Πώς να φροντίσετε σωστά την περιοχή γύρω από τα μάτια για να μην κάνετε ρυτίδες

Πώς να φροντίσετε σωστά την περιοχή γύρω από τα μάτια για να μην κάνετε ρυτίδες

Τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής αλλά και της ηλικίας μας. Δεδομένου ότι πρόκειται για την πιο ευαίσθητη περιοχή του προσώπου που μπορεί να προδώσει τα χρόνια μας ή ακόμα και να μας κάνει να «μεγαλοδείχνουμε», πρέπει να τη φροντίζουμε σωστά για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ποια γυναίκα, εξάλλου, δεν θέλει να έχει πάντα ξεκούραστο και νεανικό βλέμμα;

Χρησιμοποιήστε ειδικές κρέμες ματιών…

… και όχι την αγαπημένη σας κρέμα προσώπου. Η περιοχή γύρω από τα μάτια είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη ενώ οι κρέμες ημέρας είναι συνήθως πιο «βαριές» για να δώσουν στο υπόλοιπο πρόσωπο την ενυδάτωση που χρειάζεται. Αντίθετα, οι ειδικές κρέμες για τα μάτια έχουν ελαφριά σύσταση για να ενυδατώσουν την περιοχή χωρίς να την επιβαρύνουν.

Προσοχή στο ντεμακιγιάζ

Οι αδέξιες κινήσεις στο ντεμακιγιάζ των ματιών μπορεί να προκαλέσουν τη δημιουργία ρυτίδων ή να τονίσουν τις ήδη υπάρχουσες λεπτές γραμμές που αρχίζουν να σχηματίζονται κυρίως στη δεκαετία 30-40. Γι’ αυτό, ποφύγετε να τρίβετε τη συγκεκριμένη περιοχή με μαντηλάκια ντεμακιγιάζ.

Ο ιδανικός τρόπος είναι να «μουλιάσετε» έναν δίσκο ντεμακιγιάζ με ένα ειδικό νερό καθαρισμού όπως το micellaire, που είναι πολύ διαδεδομένο πλέον και είναι τόσο ήπιο που δεν ερεθίζει την περιοχή. Κλείστε τα μάτια, ακουμπήστε πάνω τους τον δίσκο και αφήστε το νερό να δράσει για λίγα δευτερόλεπτα. Θα απομακρύνει το κονσίλερ, τις σκιές και τη μάσκαρα γρήγορα και αποτελεσματικά χωρίς να χρειαστεί να ασκήσετε δύναμη στην περιοχή.

*Φωτογραφία: wikihow.com

Για τα υπολείμματα της μάσκαρα που πιθανώς μείνουν, βουτήξτε μία μπατονέτα στο νερό καθαρισμού και αφαιρέστε τα τόσο απλά!

*Φωτογραφία: static.netlife.vn

Ταμποναριστές κινήσεις  για την εφαρμογή της κρέμας ή του μακιγιάζ

Είτε γιατί βιαζόμαστε είτε γιατί έχουμε συνηθίσει να εφαρμόζουμε κρέμες και προϊόντα μακιγιάζ στο πρόσωπο με δύναμη, δεν καταλαβαίνουμε ότι έτσι τραυματίζουμε την ευαίσθητη περιοχή και προκαλούμε ή τονίζουμε τις γραμμές γύρω από τα μάτια. Αντίθετα, κάνοντας ταμποναριστές και προσεκτικές κινήσεις, δεν επιβαρύνουμε την περιοχή.

Μαύρα γυαλιά (πρέπει να) φοράω

Μας αρέσει ο ήλιος όμως πρέπει να τον χαιρόμαστε με σύνεση. Ακόμα και τον χειμώνα, λοιπόν, δεν πρέπει να ξεχνάμε τα γυαλιά μας. Φορώντας τα τις ηλιόλουστες μέρες, προστατεύουμε το δέρμα στην περιοχή, δεν ανοιγοκλείνουμε συνεχώς τα μάτια και δεν συνοφρυωνόμαστε με αποτέλεσμα να μην κάνουμε άλλες ρυτίδες. 

Μία μάσκα την εβδομάδα τις ρυτίδες κάνει πέρα

Για ακόμα πιο φρέσκο αποτέλεσμα και για να τονώσετε την περιοχή, μπορείτε να βάλετε στο εβδομαδιαίο σας πρόγραμμα την εφαρμογή μιας μάσκας ματιών, που θα μειώσει το πρήξιμο κάτω από τα μάτια και θα αποτρέψει τη δημιουργία καινούριων λεπτών γραμμών στην περιοχή.

*Φωτογραφία: beautyheaven.com.au

Αγγούρι, το κλασικό

Ο κλασικός τρόπος καταπολέμησης των μαύρων κύκλων και του κουρασμένου βλέμματος είναι το αγγούρι. Βάλτε δύο στρογγυλά κομμάτια στα μάτια, αφήστε τα να δράσουν για 10-15 λεπτά και χαλαρώστε. Κάτι ήξεραν οι γιαγιάδες μας που το έκαναν για χρόνια!

v