Παιδικό πάρτι με μπουφέ: 8 συνταγές που χρειάζεστε!

Παιδικό πάρτι με μπουφέ: 8 συνταγές που χρειάζεστε!

Η προετοιμασία ενός παιδικού πάρτι είναι ιδιαίτερα απαιτητική υπόθεση ενώ ένα από τα… πονοκεφαλιάσματα που μας ταλαιπωρούν είναι το φαγητό. Από τη μία, λοιπόν, δεν έχουμε το κουράγιο να περάσουμε ώρες στην κουζίνα ετοιμάζοντας πολλές διαφορετικές λιχουδιές και από την άλλη, θέλουμε να είμαστε σίγουρες ότι ο εορτάζων και οι μικροί μας καλεσμένοι θα χορτάσουν χωρίς να χρειαστεί να καταφύγουμε σε έτοιμες λύσεις όπως οι πίτσες. Οι συνταγές που σας προτείνουμε, λοιπόν, γίνονται πανεύκολα και είναι πεντανόστιμες.

Μίνι σαντουιτσάκια από αγγούρι

Ανάμεσα σε δύο φέτες από αγγούρι, βάλτε τυρί και γαλοπούλα και τα σαντουιτσάκια μπουκίτσες είναι έτοιμα.



Ποικιλία από λαχανικά

Αν επιμένετε στα χορτφαγικά σνακ, κόψτε σε λωρίδες διάφορα λαχανικά όπως καρότα, αγγουράκια και βάλτε τα σε πολύχρωμα κυπελάκια.



Τσιπς μήλου

Για να αντικαταστήσετε τα κλασικά πατατάκια με την πιο υγιεινή εκδοχή τους, θα χρειαστείτε  μήλα και κανέλα σε σκόνη. Η διαδικασία είναι απλή: αφού Αφαιρέσετε τα κουκούτσια τους με ένα ειδικό εξάρτημα, κόβετε τα μήλα σε λεπτές, στρογγυλές φέτες. Έπειτα, βάζετε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί, απλώνετε τις φέτες μήλου και τις πασπαλίζτε με κανέλα. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς, ψήνετε για 1 ώρα και μετά τα γυρνάτε από την άλλη πλευρά, προσθέτοντας κανέλα. Ψήνετε για 1 ώρα ακόμη και μετά τα αφήνετε μέσα στον φούρνο μέχρι να γίνουν τραγανά.

Πηγή: thehealthymaven.com

Δροσερές τορτίγια

*Φωτογραφία: eatsamazing.co.uk

Θα χρειαστείτε πίτες τορτίγια, τυρί κρέμα, γαλοπούλα ή ζαμπόν, φέτες από μαρούλι και στικς πρέτζελ. Ακολουθήστε τα βήματα της φωτογραφίας, τυλίξτε και… τελειώσατε.

*Φωτογραφία: eatsamazing.co.uk

Πηγή: eatsamazing.co.uk

Αυγά κουκουβάγιες

Αφού βράσετε τα αυγά, κόψτε τα στη μέση και στη συνέχεια προσθέστε δύο ελιές για τα μάτια, ένα κομμάτι καρότο για τη μύτη και δύο πράσινα φυλλαράκια για τα φτερά.

*Φωτογραφία: sheknows.com

Πιτσάκια από ψωμί

Κόψτε λεπτές φέτες ψωμιού, προσθέστε ελάχιστο βούτυρο για να γίνουν πιο τραγανές ή εναλακτικά μία φέτα τυρί και σχηματίστε το πρόσωπο με μικρά κομμάτια λαχανικών και τα αυτιά με αλλαντικά ή μικρές στρογγυλές φέτες από λουκάνικο.



Ατομικά κοτομπέικον

Για τη συνταγή θα χρειαστείτε ξύλα για σουβλάκι, μπέικον και (το λιγότερο) 2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλο, τα οποία θα κόψετε σε μικρά κομμάτια. Στη συνέχεια, βάζετε σε ένα μπολ 1 κουταλιά μαγιονέζα, 1 κουταλιά γιαούρτι και 1 κουταλιά μουστάρδα. Αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε, προσθέτετε τα κομμάτια κοτόπουλο και ανακατεύετε ξανά.  Στη συνέχεια, τα μαρινάρετε σκεπασμένα για 2-3 ώρες και κόβετε τις φέτες μπέικον στη μέση. Τυλίγετε με μπέικον τα κομμάτια από το κοτόπουλο και τα περνάτε σε ξύλα για σουβλάκι.

*Φωτογραφία: argiro.gr

Πηγή: argiro.gr

Τυρομπουκίτσες με σαλάμι

*Φωτογραφία: thekitchenismyplayground.com

Σε ένα κομμάτι σαλάμι, βάλτε μία μικρή ποσότητα τυρί κρέμα, τυλίξτε το και μετά κλείστε το με 3 οδοντογλυφίδες. Κόψτε το σε 3 ίσα μέρη όπως βλέπετε στη φωτογραφία και σερβίρετε τις τυρομπουκίτσες.

*Φωτογραφία: thekitchenismyplayground.com

Πηγή: thekitchenismyplayground.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v