«Μπορεί να έγινα 40, αλλά δεν νιώθω μεγάλη μαμά»

«Μπορεί να έγινα 40, αλλά δεν νιώθω μεγάλη μαμά»

Όταν ήμασταν μικρότερες πιστεύαμε ότι η ζωή «τελειώνει» στα δεύτερα –άντα. Θεωρούσαμε τις σαραντάρες πολύ μεγάλες για να μπορούν να απολαμβάνουν νέες εμπειρίες. Αυτό που δεν γνωρίζαμε τότε, όμως, είναι ότι τα 40 είναι η καλύτερη ηλικία μιας γυναίκας! Και πώς να μην είναι;  Ξέρει ποια είναι, ξέρει τί θέλει και το σημαντικότερο: ξέρει πώς να το αποκτήσει!

«Πάντα πίστευα ότι μόλις γινόμουν 40 χρονών η ζωή μου θα τελείωνε. Θα ήμουν πολύ μεγάλη για να κάνω όσα με ευχαριστούν και θα ζούσα μια πιο ήσυχη καθημερινότητα, μεγαλώνοντας τα παιδιά μου σαν καλή νοικοκυρά. Πόσο λάθος έκανα;

Έγινα 40 χρονών πριν από λίγες μέρες και δεν νιώθω καθόλου μεγάλη. Όταν με παρατηρώ στον καθρέπτη, βλέπω μια γυναίκα με λίγες άσπρες τρίχες στα μαλλιά αλλά καταπληκτικές ανταύγειες. Βλέπω τις ρυτίδες μου, που μου θυμίζουν όλες τις υπέροχες και στενόχωρες στιγμές μου μέχρι σήμερα. Προφανώς παρατηρώ και μια μικρή... ''πτώση'' σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος που, όμως, μου θυμίζουν τα 4 καταπληκτικά παιδιά μου.

Αναλογίζομαι την μητέρα μου που στα 40 της φορούσε φαρδιά ρούχα, έπιανε τα μαλλιά της σε κότσο και φορούσε πάντα αθλητικά παπούτσια. Εγώ, όμως, φοράω ακόμα τα στενά μπλουτζίν και τις μαύρες γόβες μου. Δεν έχω αφήσει τον εαυτό μου και γυμνάζομαι όποτε βρίσκω λίγο ελεύθερο χρόνο για εμένα.

Τολμώ να πω ότι νιώθω πιο όμορφη από ποτέ. Νιώθω μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση απ’ ότι ένιωθα στα 30 μου χρόνια. Έχω αποδεχθεί τα σημάδια που άφησε ο χρόνος πάνω μου και τα έχω αγαπήσει. Φροντίζω τον εαυτό μου για μένα και όχι επειδή με ενδιαφέρει τι σκέφτονται οι άλλοι. Ξέρω ποια είμαι και ξέρω τι θέλω! Τα 40 χρόνια με απελευθέρωσαν και πραγματικά πιστεύω ότι διανύω την καλύτερη περίοδο της ζωής μου.

Μπορεί να έχω γίνει σοφότερη κατά κάποιον τρόπο (40 χρόνια είναι αυτά!) όμως, δεν αισθάνομαι καθόλου μεγάλη. Ακόμα δεν το έχω συνειδητοποιήσει. Ακόμα θα κυλιστώ στο σαλόνι με τα παιδιά μου παίζονται και γελώντας, θα τραγουδήσω δυνατά όταν παίζει το αγαπημένο μου τραγούδι στο ραδιόφωνο ή θα χορέψω στην κρεβατοκάμαρα την ώρα που ετοιμάζομαι!

Η τελευταία δεκαετία πέρασε τόσο γρήγορα που δεν πρόλαβα να την συνειδητοποιήσω. Ο Θεός μου χάρισε 4 υπέροχα παιδιά. Το μεγαλύτερο κατόρθωμα της ζωής μου. Για να είμαι ειλικρινής, θα ήθελα ένα παιδάκι ακόμα. Όταν ήμουν μικρότερη πίστευα ότι μέχρι τα 40 πρέπει να έχω τακτοποιήσει πλήρως τη ζωή μου. Τώρα, όμως, καταλαβαίνω ότι έκανα λάθος. Μπορώ ακόμη να κάνω παιδί και μπορώ να καταφέρω οτιδήποτε θελήσω στην ζωή μου γιατί πολύ απλά ξέρω τί θέλω.

Επιπλέον, στις μέρες μας κανείς δεν θα κρίνει μια γυναίκα που αποφάσισε να κάνει παιδιά σε μεγαλύτερη ηλικία. Οι περισσότερες φίλες μου απέκτησαν τα παιδιά τους μετά τα 35. Μήπως, λοιπόν, ήρθε η στιγμή να σταματήσουμε να θεωρούμε τις σαραντάρες μεγάλες κυρίες;

Η ηλικία είναι απλά ένα νούμερο. Σημασία έχει πώς νιώθουμε μέσα μας. Είμαστε αυτές που είμαστε και δεν έχουμε να αποδείξουμε τίποτα σε κανέναν. Η δεκαετία των 40 είναι η καλύτερη περίοδος της ζωής μας και πρέπει να την εκμεταλλευτούμε σαν να ήμασταν εικοσάρες. Εξάλλου όπως λέει και το τραγούδι: «οι σαραντάρες ίσον με δύο εικοσάρες».

Πηγή: popsugar.com

v