Πώς να φτιάξετε το τέλειο βρεφικό δωμάτιο εάν έχετε μικρό χώρο

Πώς να φτιάξετε το τέλειο βρεφικό δωμάτιο εάν έχετε μικρό χώρο

Όλοι οι γονείς δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στο βρεφικό δωμάτιο. Θέλουν να είναι όμορφα διακοσμημένο αλλά και χρηστικό! Η φροντίδα του μωρού, ειδικά τον πρώτο καιρό, είναι απαιτητική και πρέπει να είναι όλα τακτοποιημένα, να έχουν μία σταθερή θέση και να μας εξυπηρετούν στο μέγιστο δυνατό. Εάν το δωμάτιο είναι μικρό, η κατάσταση είναι δυσκολότερη, άρα χρειάζεται ακόμη περισσότερη μαεστρία και... διακοσμητικά κόλπα για να είναι όμορφο και λειτουργικό.

Χρησιμοποιήστε την ντουλάπα

Όλοι οι αρχιτέκτονες και διακοσμητές υποστηρίζουν ότι ακόμη και ο πιο μικρός χώρος μπορεί να μεταμορφωθεί, αρκεί να τον εκμεταλλευτούμε σωστά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις ντουλάπες για να κερδίσετε χώρο, τοποθετώντας μέσα σ' αυτές την κούνια ή την αλλαξίερα του μωρού. Mια καλή ιδέα, έτσι ώστε να μην φαίνεται «γυμνό» το συγκεκριμένο σημείο, είναι να το στολίσετε με κουρτίνες.

Εκμεταλλευτείτε τους τοίχους

Αν έχετε αρκετά έπιπλα που δεν θέλετε να αποχωριστείτε, τοποθετήστε τα «κολλητά» στους τοίχους. Ο χώρος δε θα μεγαλώσει, όμως, θα έχετε δημιουργήσει ένα άνοιγμα έτσι ώστε να κινείστε ελεύθερα, όταν πρόκειται να φροντίσετε το μωρό σας.

Κυκλικές κούνιες

Οι κούνιες είναι ένα αρκετά μεγάλο έπιπλο. Προτιμήστε να αγοράσετε μικρότερες σε μέγεθος ή ακόμη καλύτερα σε άλλο σχήμα για να εξοικονομήσετε χώρο.

Τοποθετήστε ραφιέρες

Για να μην φαίνεται υπερφορτωμένο το δωμάτιο, αποθηκεύστε όλα τα μωρουδιακά είδη όπως τα μπιμπερό, τις πάνες και τις κρέμες σε ραφιέρες που έχετε τοποθετήσει στο εσωτερικό την ντουλάπας. Για περισσότερη δική σας διευκόλυνση, μπορείτε να τις βάλετε στον τοίχο πάνω από την αλλαξιέρα.

Φωτογραφίες: pinterest.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v