6 κοριτσίστικα ονόματα εμπνευσμένα από ηρωίδες βιβλίων

6 κοριτσίστικα ονόματα εμπνευσμένα από ηρωίδες βιβλίων

«Τι όνομα θα δώσουμε στην μικρή;»: κάποιοι γονείς επιλέγουν να μην ξεφύγουν από την οικογενειακή παράδοση και δίνουν στο παιδί το όνομα της γιαγιάς. Κάποιοι άλλοι, πάλι, προτιμούν τα αρχαιοελληνικά ονόματα, τα οποία όμως έχουν…«πολυφορεθεί». Εάν, όμως,  εσείς ψάχνετε ένα ιδιαίτερο όνομα για το κοριτσάκι σας, σας προτείνουμε 6 υπέροχα ονόματα εμπνευσμένα από ηρωίδες αγαπημένων βιβλίων.

Ιουλιέτα

Βιβλίο: Ρωμαίος και Ιουλιέτα

Το Ιουλιέτα είναι ένα αριστοκρατικό όνομα που  θυμίζει περισσότερο πριγκίπισσα. Αν και το ρομάντζο της με τον Ρωμαίο τελείωσε άδικα δεν μπορούμε να μην την θαυμάσουμε για το θάρρος της να πάει ενάντια στις επιθυμίες της οικογένειάς της. Η γενναιότητα και το ελεύθερο πνεύμα της, την καθιστούν μία από τις πιο αξιομνημόνευτες φιγούρες στον χώρο της λογοτεχνίας.

Βεατρίκη

Βιβλίο: Πολύ κακό για το τίποτα

Ακόμη μία σεξπιρική ηρωίδα που όμως είχε αίσιο τέλος. Το Βεατρίκη προέρχεται από την λατινική λέξη beata που σημαίνει «μακάρια» και πραγματικά η πρωταγωνίστρια ήταν ευτυχισμένη χάρη στον δυναμισμό και την εξυπνάδα της. Κατάφερε με γενναιότητα και περηφάνια να ελιχθεί σε έναν ανδροκρατούμενο κόσμο και, τελικά, να γνωρίσει τον έρωτα της ζωής της. Είναι ένα υπέροχο όνομα για ένα κορίτσι που δεν φοβάται να αυτοσαρκαστεί, να αντιμετωπίσει την ζωή με θάρρος και να πορευθεί με βάση τα δικά της θέλω.

Αλίκη

Βιβλίο: Η Αλίκη στην Χώρα των θαυμάτων

Παρόλο που το όνομα Αλίκη είναι αρκετά συνηθισμένο και μας θυμίζει περισσότερο… Βουγιουκλάκη, ανήκει σε μια ηρωίδα που αγάπησαν πολλές γενιές: «Η Αλίκη στην Χώρα των Θαυμάτων». Η Αλίκη ήταν ένα ευγενική, τολμηρή και γενναία. Περιπλανήθηκε στην Χώρα των Θαυμάτων, γνώρισε εξωτικά και παράξενα πλάσματα και σταδιακά ανέλαβε την ευθύνη των επιλογών της και ήρθε αντιμέτωπη με τον εαυτό της.

Ερμιόνη

Βιβλίο: Χάρι Πότερ

Το όνομα Ερμιόνη θυμίζει ακόμη και σε εμάς τις μεγαλύτερες την γενναία συμμαθήτρια του Χάρι Πότερ και στο μυαλό μας είναι μία από τις πιο δυναμικές ηρωίδες στον χώρο της λογοτεχνίας και του κινηματογράφου. Δίχως να κουβαλάει πίσω της κανένα «μαγικό» υπόβαθρο, κατάφερε με την επιμονή και την εξυπνάδα της να γίνει μία από τις καλύτερες μάγισσες και αργότερα Υπουργός (Μαγείας). Η καλοσύνη και το θάρρος της, έσωσε ουκ ολίγες φορές τους φίλους της.

Άρια

Βιβλίο: Το παιχνίδι του Στέμματος

Μπορεί να θυμίζει όπερα, όμως, χρησιμοποιείται και ως υποκοριστικό του Αριάδνη. Στην Ελλάδα έγινε γνωστό από τη σειρά βιβλίων «Το παιχνίδι του Στέμματος» και την σειρά Game of Thrones. Το όνομα ανήκει στην μικρή κόρη της οικογένειας Σταρκ. Αγοροκόριτσο, γενναία και με τσαγανό, δεν φοβάται τον ανδροκρατούμενο κόσμο. Αντίθετα, παίζει με τους δικούς της κανόνες και καταλήγει να αποτελεί μία από τις σημαντικότερες και σκληροτράχηλες πολεμίστριες. Το Άρια, όσο ντελικάτο όνομα κι αν ακούγεται, θα μπορούσε να αντιπροσωπεύει γυναίκες που παλεύουν για τα θέλω τους.

Ματίλντα

Βιβλίο: Ματίλντα

Ακόμη κι αν δεν θυμάστε το βιβλίο, σας είναι σίγουρα γνωστή η ταινία «Ματίλντα» όπου πρωταγωνιστεί ένα κοριτσάκι με τηλεπαθητικές δυνάμεις. Η προέλευση του ονόματος είναι πιθανότατα γερμανική και σημαίνει «δύναμη στην μάχη». Στην Ελλάδα γιορτάζεται στις 14 Μαρτίου και είναι πιο γνωστό ως Ματθίλδη. Η Ματίλντα ήταν δυναμική, επίμονη και πανέξυπνη!

 

v