού φιστίκια Αιγίνης

¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Τι πρέπει να κάνετε

Σε μια μικρή κατσαρόλα,  βράζετε σε χαμηλή φωτιά τα δύο τρίτα της σοκολάτας και ανακατεύετε συνεχώς.Βάζετε λαδόκολλα σε ένα ταψί και απλώνετε το μείγμα με μια σπάτουλα ομοιόμορφα. Αφού θρυμματίσετε τα φιστίκια, πασπαλίζετε πάνω στην σοκολάτα. Στην συνέχεια, βάζετε το ταψί στο ψυγείο και περιμένετε περίπου μισή ώρα. Μόλις παγώσει, θερμαίνετε την υπόλοιπη σοκολάτα και απλώνετε από πάνω. Για περισσότερη νοστιμιά, πασπαλίζετε με αλάτι και αλεσμένο καφέ εσπρέσο.

Πηγή: withfoodandlove.com

Bonus

Popcorn με επικάλυψη σοκολάτας

Τι θα χρειαστείτε

2 φλυτζάνια καλαμπόκι

30 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα, λιωμένη

Τι πρέπει να κάνετε

Αφού φτιάξετε το popcorn, λιώστε τη μαύρη σοκολάτα και απλώστε την από πάνω.
 

v