10 χρυσοί κανόνες για να γίνετε μια καταπληκτική μαμά

10 χρυσοί κανόνες για να γίνετε μια καταπληκτική  μαμά

Στο μυαλό μας, η καλή μαμά είναι εκείνη που προσφέρει στα παιδιά καλούς τρόπους, ολοκληρωμένη εκπαίδευση, ηθικές αρχές και αξίες με τις οποίες θα πορεύονται στην ενήλικη ζωή τους. Στο μυαλό των παιδιών, ωστόσο, η καλή μαμά είναι η τρυφερή και παιχνιδιάρα μαμά που είναι δίπλα τους όταν φοβούνται, τα κρατάει αγκαλιά όταν πληγώνονται, παίζει μαζί τους όταν βαριούνται, τα ακούει όταν μιλάνε και τα κατανοεί όταν κανείς άλλος δεν μπορεί να τα καταλάβει. Η καλή μαμά, ακολουθεί τους παρακάτω απλούς, χρυσούς κανόνες.

1. Να αγαπάτε και να σέβεστε τον μπαμπά των παιδιών σας. Μία μέρα, θα ερωτευθούν κι εκείνα και θα αναπαράγουν την δική σας  σχέση.

2. Το παγωτό μπορεί να κάνει όλα τα «μεγάλα» προβλήματα να μοιάζουν μικρότερα. Μάθετε την αγαπημένη γεύση του παιδιού και γεμίστε την κατάψυξη!

3. Απολαύστε την κάθε στιγμή που περνάτε με τα παιδιά. Σύντομα θα μεγαλώσουν και θα προτιμούν τους φίλους τους. Μέχρι τότε, χαρίστε τους γέλια, αγκαλιές, πολλά φιλιά και όμορφες στιγμές. Η ζωή κυλάει πολύ γρήγορα, μην την αφήνετε να σας ξεπερνάει.

4. Πείτε τους πόσο όμορφα και ικανά είναι. Μια μέρα, τα περιοδικά, τα κοινωνικά μέσα και τα κοινωνικά πρότυπα θα προσπαθήσουν να τους πείσουν για το αντίθετο. Χτίστε την αυτοπεποίθησή τους από τώρα, ώστε να μην επηρεαστούν για όσα θα θελήσουν να τους πείσουν οι άλλοι.

 5. Κουβαλήστε τα στον ώμο και στην αγκαλιά σας. Ο κόσμος από εκεί ψηλά είναι μαγικός! Κάντε το όσο είστε δυνατές κι εκείνα… μικρόσωμα.

6. Δείξτε τους εμπιστοσύνη και αφήνετέ τα όλο και πιο ελεύθερα όσο μεγαλώνουν. Κάντε τα να πιστέψουν στον εαυτό τους και στις δυνάμεις τους.

7. Πείτε τους πως ό,τι, μα ό,τι και να γίνει, θα μπορούν πάντα να επιστρέφουν σπίτι τους. Είναι λυτρωτικό να ξέρουν πως υπάρχει πάντα μια αγκαλιά να τους περιμένει ανοιχτή.

8. Ελάχιστα πράγματα είναι πιο παρηγορητικά και τρυφερά από το χέρι της μαμάς να σε χαϊδεύει όταν κλαις. Μη διστάσετε ποτέ να του το δώσετε, ακόμα κι αν είστε θυμωμένες μαζί τους.

9. Όταν έρχεται στο κρεβάτι σας έπειτα από έναν εφιάλτη, σημαίνει ότι σας εμπιστεύεται και νιώθει ασφαλής μαζί σας. Μην του το αρνείστε. Κουκουλωθείτε κάτω από τα σκεπάσματα και κοιμηθείτε αγκαλιά.

10. Αφήστε τα παιδιά να κυλιστούν στην άμμο ή το δροσερό γρασίδι. Κάνει καλό στην ψυχή τους. Ενίοτε, κάνει καλό και στη δική σας ψυχή.

Και φυσικά….να συμμετέχετε στη ζωή τους όσο περισσότερο μπορείτε! Μην στέκεστε αδρανείς δίπλα τους. Πάρτε μέρος στην καθημερινότητά τους όσο είναι ακόμα μικρά. Ζήστε με τα παιδιά σας κοινές εμπειρίες και χαρίστε τους αγάπη. Πολλή αγάπη. Όση αγάπη διαθέτετε!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v