Τι θέλουμε να ξεχάσουμε από τη… θρυλική μόδα των 80s

Τι θέλουμε να ξεχάσουμε από τη… θρυλική μόδα των 80s

Οι περισσότερες από εμάς είμαστε παιδιά των 80s και έτσι είχαμε την ευκαιρία να μεγαλώσουμε ίσως στην πιο θρυλική δεκαετία όλων των εποχών. Αν ανατρέξουμε στα φωτογραφικά άλμπουμ που έχουμε από τότε, θα θυμηθούμε πόσο διαφορετική ήταν η μόδα και μάλλον θα ανακουφιστούμε που πλέον δεν φοράμε τα ίδια ρούχα ή που δεν φτιάχνουμε τα μαλλιά μας με τον ίδιο τρόπο. Παρόλα αυτά, τα 80s παραμένουν η αγαπημένη μας δεκαετία και τη θέση τους δεν μπορεί να πάρει καμία άλλη. Αρκεί το στιλ της εποχής να μείνει μόνο στις φωτογραφίες και να μην επανέλθει...

Νούμερο 1: Οι βάτες

Οι θρυλικές βάτες που ανασήκωναν τους ώμους χωρίς λόγο και μετακινούνταν κάθε φορά που κουνούσες τα χέρια ανήκουν δικαιωματικά στη δεκαετία του 80. Επιπλέον, δεν βόλευαν καθόλου όταν κράταγες τσάντα.

*Φωτογραφία: cafemomstatic.com

*Φωτογραφίες: pinterest.com

Νούμερο 2: Το «ξεπλυμένο» τζιν παντελόνι

Μπορεί ακόμα να το έχετε καταχωνιασμένο σε κάποια ντουλάπα, τότε, όμως, σίγουρα το φορούσατε συνέχεια. Το «ξεπλυμένο» τζιν ήταν το απόλυτο trend της εποχής και φυσικά σε συνδυασμό με το αντίστοιχο ντένιμ τζάκετ, έκλεβε την παράσταση.

*Φωτογραφία: 3g.163.com

*Φωτογραφία: 404store.com

Νούμερο 3: Τα μαλλιά

Δεν πρόκειται για λάθος του κομμωτή, αλλά για απαίτηση του πελάτη. Τα ξασμένα μαλλιά με όγκο, αφέλειες, φράντζα και τουφάκια να πετάνε από παντού ήταν ιδιαίτερα δημοφιλή. Οτιδήποτε λιγότερο, ήταν απλώς αδιάφορο. Έχετε αναρωτηθεί γιατί τα ίσια μαλλιά άργησαν τόσο πολύ να έρθουν στη μόδα;

*Φωτογραφία: largopeinados.com

*Φωτογραφία: ndua.org.ua

*Φωτογραφία: buzzfeed.com

Νούμερο 4: Οι φόρμες

Οι γυαλιστερές φόρμες σε έντονα χρώματα που είχαν το ίδιο σχέδιο πάνω και κάτω ήταν μάλλον τα πιο πολυφορεμένα ρούχα στα σχολεία: εκτός του ότι όταν τα φόραγες, ήσουν στη μόδα, ήταν επίσης ιδιαίτερα άνετα και για την ώρα της γυμναστικής.

*Φωτογραφία: pinterest.com

*Φωτογραφία: eightieskids.com

Νούμερο 5: Το μακιγιάζ

Κάποιες από εμάς ήμαστε μικρές για μακιγιάζ, όμως, σίγουρα βλέπαμε τη μεγαλύτερη αδερφή ή τη μαμά μας να βάφονται και ζηλεύαμε. Ο κανόνας ήταν ένας: τα πάντα πρέπει να είναι έντονα και όχι απαραίτητα να ταιριάζουν μεταξύ τους. Το ρουζ, οι σκιές ματιών, το κραγιόν και το eye liner (για τις πιο «προχωρημένες») κάλυπταν όλο το πρόσωπο και το αποτέλεσμα ήταν κάπως έτσι:

*Φωτογραφία: tumblr.com

*Φωτογραφία: buzzfeed.com

Νούμερο 6: Οι… «μπανάνες»

Φέτος επανήλθαν στη μόδα στην πιο σύγχρονη μορφή τους, αλλά στη δεκαετία των 80s κυριολεκτικά μεσουρανούσαν. Σε κάθε σπίτι υπήρχε τουλάχιστον μία συλλογή από τσάντες- μπανάνες που έδεναν στη μέση.

*Φωτογραφία: throwbacks.com

Νούμερο 7: το πουλόβερ πάνω από το t-shirt

Η μόδα που κράτησε ο Στιβ από το Beverly Hills στις αρχές των 90s υπήρχε ήδη από την προηγούμενη δεκαετία. Δεν φορούσες το πουλόβερ, απλώς το έβαζες γύρω απ’ τον λαιμό, ακόμα κι αν έκανε ζέστη. Συνήθως βλέπαμε μεγαλύτερους συμμαθητές μας να υιοθετούν αυτό το πιο «επίσημο» στιλ.

*Φωτογραφία: eightieskids.com

*Φωτογραφία: pinterest.com

 Νούμερο 8: Οι χαρακτηριστικές φούστες

Οι φούστες με τη λεγόμενη φουφούλα ήταν ένα ακόμα σήμα κατατεθέν της εποχής, κάθε φορά που «άνοπιγαν» θύμιζαν κάτι από… Labada και ήταν από τις αγαπημένες μικρών και μεγάλων κοριτσιών. Η εξομολόγησή μας: μας αρέσουν ακόμα (μην μας παρεξηγείτε).

*Φωτογραφία: simplyeighties.com

Νούμερο 9: Τα υπερμεγέθη μπουφάν

Για κάποιο λόγο, τα μπουφάν έπρεπε να είναι τουλάχιστον 2-3 νούμερα μεγαλύτερα κι εμείς να πλέουμε μέσα σ’ αυτά. Η αλήθεια είναι πως μάλλον δεν θα μάθουμε ποτέ το «γιατί» και μάλλον ούτε και οι στιλίστες της εποχής μπορούν να μας απαντήσουν.

*Φωτογραφία: goatvintage.com

*Φωτογραφία: dtpmhvbsmffsz.cloudfront.net

Νούμερο 10: Τα «άχρηστα» αξεσουάρ

*Φωτογραφία: cafemomstatic.com

*Φωτογραφία: pinterest.com

Οι γκέτες, τα μπολερό, τα τεράστια σκουλαρίκια και τα καλσόν που έφταναν μέχρι τον αστράγαλο είναι μερικά μόνο παραδείγματα αξεσουάρ που τότε θεωρούνταν καλόγουστα και έδιναν στιλ. Πλέον, αποτελούν αξεσουάρ για αποκριάτικες στολές, αλλά εμείς θα τα έχουμε για πάντα στην καρδιά μας, όπως και όλη τη δεκαετία των 80s…



ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v