«Αυτό είναι το καλύτερο οικογενειακό νησί στην Ελλάδα»: 5 γονείς προτείνουν

«Αυτό είναι το καλύτερο οικογενειακό νησί στην Ελλάδα»: 5 γονείς προτείνουν

Παρά τα κόλπα του καιρού, το καλοκαίρι έφτασε και η μεγάλη απόφαση που εκκρεμεί είναι ο προορισμός των οικογενειακών διακοπών. Για όποιους δεν επιλέξουν τη λύση του εξοχικού, του τόπου καταγωγής ή της εύκολα προσβάσιμης ακτογραμμής μας, η Ελλάδα έχει πληθώρα νησιών που μπορούν καλύψουν τις ανάγκες μιας οικογένειας και να της χαρίσουν αξέχαστες στιγμές μαζί, μακριά απ’ τη ρουτίνα της πόλης. Ποιο είναι όμως το καλύτερο νησί για διακοπές με την οικογένεια;

Ζητήσαμε από πέντε ζευγάρια με παιδιά να μοιραστούν μαζί μας την καλύτερη νησιώτικη εμπειρία τους.

 


Κεφαλονιά



«Πήγαμε πρόσφατα με τα παιδιά και το λέμε σε όλους: η Κεφαλονιά είναι ο τέλειος προορισμός για οικονομικές, χαλαρές και ξεκούραστες οικογενειακές διακοπές. Όπου και αν μείνετε, στo γεμάτο ζωή Αργοστόλι ή απέναντι στο χαλαρό Ληξούρι, στο κοσμοπολίτικο Φισκάρδο ή τη γραφική “ιταλιάνικη Άσο”, θα νιώσετε σαν στο σπίτι σας και θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε όλο το νησί μιας και είναι πολύ εύκολο να το γυρίσει κανείς. Εμείς αγαπήσαμε τις μαγευτικές καταγάλανες παραλίες, αρκετές από αυτές κατάλληλες για παιδιά, αλλά και το καταπράσινο βουνό της που έκανε τις διαδρομές με το οικογενειακό αυτοκίνητο απολαυστικές. Η Κεφαλονιά έχει τα πάντα, αλλά είναι κυρίως ένα ήσυχο νησί χωρίς την έντονη νυχτερινή ζωή που συναντάμε αλλού στο Ιόνιο, ότι πρέπει για αποφόρτιση και όμορφες στιγμές με τα παιδιά». 
Πέτρος, 45 ετών, 2 παιδιά

Νάξος





«Αν και ιδιαίτερα δημοφιλής, η Νάξος παραμένει ένα νησί για όσους θέλουν να περάσουν τις διακοπές τους ήσυχα χωρίς ποδοπατήματα και πολυκοσμία. Πηγαίνουμε πολλά χρόνια γιατί έχει πολλές παραλίες που είναι αμμώδεις, προσβάσιμες και φιλικές για τα παιδιά (όπως ο Άγιος Προκόπιος και η Πλάκα), τέλειο θαλάσσιο πάρκο, μονοπάτια για περπάτημα ή ποδηλασία μέσα στην υπέροχη φύση και εξαιρετικές επιλογές για άνετη και οικονομική διαμονή. Αν έχετε όρεξη, στη Νάξο δεν θ’ αφήσετε ούτε μέρα να πάει χαμένη, θα κάνετε εκδρομές στα αξιοθέατα και στα γραφικά χωριά της όπου θα βρείτε την αυθεντική ναξιώτικη κουζίνα σε πολύ καλές τιμές. Για βράδυ πάλι, έχει ό,τι θελήσετε, από σοκάκια γεμάτα κόσμο έως ήσυχα στέκια για οικογενειακή χαλάρωση μετά από μια γεμάτη μέρα».
Ειρήνη, 52 ετών, 3 παιδιά

Θάσος



«Αν θέλετε κάτι διαφορετικό από Κυκλάδες, Σποράδες ή Ιόνιο, πάρτε την οικογένειά σας και επισκεφθείτε τη Θάσο. Είναι ένα νησί που έχει τα πάντα: μοναδική πευκόφυτη φύση, αμέτρητες καταγάλανες παραλίες (η Χρυσή Άμμος είναι τέλεια για παιδιά), όμορφα χωριά και πολλά αξιοθέατα και αρχαιολογικούς χώρους. Επειδή είναι μακριά για τους περισσότερους, δεν αποτελεί συχνό προορισμό για τον πολύ κόσμο και έτσι παραμένει μια εξαιρετική επιλογή για οικογενειακές διακοπές. Το οδικό δίκτυο είναι πολύ καλό και μπορείτε να πάτε εύκολα παντού, αλλά αν μείνετε στον Λιμένα, οι κοντινές παραλίες είναι πολλές και δεν θα βαρεθείτε ποτέ. Η Θάσος έχει πολλά καταλύματα που καλύπτουν όλες τις ανάγκες μιας οικογένειας, εξαιρετικό φαγητό και υπέροχα μέρη για ξεκούραση όπου και αν βρεθείτε. Εμείς θα ξαναπάμε με την πρώτη ευκαιρία!».
Αρετή, 32 ετών, 1 παιδί

Ρόδος



«Οι οικογενειακές διακοπές προϋποθέτουν όχι μόνο διαμονή με όλες τις ανέσεις, αλλά και εύκολη πρόσβαση σε πολλά διαφορετικά μέρη που θα κρατήσουν το ενδιαφέρον των παιδιών ζωντανό και θα τους δώσουν ποικιλία παραστάσεων. Η Ρόδος δεν είναι μόνο ένα μεγάλο νησί, αλλά και ένα νησί που δε μας άφησε να πλήξουμε ποτέ και ειδικά τα δίδυμά μας που μας έχουν κάνει χρυσούς να ξαναπάμε. Τα ξενοδοχεία είναι φτιαγμένα για να υποδεχθούν οικογένειες και οι παραλίες πανέμορφες, πλήρως οργανωμένες και τέλειες για μικρά παιδιά (όπως π.χ. η Τσαμπίκα και το Αγκάθι). Η πόλη της Ρόδου και τα χωριά προσφέρουν ότι χρειάζεστε, ενώ οι ευκαιρίες για εκδρομές και ψυχαγωγία (καστροπολιτεία, ενυδρείο, πεταλούδες, παιδότοποι, πάρκα κλπ.) είναι άπειρες και ποικίλες.
Αλεξάνδρα, 40 ετών, 2 παιδιά

Λήμνος



«Η Λήμνος είναι μακριά και δεν είναι εύκολο να την επιλέξει κανείς για τις οικογενειακές διακοπές. Παρ’ ολ’ αυτά, είναι ένα νησί πολύ διαφορετικό από τ’ άλλα, που, εκτός από τα συνήθη, προσφέρει ηρεμία, άγρια ομορφιά και μια ιδιαίτερη καλοκαιρινή εμπειρία, ακόμη και για τα παιδιά. Για παράδειγμα, τα δικά μου ενθουσιάστηκαν με τις μοναδικές Αμμοθίνες, τη μικρή έρημο από χρυσή άμμο στη μέση του νησιού. Όπως όλα τα νησιά, η Λήμνος έχει τις μεγάλες αμμώδεις παραλίες της, οργανωμένες ή μη, που είναι φιλικές για μια οικογένεια αλλά και εκείνες που περιμένουν να τις “ανακαλύψεις” και να εκπλαγείς απ’ τη χαρακτηριστική ομορφιά τους. Ο χρόνος στο νησί κυλάει αργά, τα αξιοθέατα είναι ατελείωτα (π.χ. η αρχαιότερη πόλη της Ευρώπης) και το φαγητό με βάση τα απαράμιλλα τοπικά προϊόντα εξαιρετικό. Για εμάς, είναι ένας προορισμός που δικαίωσε απόλυτα το ταξίδι μας και ακόμη μιλάμε γι’ αυτόν».
Γιώργος, 47 ετών, 3 παιδιά

 

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v