Ο άντρας μου είναι ναυτικός και όταν φεύγει, ο γιος μας με απορρίπτει και δεν συνεργάζεται

Ο άντρας μου είναι ναυτικός και όταν φεύγει, ο γιος μας με απορρίπτει και δεν συνεργάζεται
Ερώτηση:
Έχω ένα αγοράκι δυο χρονών και είμαι έγκυος 2 μηνών στο δεύτερο. O άντρας μου είναι ναυτικός και αυτό σημαίνει ότι τον περισσότερο καιρό μεγαλώνω το παιδί μόνη μου. Όταν γυρίζει πίσω, αφιερώνει όλο τον χρόνο του στο παιδί προσπαθώντας να αναπληρώσει τον χαμένο χρόνο. Τώρα που έφυγε, είναι πολύ δύσκολα για μένα γιατί έχουμε γκρίνια και φωνές. Ο μικρός μου δεν μιλάει καθόλου και γενικά μπορώ να πω ότι, παρόλο που προσπαθώ να του δείξω όση περισσότερη τρυφερότητα μπορώ, αυτός με απορρίπτει. Ζητάει μόνο τον πατέρα του και μου ζητάει οτιδήποτε μόνο με κλάμα. Πώς να το διαχειριστώ όλο αυτό και ενώ είμαι και έγκυος; Ο μικρός μου χρειάζεται υποστήριξη που του λείπει τόσο ο μπαμπάς του; 
Απάντηση:

*Φωτογραφία: amotherfarfromhome.com

Αγαπητή αναγνώστρια,

Τα παιδιά χρησιμοποιούν οποιονδήποτε τρόπο έχουν στη διάθεσή τους προκειμένου να επικοινωνήσουν στους άλλους το μήνυμα που επιθυμούν. Μεταξύ των διαθέσιμων τρόπων τους είναι ο λόγος, το σώμα τους, το κλάμα και άλλοι. Συχνά οι αντιδράσεις των παιδιών μπορεί να είναι υπερβολικές. Φέρονται, ωστόσο, έτσι προκειμένου να εξασφαλίσουν ότι το μήνυμά τους θα φτάσει στον αποδέκτη.

Ο γιος σας, λοιπόν, δυσκολεύεται και σας το δείχνει. Κατανοώ ότι αυτή του η συμπεριφορά μπορεί κάποιες στιγμές να σας ζορίζει, ωστόσο χρειάζεται να έχετε κατά νου πως ακόμη και εάν ο τρόπος του δεν σας βοηθάει, ο γιoς σας κάτι σας ζητάει. Σας ζητάει να τον ακούσετε, ακόμη και όταν σιωπά. Σας ζητά να τον καταλάβετε. Σας ζητά να τον φροντίσετε. Ζητάει τον πατέρα του. Επιπλέον, ζητά να επιβεβαιώσει ότι ακόμη και τώρα που είστε έγκυος, ή και αργότερα που θα φέρετε στη ζωή το παιδάκι σας με το καλό, θα εξακολουθήσει και εκείνος να αποτελεί προτεραιότητά σας.

Δώστε του πολλή αγάπη. Δώστε του πολλή φροντίδα, ώστε να ησυχάσει από την αγωνία που του δημιουργείται από τα νέα δεδομένα. Είναι υπέροχο που σας ζητάει, ακόμη και εάν σας δυσκολεύει. Προσφέρετε, λοιπόν, απλόχερα ό,τι όμορφο έχετε να του δώσετε, και ταυτόχρονα προτρέψτε τον να στρέφεται σε εσάς για βοήθεια, αφού εσείς αποτελείτε το πάρα πολύ σημαντικό πρόσωπο αναφοράς του, τη μητέρα του!

Με το καλό!

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v