7 applications για να μάθει το παιδί παίζοντας

7 applications για να μάθει το παιδί παίζοντας

Κάθε φορά που επισκέπτομαι τις ανιψιές μου, συνειδητοποιώ ότι ο καιρός που παίζαμε με το View Master, o καιρός που ο Πέρρης και η Κάτια μας εξοικείωναν  βήμα-βήμα  με τον υπολογιστή έχει παρέλθει, οριστικά. Τώρα, βλέπεις παιδιά νηπιακής ηλικίας, πριν καν μιλήσουν να χειρίζονται επιδέξια smart phones, tablets και υπολογιστή. Τα παιδιά δημοτικού δε, είναι πλέον βετεράνοι και δεν διστάζουν να σε διορθώσουν ή και να σε επιπλήξουν αν τυχόν κάνεις κάποιο λάθος. Ζουν και βασιλεύουν στην εποχή της τεχνολογίας, όπου το επόμενο iPhone μπορεί όντως να σου φτιάχνει καφέ.


Είναι ανώφελο να προσπαθούμε να τα απομακρύνουμε από την τεχνολογία. Αντιθέτως, πρέπει να αποδεχόμαστε την προτίμησή τους στις ηλεκτρονικές συσκευές και να βρίσκουμε τρόπους  να τις κάνουμε ωφέλιμες.                                         

Έχοντας αυτή τη σκέψη στο μυαλό μας, ψάξαμε και βρήκαμε εφαρμογές που εκτός από ψυχαγωγία προσφέρουν  γνώση, και ένα είδος δημιουργικής απασχόλησης... Και πιστέψτε μας, είναι πολλές! Πολλές και εύκολα διαθέσιμες:

Επιλέξαμε τις παρακάτω ως αγαπημένες μας:

 Μαθαίνοντας τα ελληνικά ρήματα (Learn Greek Verbs) learnBots

Καταπληκτική εφαρμογή για παιδιά δημοτικού που θέλουν να γίνουν ξεφτέρια στην ελληνική γραμματική. Διασκεδαστικές ασκήσεις, ομαλά και ανώμαλα ρήματα σε όλους τους χρόνους θα βοηθήσουν το παιδί να κάνει επανάληψη σε όλα όσα μαθαίνει στο σχολείο.

Τα παιδία παίζει

Πρόκειται για μια εφαρμογή εκπαιδευτικού περιεχομένου που αφορά παιδιά που βρίσκονται στις πρώτες τάξεις του δημοτικού. Υπάρχει ποικιλία στο εκπαιδευτικό υλικό, με δραστηριότητες που αφορούν την ορθογραφία, τα μαθηματικά, την μνήμη αλλά και ασκήσεις αγγλικών.

Φούσκες για μικρά παιδιά

Αυτή η ψυχαγωγική εφαρμογή είναι ιδανική για να απασχοληθεί ένα παιδί προσχολικής ηλικίας, μαθαίνοντας τους ήχους των ζώων.

Το νηπιαγωγείο lite

Όπως μας προδιαθέτει και το όνομα, η εφαρμογή αφορά παιδιά 3 ετών και άνω. Μέσω των παιχνιδιών, μπορούν να μάθουν το ελληνικό αλφάβητο, τους αριθμούς, τα σχήματα, τα ζώα και τα χρώματα.

Ο Ξεφτέρης παίζει με τα γράμματα ( Smarty plays with greek alphabet)

Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4 και άνω και στην ουσία πρόκειται για ένα λογισμικό πολυμέσων, το οποίο μέσω παιχνιδιών βοηθάει τα παιδιά να εξοικειωθούν με το ελληνικό αλφάβητο και τις λέξεις.

Kids Shapes & Colors Preschool

Μία εκπληκτική εφαρμογή για παιδιά ηλικίας έως 4 ετών. Το application προσφέρει έξι δραστηριότητες που θα ξετρελάνουν τα μικρά. Θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να ταιριάξουν στη σωστή θέση τα γεωμετρικά σχήματα και να χρωματίσουν την εικόνα.

Ζingyland App

Δεν θα μπορούσαμε φυσικά να αφήσουμε εκτός τη βραβευμένη ελληνική εφαρμογή Zingyland. Απευθύνεται σε παιδιά έως 8 ετών και πρόκειται για ένα ψηφιακό κόσμο γεμάτο παιχνίδι, παραμύθια και εκπαιδευτικές δραστηριότητες όπως παζλ και παιχνίδια μνήμης. Υπάρχουν και τα μετάλλια που επιβραβεύουν το παιδί, όταν αυτό ολοκληρώσει τη δραστηριότητα που έχει επιλέξει.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v