Πώς μπορώ να μιλήσω στην κόρη μου για την διατροφή της χωρίς να το πάρει αλλιώς και να σταματήσει να τρώει;

Πώς μπορώ να μιλήσω στην κόρη μου για την διατροφή της χωρίς να το πάρει αλλιώς και να σταματήσει να τρώει;
Ερώτηση:

Πώς μπορώ να μιλήσω στην κόρη μου, η οποία είναι 5 ετών, σχετικά με τα γλυκά; Της αρέσουν πολύ και ζητάει συνέχεια. Δεν θέλω να αναφέρομαι στα κιλά της,  γιατί φοβάμαι μην το πάρει αλλιώς και σταματήσει να τρώει. Ευχαριστώ.

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Τα παιδιά χρειάζονται φροντίδα και εποπτεία καθώς μεγαλώνουν για όλες τις δραστηριότητες τους, για όλες τις νέες δεξιότητες που καλούνται σε κάθε φάση να κατακτήσουν. Ανάμεσα στα υπέροχα πράγματα που έχετε να μάθετε στην κόρη σας, είναι και το πώς θα τρώει καλά.

Η τροφή είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς συμβάλει ουσιαστικά στην καλή ανάπτυξη των παιδιών. Επιπλέον, η διαδικασία ωστόσο του να φάει η οικογένεια μαζί, να μοιραστεί τροφή και χρόνο, είναι μια εξίσου ζωτικής σημασίας.

Στα παιδιά, όπως και στους ενήλικες,  αρέσουν τα γλύκα αλλά και άλλες τροφές που δεν είναι απαραίτητα υγιεινές αλλά είναι νόστιμες. Να φροντίζετε καθημερινά, όπως και σε πολλά άλλα θέματα, να της εξηγείτε γιατί ανάμεσα στις τόσες επιλογές που έχετε διαλέγετε εσείς για εκείνη το συγκεκριμένο φαγητό, και της το προσφέρετε με αγάπη. Τι καλό θα κερδίσει, τι καλό έχει.

Δεν είναι το αισθητικό αποτέλεσμα των κιλών που σας αποτρέπει από την επιλογή των γλυκών, αλλά το θέμα της φροντίδας της υγείας, το οποίο μπορεί και να μην είναι εμφανές. Μπορείτε, λοιπόν, να εντάξετε το γλυκό στο εβδομαδιαίο πρόγραμμά σας, σε μια συχνότητα που θα είναι  σύμφωνη με τις οδηγίες του παιδιάτρου σας.

Όλες οι στιγμές με την κόρη σας είναι πολύτιμες. Από όλα τα ερωτήματα που σας θέτει έχει να κερδίσει από τις απαντήσεις σας και από την διάθεσή σας να τη φροντίσετε!

Σας ευχαριστώ. 

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v