Η έφηβη κόρη μου πιστεύει ότι είναι παχιά ενώ είναι μόνο 40 κιλά. Πώς θα την βοηθήσω;

Η έφηβη κόρη μου πιστεύει ότι είναι παχιά ενώ είναι μόνο 40 κιλά. Πώς θα την βοηθήσω;
Ερώτηση:

 Η κόρη μου είναι 14 ετών και μου λέει ότι είναι χοντρή αλλά είναι μόνο 40 κιλά. Είναι πάρα πολύ λεπτή, προσέχει πάρα πολύ με το τι τρώει στο σχολείο και μου είπε χτες η φίλη της πως της είπε πως θέλει να χάσει αλλά 10 κιλά και ότι θα άρχισε να κάνει δίαιτες. Είναι φυσιολογικό;

 

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Το θέμα το οποίο προσεγγίζετε είναι πολύ σοβαρό, επομένως θα σας πρότεινα να μην περιορίσετε το ερώτημα σας σε αυτήν εδώ τη στήλη.

Κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης, και ιδιαίτερα κατά την περίοδο της εφηβείας, η εικόνα αποκτά ιδιαίτερη σημαντικότητα για τους εφήβους. Υπάρχει μια έντονη ενασχόληση με τα θέματα αυτά, που είναι φυσιολογική όσο η ανάπτυξη και η υγεία, σωματική και ψυχική, δεν τίθενται σε κίνδυνο. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και φροντίδα καθώς οι διατροφικές διαταραχές κάνουν την έναρξη τους κυρίως την περίοδο της εφηβείας και μπορούν να οδηγήσουν σε σημαντικότατα προβλήματα υγείας.

Θα χρειαστεί λοιπόν να κινηθείτε άμεσα. Ξεκινήστε από τον παιδίατρο σας, ο οποίος γνωρίζει και έχει στοιχεία για όλη την πορεία της ανάπτυξης της κόρης σας. Ο ίδιος θα σας παραπέμψει σε έναν ψυχίατρο εφήβων προκειμένου να μιλήσετε και να δείτε πώς θα προχωρήσετε. Υπάρχουν στα δημόσια νοσοκομεία εξαιρετικές επιστημονικές ομάδες που ασχολούνται με τις διατροφικές διαταραχές και μπορούν να σας βοηθήσουν.

Ευχαριστούμε που κάνατε την αρχή και το μοιραστήκατε. Συνεχίστε άμεσα στο επόμενο βήμα για να φροντίσετε την κόρη σας.

Σας ευχαριστώ

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v