Το Youtube απενεργοποιεί τα σχόλια στα βίντεο με παιδιά

Το Youtube απενεργοποιεί τα σχόλια στα βίντεο με παιδιά

Μέχρι πρότινος η ελευθερία που είχαν οι χρήστες του Youtube ήταν πολύ μεγάλη αφού μπορούσαν να σχολιάσουν ό,τι ήθελαν σε όποια ήθελαν, συμπεριλαμβανονομένων και των βίντεο με παιδιά. Πριν λίγες μέρες, όμως, το Youtube ανακοίνωσε πως θα πάρει ένα σημαντικό μέτρο για να τα προστατεύσει από τους παιδόφιλους: την απενεργοποίηση των σχολίων σε βίντεο με παιδιά έτσι ώστε να προστατεύσει τόσο εκείνα όσο και τις οικογένειές τους.

Το πρόβλημα άρχισε να παίρνει διαστάσεις το 2017 όταν το BBC διαπίστωσε ότι παιδόφιλοι όχι μόνο άφηναν άσεμνα και σεξιστικά σχόλια σε βίντεο με παιδιά, αλλά χρησιμοποιούσαν την εφαρμογή των σχολίων για να κάνουν γνωστά τα βίντεο και σε άλλους παιδόφιλους. Το Youtube άρχισε να απενεργοποιεί τα σχόλια σ’ αυτά τα βίντεο, όμως πλέον φαίνεται ότι το ίδιο θα ισχύσει για όλα τα βίντεο με παιδιά. Η αλλαγή αυτή μπορεί να διαρκέσει μήνες μέχρι να «καθαρίσει» το site, ωστόσο τα καλά νέα είναι πως η αρχή έχει γίνει. Δεδομένου ότι τα βίντεο που ανεβαίνουν στο Youtube μπορεί να είναι ακόμα και εκατομμύρια τη μέρα, η πλατφόρμα θα χρησιμοποιήσει συγκεκριμένους αλγορίθμους έτσι ώστε να εντοπίσει συγκεκριμένα τα βίντεο με παιδιά.

Η απενεργοποίηση των σχολίων θα γίνεται αυτόματα σ’ αυτά τα βίντεο ακόμα κι αν τα «ανέβασαν» οι ίδιοι οι γονείς των παιδιών. Για βίντεο στα οποία πρωταγωνιστούν μεγαλύτερα παιδιά και τους εφήβους δεν θα γίνεται αυτόματα η ρύθμιση, αλλά μόνο εάν θεωρείται ότι το περιεχόμενο του βίντεο μπορεί να προσελκύσει παιδόφιλους.

Το Youtube αποφάσισε επίσης να διαγράψει πολλά κανάλια που φαίνεται ότι θεωρήθηκαν επικίνδυνα για τα παιδιά. Σε κάποια απ’ αυτά, μάλιστα, εμφανιζόταν ακατάλληλο περιεχόμενο ανάμεσα σε καρτούν.

 «Καταλαβαίνουμε ότι τα σχόλια είναι ένας τρόπος επικοινωνίας των δημιουργών με το κοινό τους αλλά ξέρουμε πως κάνουμε το σωστό για την κοινότητα του Youtube», είπε το δημοφιλές κανάλι σε σχετική ανακοίνωσή του.

Πηγή: bbc.com
v