Πώς να διώξετε την έντονη μυρωδιά του τηγανιτού από το σπίτι

Πώς να διώξετε την έντονη μυρωδιά του τηγανιτού από το σπίτι

Δεν είναι καλό να τηγανίζουμε συχνά όμως, ακόμα και τις λίγες φορές που το κάνουμε, η έντονη μυρωδιά του τηγανιτού δεν υποχωρεί με τίποτα. Απορροφάται όχι μόνο από τα ρούχα και τα μαλλιά μας, αλλά διαχέεται στην κουζίνα και σε ολόκληρο το σπίτι ενώ μπορεί να διαρκέσει πολλές ώρες μετά τη μαγειρική μας. Την επόμενη φορά που θα τηγανίσετε, χρησιμοποιήστε υλικά που έχετε ήδη στην κουζίνα σας για να απαλλαχθείτε από αυτόν τον… βραχνά.

Βράστε ξίδι με νερό

Μέσα σε ένα μικρό σκεύος, αναμίξτε 1 φλιτζάνι νερό με μια κουταλιά της σούπας ξίδι και αφήστε το να βράσει. Για να αποκτήσει πιο γλυκιά μυρωδιά το μίγμα, μπορείτε να προσθέσετε ένα στικ κανέλας. Αν προτιμάτε τα εσπεριδοειδή, λίγο επιπλέον ξύσμα από λεμόνι θα καταπολεμήσει την έντονη οσμή του τηγανιτού.

Μπολάκια με μαγειρική σόδα ή κόκκους καφέ

Μετά τη μαγειρική σας, τοποθετήστε σε διάφορα σημεία της κουζίνας μπολ με μαγειρική σόδα ή με κόκκους καφέ. Για να έχετε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, σας προτείνουμε να βάλετε και τα δύο. Η σόδα έχει την ιδιότητα να απορροφά τις έντονες μυρωδιές ενώ οι κόκκοι του καφέ θα καλύψουν την οσμή του τηγανιτού.

*Φωτογραφία: wonderhowto.com

Κανέλα η θαυματουργή

Σε ένα μικρό σκεύος με νερό αφήστε λίγα στικ κανέλας να βράσουν για 5 λεπτά. Μετά κλείστε το μάτι της κουζίνας και θα δείτε αμέσως ότι το άρωμα της κανέλας θα καλύψει τη μυρωδιά του τηγανιτού. 

Βράστε λεμόνι

Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με λίγες φέτες λεμονιού για να μην μυρίσει πια το σπίτι σας τηγανιτό φαγητό, αλλά... άνοιξη. 

*Φωτογραφία: jutarnji.hr

Η μυρωδιά του τηγανιτού θα γίνει μυρωδιά… μπισκότων

Αν χρησιμοποιήσετε και τον φούρνο, μια καλή ιδέα για να καταπολεμήσετε τη μυρωδιά από το τηγανισμένο λάδι είναι να ανταπαντήσετε με μια μυρωδιά που θυμίζει μπισκότα. Σε έναν δίσκο ψησίματος, βάλτε λίγο βούτυρο, κανέλα και ζάχαρη. Αφήστε τα να ψηθούν (ιδανικά για 20 λεπτά) και μετά το σπίτι θα μυρίζει σαν να φτιάξατε μπισκότα και όχι τηγανιτό φαγητό.

Πορτοκάλι, λεμόνι, κανέλα και γαρύφαλλο: Fantastic 4

Κόψτε λίγες φλούδες πορτοκαλιού και λεμονιού και βάλτε τις μέσα στον φούρνο μαζί με ένα στικ κανέλας και λίγα καρφάκια γαρύφαλλο. Αφήστε τα να ψηθούν και στη συνέχεια απολαύστε τη μυρωδιά που θα αναδύουν.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v