Κατασκευάστε το δικό σας κουκλόσπιτο με 4 απλούς τρόπους

Κατασκευάστε το δικό σας κουκλόσπιτο με 4 απλούς τρόπους

Δεν υπάρχει κοριτσάκι που να μην λατρεύει τα κουκλόσπιτα! Μεταξύ μας, έχω δει και πολλά αγοράκια να παίζουν με το κουκλόσπιτο της κόρης μου, αλλά είθισται να θεωρείται κοριτσίστικο παιχνίδι. Παρόλο που στην αγορά θα βρείτε άπειρα σχέδια κουκλόσπιτων, σε όλα τα απιθανά μεγέθη και χρώματα, εμείς σας προτείνουμε να το φτιάξετε μόνοι σας.

Όχι μόνο για οικονομία, αλλά κι επειδή θα γίνει όπως το θέλετε, ενώ η συμμετοχή των παιδιών στην κατασκευή του θα τα διασκεδάσει και θα το εκτιμήσουν ακόμα περισσότερο.

Κουκλόσπιτο από μια παλιά βαλίτσα

Εάν σας έχετε από εκείνες τις παλιές, δερμάτινες βαλίτσες με μεταλλικό κούμπωμα, μπορείτε να φτιάξετε ένα υπέροχο κουκλόσπιτο. Αρκεί να φτιάξετε ορόφους από κομμάτια ξύλου, να χρωματίσετε και να το διακοσμήσετε όπως εσείς επιθυμείτε.

Κουκλόσπιτο από ραφιέρα

Είναι πολύ πιθανό να σας βρίσκετε πρόχειρη μια παλιά ραφιέρα που δεν χρησιμοποιείτε πια. Κατασκευάστε χωρίσματα και στέγη από ξύλο ή χαρτόνι και βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει. 

Χρησιμοποιήστε κομμάτια από ύφασμα για ταπετσαρία, τα παιχνίδια του παιδιού για έπιπλα, μπογιά τοίχου που σας έχει περισσέψει για βάψιμο, και το τελικό αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει!

Κουκλόσπιτο από ένα χαρτόκουτο

Χρησιμοποιείστε ένα ή περισσότερα χαρτόκουτα, ντύστε τα με ταπετσαρία, φτιάξτε όσους ορόφους θέλετε με χαρτόνι και το κουκλόσπιτο των ονείρων σας θα είναι έτοιμο σε λίγες, μόνο, ώρες.

Μπορείτε να φτιάξετε σκάλες, παράθυρα, να το βάψετε, να το ντύσετε με αυτοσχέδια ταπετσαρία, να το επεκτείνετε με αυλή ή και πισίνα και γενικά να αυτοσχεδιάσετε μέχρι το αποτέλεσμα να σας ενθουσιάσει.

Κουκλόσπιτο από ανακυκλωμένες συσκευασίες

Χρησιμοποιήστε μια άδεια, πλαστική συσκευασία από απορρυπαντικό, και ξεπλύνετέ την πολύ καλά. Σχεδιάστε στην κεντρική όψη την είσοδο και κόψτε την με ένα κοπίδι. Με τον ίδιο τρόπο, μπορείτε να κατασκευάσετε παράθυρα. Από κει και πέρα, μπορείτε να το βάψετε, να ζωγραφίσετε ή να κολλήσετε διάφορα σχέδια και να φτιάξετε ένα υπέροχο κουκλόσπιτο – σπιτάκι. 

*Φωτογραφίες: pinterest.com

v