Τα καθημερινά αντικείμενα που δεν είχατε σκεφτεί ότι μπαίνουν στο πλυντήριο

Τα καθημερινά αντικείμενα που δεν είχατε σκεφτεί ότι μπαίνουν στο πλυντήριο

Το πλυντήριο είναι μία από τις πιο σημαντικές εφευρέσεις που έχει διευκολύνει εκατομμύρια νοικοκυρές ανά τον κόσμο. Ενώ το χρησιμοποιούμε ακατάπαυστα για να πλύνουμε τα ρούχα, η αλήθεια είναι πως δεν εκμεταλλευόμαστε στο έπακρο τις δυνατότητές του. Τελικά μπορούμε να πλύνουμε πολλά περισσότερα αντικείμενα στο πλυντήριο που δεν είναι ρούχα ή εσώρουχα.

Η κουρτίνα και το χαλάκι του μπάνιου

Οι κουρτίνες του μπάνιου συσσωρεύουν αρκετή βρωμιά λόγω της υγρασίας και των βακτηρίων που αναπτύσσονται εκεί. Δεν χρειάζεται όμως κάθε φορά που η κουρτίνα βρωμίζει να καταλήγει στα σκουπίδια. Μπορείτε να τη βάλετε στο πλυντήριο ρούχων μαζί με το χαλάκι, το οποίο επίσης πρέπει να καθαρίζει συχνά. Ωστόσο, επειδή το υλικό τους είναι σχετικά ευαίσθητο, προτιμήστε να τα πλύνετε στο πρόγραμμα των 30 βαθμών έτσι ώστε να μην χαλάσουν. Μαζί με το απορρυπαντικό μπορείτε να προσθέσετε και λίγο απολυμαντικό ρούχων στη θήκη του μαλακτικού για να απομακρύνετε όλα τα μικρόβια.

*Φωτογραφία: fairfieldstore.com

*Φωτογραφία: electronicscigarette.info

Υφασμάτινες “tote” τσάντες

Οι λεγόμενες τσάντες tote είναι στην πλειοψηφία τους υφασμάτινες κάτι που σημαίνει ότι μπορούν να μπουν στο πλυντήριο χωρίς να φθαρούν. Αν σας φαίνεται υπερβολικό αυτό το μέτρο, σκεφτείτε για λίγο σε πόσα σημεία ακουμπάει η τσάντα καθημερινά: από τα μέσα μεταφοράς και το αυτοκίνητό σας μέχρι το πάτωμα.

Λούτρινα αρκουδάκια

Τα αγαπημένα αρκουδάκια των παιδιών γεμίζουν πολύ εύκολα σκόνη και ακάρεα λόγω του υλικού τους. Για να τα καθαρίσετε και να είστε σίγουροι ότι το παιδί δεν παίζει πια με βρώμικα αρκουδάκια, το μόνο που χρειάζεται είναι να τα βάλετε μέσα σε μια μαξιλαροθήκη που κλείνει καλά ή σε μια ειδική θήκη και να επιλέξετε το πρόγραμμα με κρύο νερό.

*Φωτογραφία: ak8.picdn.net

Αθλητικά παπούτσια και sneakers

Εφόσον το επιτρέπει το υλικό τους, τα περισσότερα αθλητικά παπούτσια και sneakers μπορούν να… αστράψουν στο πλυντήριο ρούχων. Αν φοβάστε ότι μπορεί να φθαρούν ή να αλλοιωθεί το χρώμα τους, βάλτε τα και αυτά σε μια ειδική τσάντα για το πλυντήριο και αφήστε τα να πλυθούν σε κρύο νερό. Με αυτόν τον τρόπο, αντιμετωπίζετε και την κακοσμία στο εσωτερικό τους. 

*Φωτογραφία: cure.ba

Συνθετικά μαξιλάρια

Τα νέα είναι καλά αν τα μαξιλάρια σας είναι συνθετικά γιατί συνήθως μπαίνουν στο πλυντήριο. Στην περίπτωση αυτή, λοιπόν, αρκεί να ακολουθήσετε τις οδηγίες που αναγράφονται στο ταμπελάκι τους. Επιπλέον, φροντίστε να τα τοποθετείτε ανά δυο στον κάδο και να μην τα «στριμώξετε» γιατί θα φθαρούν και δεν θα καθαρίσουν καλά.

Σχολικές τσάντες και σακίδια πλάτης

Οι τσάντες των παιδιών και κάποια από τα σακίδια που φοράμε εμείς, στη συντριπτική τους πλειοψηφία μπαίνουν άφοβα στο πλυντήριο. Αυτό που θα πρέπει να προσέξετε είναι να μην έχουν σχέδια που φθείρονται εύκολα και να μην είναι από δέρμα ή κάποιο άλλο ευαίσθητο υλικό.

*Φωτογραφία: siliconvalleymamas.com

Καπέλα jockey

Το καλοκαίρι τα καπέλα έχουν την τιμητική τους αφού τα φοράμε συνέχεια για να προστατευτούμε από τον ήλιο με αποτέλεσμα να συσσωρεύεται ιδρώτας πάνω τους. Κι αυτά λοιπόν μπορούν να πλυθούν στο πλυντήριο αρκεί να μην στριμωχτούν με τα υπόλοιπα ρούχα για να μην χάσουν τη φόρμα τους.

Στρωματάκι γυμναστηρίου

Αν το γυμναστήριο έχει γίνει το δεύτερο σπίτι σας, φροντίστε να πλένετε αρκετά συχνά το στρωματάκι της γιόγκα στο πλυντήριο. Θα πρέπει να το βάλετε μόνο του στον κάδο και να τα πλύνετε σε χαμηλή θερμοκρασία.

*Φωτογραφία: minimagazin.info

Μαξιλαράκια καρέκλας

Τα λεπτά μαξιλαράκια που έχουμε στις καρέκλες της βεράντας ή/ και στις καρέκλες της κουζίνας καθαρίζουν πανεύκολα στο πλυντήριο χωρίς να χρειαστεί να τα πλύνετε στο χέρι ή να τα πάτε στο καθαριστήριο.

v