Ο 3χρονος γιος μου δεν μπορεί να παίξει μόνος του και ζητάει συνεχώς παρέα. Πώς μπορώ να τον βοηθήσω;

Ο 3χρονος γιος μου δεν μπορεί να παίξει μόνος του και ζητάει συνεχώς παρέα. Πώς μπορώ να τον βοηθήσω;
Ερώτηση:

Έχω ένα πολύ υπερκινητικό παιδάκι 3 χρονών, το οποίο δεν μπορεί να απασχοληθεί μόνο του και θέλει συνεχώς παρέα για να παίξει. Διαφορετικά δεν μπορεί. Είναι πολύ κουραστικό όλο αυτό. Τι να κάνω;

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Έχετε ένα υπέροχο παιδί και αξίζει πραγματικά να το χαρείτε! Το μεγάλωμα των παιδιών αποτελεί πράγματι μια εξαιρετικά απαιτητική διαδικασία. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να βουτήξετε στη ζωή και να το ευχαριστηθείτε!

Το παιδί σας σάς ζητάει! Θέλει τη συντροφιά σας, το βλέμμα σας, την έγνοια σας! Είναι τόσο υπέροχο αυτό! Του είστε τόσο σημαντική! Η διαρκής αναζήτησή σας ταιριάζει στην αναπτυξιακή φάση στην οποία βρίσκεται αυτήν τη στιγμή. Αργότερα το χαρακτηριστικό αυτό θα αλλάξει, θα εξελιχθεί.

Μέχρι τότε, χρειάζεται τη φροντίδα σας ώστε να γεμίσει σιγουριά και θάρρος για να μπορέσει να προσεγγίσει και άλλα πρόσωπα ή να νιώθει καλά και σε μια μοναχική δραστηριότητα. Η αγάπη σας είναι το πολύτιμο εφόδιο του για να προχωρήσει.

Δώστε την απλόχερα!

Σας ευχαριστώ

 

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v