Ο γιος μας δεν μας σέβεται ενώ εκτός σπιτιού έχει άψογους τρόπους. Τι να κάνω;

Ο γιος μας δεν μας σέβεται ενώ εκτός σπιτιού έχει άψογους τρόπους. Τι να κάνω;
Ερώτηση:

Ο γιος δεν έχει μάθει να σέβεται ούτε εμένα, ούτε τον πατέρα του γιατί τρίτοι του έλεγαν «άσε την μάνα σου να λέει». Τώρα είναι 8,5 χρονών και η κόρη μου 3,5. Ζηλεύει πολύ και δεν τολμάμε να του μιλήσουμε. Φωνάζει σαν παιδί 15 χρόνων και λέει συνέχεια «δεν σας θέλω. Δεν έχω μάνα. Η μάνα μου πέθανε εδώ και πολύ καιρό». Τι να κάνω; Έξω από το σπίτι είναι ένα πολύ καλό παιδί με άψογους τρόπους.

 

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Είναι πολύ όμορφο εκ μέρους σας που έχετε έγνοια για τον γιο σας και θέλετε να τον φροντίσετε. Έχετε ακούσει λόγια που σας έχουν πονέσει. Το κατανοώ. Ωστόσο χρειάζεται να έχετε υπόψη σας, πως τα παιδιά, όπως και οι ενήλικες συχνά, υπερβάλλουν στα λεγόμενα τους προκειμένου να είναι σίγουροι πως έχουν εκφράσει επαρκώς το έντονο συναίσθημα που νιώθουν.

Επομένως, από αυτά που σας εκφράζει κατά καιρούς ο γιος σας, χρειάζεται να κρατήσετε το ότι είναι πολύ ζορισμένος. Μπορεί να κατανοείτε τί είναι εκείνο που τον δυσκολεύει, μπορεί και όχι. Με σιγουριά, ωστόσο, μπορώ να σας πω ότι είστε εξαιρετικά σημαντικοί για τον γιο σας. Γι’ αυτό και σας εκφράζει τη δυσκολία του, ώστε να τη φροντίσετε, ώστε να συμβάλλετε στο να αλλάξει η σχέση σας και να μπορεί να σας χαρεί.

Αντιληφθείτε τα λόγια του σαν μια αγωνιώδη πρόσκληση για αλλαγή! Αναζητήστε τους λόγους που σας ζορίζουν, είτε μεταξύ σας, είτε με τη βοήθεια ενός ειδικού, για να προχωρήσετε.

Ο γιος σας έξω από το σπίτι εξακολουθεί να είναι ο γιος σας. Είναι ένα καλό παιδί με άψογους τρόπους. Επομένως, έχετε κάνει κάτι καλά που το έχει εκτιμήσει, το έχει υιοθετήσει και γι΄ αυτό σας ζητά κι άλλο!

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v