Μπουφές βάφτισης έξω από την εκκλησία: οι καλύτερες συμβουλές για να είναι όλα τέλεια

Μπουφές βάφτισης έξω από την εκκλησία: οι καλύτερες συμβουλές για να είναι όλα τέλεια

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή διανύουμε την περίοδο των γάμων και των βαφτίσεων. Πολλές μαμάδες τρέχουν και δεν φτάνουν για να προετοιμάσουν τη βάφτιση του μικρού τους και να έχουν τα πάντα στην εντέλεια. Πλέον, πολλοί γονείς αντί για γεύμα σε μια ταβέρνα ή ένα εστιατόριο, προτιμούν το κέρασμα έξω από την εκκλησία για τους καλεσμένους τους. Ακόμα κι αν αυτό φαίνεται μια πιο εύκολη λύση, χρειάζεται αρκετό ψάξιμο και οργάνωση και φυσικά έχει θετικά και αρνητικά.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα

Η λύση του μπουφέ είναι συνήθως πιο οικονομική σε σύγκριση με το γεύμα ή το γλέντι σε μια ταβέρνα. Ωστόσο, τα πάντα εξαρτώνται από το «πακέτο» που θα επιλέξετε.

Η διαδικασία είναι σχετικά σύντομη και έτσι οι καλεσμένοι δεν θα νιώσουν ότι κουράζονται ούτε ότι πρέπει να μείνουν για ώρες μέχρι να ολοκληρωθεί το γεύμα στην ταβέρνα.

- Όλοι οι καλεσμένοι θα παρευρεθούν και στο κέρασμα. Έτσι δεν θα μπείτε στο δίλημμα του να επιλέξετε ποιους θα καλέσετε στο γλέντι μετά, αποφεύγοντας εκτός των άλλων, και τις… παρεξηγήσεις με γνωστούς και κυρίως συγγενείς.

- Ο νεοφώτιστος δεν θα κουραστεί ιδιαίτερα αφού το κέρασμα μετά είναι σχετικά σύντομο. Δεν θα ταλαιπωρηθεί ακόμα περισσότερο (η βάφτιση είναι σοκ για τα μικρά παιδιά) ούτε εσείς θα χρειαστεί να τον ηρεμείτε συνέχεια. Ειδικά αν πρόκειται για μωρό που ακόμα δεν έχει κλείσει χρόνο και το πρόγραμμά του πρέπει να τηρείται ευλαβικά, η λύση του μπουφέ είναι λιγότερο κουραστική για εκείνο και πιο βολική για εσάς.

Ποια είναι τα μειονεκτήματα

-  Η… έκπληξη του καιρού. Αν ο καιρός τη μέρα της βάφτισης σας πιάσει προ εκπλήξεως και αρχίζει να βρέχει ή εάν χτυπήσει ο πρώτος καύσωνας του καλοκαιριού, ενδεχομένως να δυσκολευτείτε.

Αν επιλέξετε ένα πακέτο που θα περιλαμβάνει τα πάντα, η τιμή είναι πολύ πιθανό να ξεφύγει και τελικά να σας κοστίσει τόσο όσο ένα γεύμα σε ταβέρνα. Καλό θα είναι, λοιπόν, να κάνετε μια πολύ καλή έρευνα αγοράς πριν επιλέξετε την εταιρεία catering που θα αναλάβει τα πάντα.

Τι να σκεφτείτε από πριν

Τα γλυκά κεράσματα μετά τη βάφτιση είναι δεδομένα, όμως, μπορείτε να επιλέξετε και ένα πακέτο που να συνδυάζει τόσο γλυκές όσο και αλμυρές γεύσεις, αν δεν θέλετε να περιοριστείτε μόνο στα γλυκά. 

-  Για τη διευκόλυνση όλων, οι αλμυρές γεύσεις καλό θα είναι στην πλειοψηφία τους να είναι finger food έτσι ώστε να καταναλώνονται εύκολα από τους καλεσμένους αλλά και τα παιδιά. Η συμβουλή μας είναι πώς εάν ένα φαγητό χρειάζεται μαχαιροπήρουνα, δεν θα πρέπει να το βάλετε στο μενού!

-  Συνήθως οι γιαγιάδες του νεοφώτιστου ή άλλοι κοντινοί συγγενείς φτιάχνουν ένα γλυκό «για το καλό» το οποίο προσφέρουν στη βάφτιση. Θα πρέπει, λοιπόν, να τους… συντονίσετε όλους και να γνωρίζετε από πριν τι θα φέρει ο καθένας έτσι ώστε να μην είναι το ίδιο γλυκό και να μην βγουν τεράστιες οι ποσότητες. 

-   Καλό θα είναι να επιλέξετε μια εκκλησία με μεγάλο προαύλιο χώρο για να τρέχουν ελεύθερα τα παιδιά και ιδανικά, με στέγαστρο. Με τον τρόπο αυτό, και εσείς και οι καλεσμένοι θα προστατευθείτε από τις απρόσμενες εκπλήξεις του καιρού. Εναλλακτικά, αν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, μπορεί να ζητήσετε από την εταιρεία που θα αναλάβει το catering να στήσει λίγες τέντες με επιπλέον χρέωση.

-  Το ιδανικό θα είναι μετά τη δική σας βάφτιση να μην ακολουθεί άλλη τελετή (είτε γάμος είτε βάφτιση) γιατί ο χρόνος που θα έχετε για το κέρασμα θα είναι περιορισμένος, όλα θα γίνουν βιαστικά και είναι πολύ πιθανό να μην το ευχαριστηθείτε. Προτιμήστε, λοιπόν, να επιλέξετε την τελευταία διαθέσιμη ώρα εκείνη την ημέρα έτσι ώστε να είστε άνετοι χρονικά και να μην αγχωθείτε.



-  Εκτός από τις μπομπονιέρες και τα ατομικά γλυκάκια, μπορείτε να έχετε επιπλέον ένα καρότσι παγωτού που αναμφισβήτητα θα κλέψει τις εντυπώσεις. Από μόνο του, μπορεί να ανεβάσει αρκετά το budget της βάφτισης. Και πάλι όμως είναι μια πολύ καλή ιδέα, αν επιλέξετε μόνο γλυκά κεράσματα. Σε περίπτωση που επιλέξετε και φαγητό, μπορείτε να ψάξετε ένα catering που θα συμπεριλαμβάνει το καρότσι παγωτού στο πακέτο που θα έχετε πληρώσει.

- Για ποτό, η παγωμένη λεμονάδα, η βυσσινάδα και τα fruit punch χωρίς αλκοόλ και οι χυμοί είναι οι πιο δροσιστικές επιλογές που θα μπορέσετε να προσφέρετε στους καλεσμένους σας.

Μπορείτε να ζητήσετε από το catering να προσθέσει λίγα stands για να ακουμπούν οι καλεσμένοι τα πιάτα και τα ποτά τους.

Μια συμβουλή για να περάσουν ακόμα καλύτερα οι μικροί καλεσμένοι: αν δεν έχετε επιλέξει ακόμα εκκλησία, σας προτείνουμε να επιλέξετε έναν ναό που δίπλα θα έχει παιδική χαρά. Έτσι, τα παιδιά, μετά το κέρασμα και το τρέξιμο στο προαύλιο της εκκλησίας, θα μπορούν να παίξουν άνετα μέχρι να τελειώσετε εσείς το φαγητό ή το αναψυκτικό σας. 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v