5 επιστημονικές αλήθειες για την αληθινή αγάπη!

5 επιστημονικές αλήθειες για την αληθινή αγάπη!

Οι επιστήμονες, στην προσπάθειά τους να βρουν απαντήσεις σε ερωτήσεις που σχετίζονται με την αγάπη, έχουν καταλήξει σε πραγματικά εκπληκτικά συμπεράσματα. Οι μύθοι που επικρατούσαν μέχρι τώρα έχουν ξεπεραστεί, αφού νέες έρευνες και πληροφορίες για τις σχέσεις κάνουν την εμφάνισή τους. Μερικές φορές, οι συμβουλές των επιστημόνων είναι πραγματικά χρήσιμες και μπορεί ακόμα και να μας βοηθήσουν να βρούμε την αληθινή αγάπη ή να σώσουμε τη σχέση μας από μια διάλυση.

 Δείτε, λοιπόν, πέντε σύγχρονες αποκαλύψεις για την αγάπη, κατευθείαν από τα ερευνητικά κέντρα των επιστημόνων!

 

Οι άντρες με υψηλότερα IQ είναι λιγότερο πιθανό να απατήσουν την σύντροφό τους 

Οι επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Saint Louis ανακάλυψαν πως οι άντρες με υψηλότερο IQ είναι λιγότερο πιθανό να απιστήσουν. Έπειτα από την ανάλυση των δημοσκοπήσεων, οι οποίες περιλαμβάνουν χιλιάδες άνδρες όλων των ηλικιών, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι πιο έξυπνοι άντρες εκτιμούν περισσότερο την μονογαμία και την σεξουαλική αποκλειστικότητα.  Όσον αφορά τις γυναίκες, πάλι, το επίπεδο IQ δεν είχε καμία επίδραση στην πιστότητα τους.

 Οι άνθρωποι που ζουν μαζί για περισσότερα από 25 χρόνια αναπτύσσουν παρόμοια χαρακτηριστικά προσώπου 

Οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν μελέτησαν την εξωτερική εμφάνιση των συζύγων και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι μετά από 25 χρόνια γάμου, η ομοιότητα των δύο συντρόφων είναι μεγαλύτερη. Επιπλέον, η ομοιότητα αυξάνεται ανάλογα με το μέγεθος της ευτυχίας τους. 

Όλα εξαρτώνται από το πρώτο φιλί 

Μια μελέτη που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης αποκάλυψε ότι, από το πρώτο φιλί με τον σύντροφό σου μπορείς να καταλάβεις τις δεξιότητές του αλλά και, ασυνείδητα, πόσο ταιριάζετε. Κατά κανόνα, τα φιλιά θεωρούνται πολύ σημαντικά στις σχέσεις και ειδικά για τις γυναίκες.  

Όταν κοιτάμε τη φωτογραφία του αγαπημένου μας, μειώνεται ο πόνος που νιώθουμε 

Μια νέα μελέτη έδειξε πως, όταν πονάμε,  αρκεί να κοιτάξουμε για λίγα λεπτά τη φωτογραφία του αγαπημένου μας προκειμένου να νιώσουμε καλύτερα. Το ίδιο συμβαίνει εάν αγγίξουμε το χέρι του. Η μελέτη συμπεριλάμβανε γυναίκες με σχέσεις άνω των έξι μηνών, στις οποίες μειωνόταν ο πόνος όταν κοιτούσαν ή άγγιζαν τον αγαπημένο τους. Μέχρι τώρα γνωρίζαμε πως η συναισθηματική στήριξη εκφράζεται με πράξεις ή με έναν καλό λόγο.  Το πείραμα, όμως, αποδεικνύει πως ακόμα και μια φωτογραφία μας μπορεί να είναι αρκετή.

Οι ρομαντικές ταινίες βοηθούν τους συζύγους να σώσουν τον γάμο τους

Μια νέα τριετής μελέτη έδειξε ότι ο κίνδυνος διαζυγίου μειώνεται αν οι σύζυγοι παρακολουθήσουν ρομαντικές ταινίες κι έπειτα τις συζητήσουν. Η προβολή αυτού του είδους των ταινιών βοηθούν τους συντρόφους να κατανοούν καλύτερα τι κάνουν σωστά και τι λάθος, πώς νιώθει το άλλο τους μισό και πώς θέλουν να είναι η σχέση τους. Έτσι, υπάρχουν λιγότερες συγκρούσεις και παρανοήσεις και άρα πιο αρμονική συμβίωση. 
  

v