Τι πρέπει να προσέξουμε όταν τα παιδιά μεγαλώνουν με τη γιαγιά και τον παππού;

Τι πρέπει να προσέξουμε όταν τα παιδιά μεγαλώνουν με τη γιαγιά και τον παππού;

Όταν και οι δύο γονείς δουλεύουν μακριά από τα μικρά σε ηλικία παιδιά τους και την ανατροφή αναλαμβάνουν οι παππούδες τι πρέπει να προσέξουν όλοι ( γονείς και συγγενείς); Ευχαριστώ! 

 

Αγαπητή αναγνώστρια,

Οι καιροί που διανύουμε είναι δύσκολοι. Η εργασία δύσκολη, τα οικονομικά δύσκολα. Οι γονείς συχνά για να τα καταφέρουν, καταφεύγουν σε λύσεις που δε θα ήταν απαραίτητα η πρώτη τους επιλογή. Μια τέτοια συνήθης συνθήκη είναι οι παππούδες να αναλαμβάνουν το μεγάλωμα των παιδιών.

Η συνθήκη αυτή είναι δύσκολη ανεξάρτητα από την ικανότητα των παππούδων, διότι τόσο οι γονείς όσο και τα παιδιά στερούνται ποιοτικό και όμορφο χρόνο μεταξύ τους.

Είναι σημαντικό για τους γονείς να έχουν κατά νου ότι η σχέση με τα παιδιά τους δε διαπραγματεύεται. Είναι γονείς και είναι εξαιρετικά σημαντικοί ανεξάρτητα από το ωράριο εργασίας τους.

Επιστρέφοντας από τη δουλειά τους, χρειάζεται να μη είναι έντρομοι για το τι κακό έχει γίνει ή γεμάτοι ενοχές που άφησαν το παιδί τους, αλλά γεμάτοι λαχτάρα να ζήσουν με το παιδί τους συγκλονιστικές εμπειρίες!

Η καλή διάθεση είναι πολύ σημαντικό στοιχείο για το μεγάλωμα των παιδιών, αφού κερδίζει την εμπιστοσύνη τους κι έτσι τα παιδιά διαμορφώνουν ισορροπημένες σχέσεις με εσάς αλλά και με τους γύρω τους.

Όταν όλοι όσοι ασχολούνται με το παιδί το νοιάζονται, το φροντίζουν και του φέρονται τρυφερά, τότε το θα βγει κερδισμένο!

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v