Μία διαδραστική εμπειρία μπορεί να κάνει τα παιδιά να αγαπήσουν τα μουσεία

Μία διαδραστική εμπειρία μπορεί να κάνει τα παιδιά να αγαπήσουν τα μουσεία

Τα μουσεία μας προσφέρουν γνώσεις και εμπειρίες που δεν έχουμε τη δυνατότητα να αποκομίσουμε από αλλού. Ωστόσο, τα παιδιά συνήθως δεν βρίσκουν αρκετά ενδιαφέρουσα ή διασκεδαστική την επίσκεψη σε ένα μουσείο, επειδή την έχουν ταυτίσει με μια στείρα ξενάγηση σε έναν χώρο με εκθέματα - όπως κι εμείς άλλωστε στην ηλικία τους. Γι’ αυτό δεν είναι τυχαίο ότι αγκαλιάζουν τα μουσεία που στηρίζονται στη διαδραστικότητα.

Σ' αυτά, οι μικροί επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να μάθουν παίζοντας ή συμμετέχοντας σε πρωτότυπες δραστηριότητες που κρατούν το ενδιαφέρον τους αμείωτο και τους ταξιδεύουν είτε στο μακρινό μέλλον είτε στο μακρινό παρελθόν. Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ ανήκει σε αυτή την κατηγορία αφού στόχο έχει να φέρει τα παιδιά σε επαφή με την τεχνολογία και την επικοινωνία μέσα από τη δική τους συμμετοχή.



Μάλιστα αυτόν τον μήνα… γιορτάζει διπλά. Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων στις 18 Μαΐου και την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών στις 17 Μαίου, γονείς και παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε μια διαδραστική εμπειρία. Συγκεκριμένα, θα μπορέσουν να εξερευνήσουν το μουσείο μέσα στο σκοτάδι μέσω της τεχνολογίας, να ζωγραφίσουν, να δημιουργήσουν και να μάθουν για τις τηλεπικοινωνίες του παρελθόντος αλλά και του μέλλοντος. Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα “Museum in the Dark” και το εικαστικό εργαστήρι «Χρωματίζοντας το παρελθόν» θα πραγματοποιηθούν το τριήμερο από την Παρασκευή 17 Μαΐου μέχρι την Κυριακή 19 Μαΐου στις εγκαταστάσεις του Μουσείο Τηλεπικοινωνιών από τις 9 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν, ωστόσο η online κράτηση είναι απαραίτητη. Θα σας προτείναμε μάλιστα να βιαστείτε για να είστε σίγουροι ότι θα προλάβετε μία θέση. Εξάλλου, πρόκειται για ένα διαδραστικό πρόγραμμα που έχει δύο χαρακτηριστικά που ενθουσιάζουν τα παιδιά (και όχι μόνο!) : το μυστήριο και την τεχνολογία. Αν θέλετε λοιπόν να τους χαρίσετε μία διαφορετική εμπειρία αλλά… να τη ζήσετε και εσείς, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία και να βάλετε στο πρόγραμμά σας για το επόμενο σαββατοκύριακο την επίσκεψη στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ.

Ενδεχομένως, μάλιστα, αυτό να είναι το πρώτο βήμα για να εξοικειωθούν τα παιδιά με τα μουσεία και - γιατί όχι- να τα αγαπήσουν!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v