Tips για να ανανεώσετε το καθιστικό σας γρήγορα και εύκολα

Tips για να ανανεώσετε το καθιστικό σας γρήγορα και εύκολα

Το καθιστικό είναι το κυρίαρχο δωμάτιο του σπιτιού μας αφού εκεί περνάμε αρκετές ώρες, χαλαρώνουμε με την οικογένειά μας και υποδεχόμαστε τους καλεσμένους μας. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να είναι τακτοποιημένο και διακοσμημένο με τρόπο που ταιριάζει στην αισθητική μας και μας φτιάχνει τη διάθεση. Ειδικά τώρα την άνοιξη, με απλούς και ανέξοδους τρόπους, μπορούμε να το ανανεώσουμε και να φέρουμε στο σπίτι μας έναν αέρα… δροσιάς και αισιοδοξίας.

Μεγάλα βάζα με φρέσκα λουλούδια

Τα μεγάλα βάζα με φρέσκα τα λουλούδια είναι ο πιο απλός αλλά και αποτελεσματικός τρόπος για να φτιάξετε τη διάθεσή σας και να ανανεώσετε το σαλόνι σας. 



Γλάστρες από άχρηστες λάμπες

Τα λουλούδια χαρίζουν πάντα χρώμα και ανανεωτικό αέρα σε ένα δωμάτιο. Φτιάξτε μόνοι σας γλάστρες από τις λάμπες που δεν χρησιμοποιείτε πια και κρεμάστε τις σε έναν τοίχο του σαλονιού. 

Πολύχρωμες κουρτίνες

Ανανεώστε τον χώρο με φωτεινές, γεμάτες χρώμα κουρτίνες. Το σαλόνι θα πάρει αμέσως διαφορετική όψη, προσθέτοντας στο χώρο αλλά και τη διάθεσή σας έναν αισιόδοξο τόνο.

Χρωματιστά ράφια

Εάν έχετε βαρεθεί τα χρώματα του σαλονιού σας, μπορείτε να τα αλλάξετε χωρίς να μπείτε στη διαδικασία να βάψετε τους τοίχους. Δώστε χρώμα στα ράφια σας και δείτε το σαλόνι σας... αλλιώς. 

Κρεμάστε κεντητά κάδρα

Εάν το χόμπι σας είναι το κέντημα ή αν έχετε κεντημένα τοπία από την προίκα της γιαγιάς, κρεμάστε τα σε μια γωνιά του σαλονιού και δώστε ανοιξιάτικο αέρα!

Βάλτε φωτογραφίες στον τοίχο

Αξιοποιήστε τις οικογενειακές σας φωτογραφίες για να στολίσετε έναν τοίχο του σαλονιού σας. Οι κορνίζες στο χρώμα του ξύλου ή σε έντονα ανοιξιάτικα χρώματα θα δώσουν ανάλαφρο και δροσερό αέρα στο σπίτι σας. 

 *Φωτογραφίες: pinterest.com και brightside.com

v