Πώς να προετοιμάσω την 5χρονη κόρη μου πριν χωρίσω από τον νέο μου σύντροφο;

Πώς να προετοιμάσω την 5χρονη κόρη μου πριν χωρίσω από τον νέο μου σύντροφο;
Ερώτηση:
Έχω χωρίσει εδώ και ένα χρόνο και έχω μια κόρη 5 χρονών. Πριν από 2 μήνες περίπου έκανα μια νέα σχέση με έναν επίσης χωρισμένο που έχει μια κόρη έναν χρόνο μεγαλύτερη απ’ τη δική μου. Αποφασίσαμε να φέρουμε σε επαφή τα παιδιά και έκαναν πολύ καλή παρέα. Με τον σύντροφό μου, όμως, τα πράγματα δεν προχωρούν καλά και σκέφτομαι να χωρίσουμε πριν προχωρήσει περαιτέρω η κατάσταση. Πώς να το πω στην κόρη μου και πώς θα διαχειριστεί έναν νέο χωρισμό σε τόσο μικρό διάστημα;
Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Η περίοδος που διανύετε είναι ιδιαίτερα σημαντική. Πέραν από το μητρικό σας ρόλο και την αγωνία σας πως θα μεταφέρετε τα νέα στην κόρη σας, έχετε πρωτίστως να δείτε τον εαυτό σας. Ένα παιδί 5 ετών, ένας χωρισμός 1 χρόνο πριν, μια σχέση 2 μηνών και πιθανά ένας ερχόμενος χωρισμός είναι πολλά νέα δεδομένα ακόμη και για έναν ενήλικα, ακόμη και για εσάς την ίδια.

Η διάθεση σας για ζωή είναι υπέροχη! Η εξέλιξη που επιθυμείτε να φέρετε στη ζωή σας μετά το χωρισμό σας είναι επίσης πολύ καλή! Χρειάζεται ωστόσο να δώσετε στον εαυτό σας έναν πολύτιμο χώρο και χρόνο επεξεργασίας, έτσι ώστε το κάθε σας βήμα να είναι όσο το δυνατόν πιο βέβαιο.

Μέσα σε αυτήν την περίοδο επεξεργασίας, έχετε πολλά να κερδίσετε από την εμπειρία σας και πολλά καλά στοιχεία να μεταφέρετε στην κόρη σας. Τα παιδιά είναι καλά, όταν και οι γονείς τους είναι καλά. Η κόρη σας θα χαρεί την επιλογή σας, όταν εσείς την υποστηρίξετε όμορφα και είστε ευτυχισμένη μέσα σε αυτήν. Μέχρι να έχετε μια σαφή απόφαση για την επιλογή του συντρόφου με τον οποίο επιθυμείτε να συμπορευτείτε, καλό είναι να κρατήσετε έξω από τη διαδικασία της αναζήτησης την κόρη σας. Διαφυλάξτε την προσωπική σας ζωή ώστε να έχετε χώρο να πάρετε υπεύθυνα αποφάσεις κι έπειτα τις ανακοινώνετε στην κόρη σας.

Στρέψτε, λοιπόν, αρχικά το βλέμμα σε εσάς. Εάν εσείς έχετε επεξεργαστεί όλα αυτά τα θέματα που σας απασχολούν αυτήν την περίοδο, τότε μπορείτε όμορφα να μοιραστείτε κάποιες πληροφορίες με την κόρη σας. Τόσες όσες αντιστοιχούν στην αναπτυξιακή φάση στην οποία βρίσκεται. Εάν χρειάζεστε να δουλέψετε κάποια θέματα, παρελθόντος, παρόντος και μέλλοντος, μη χάσετε την ευκαιρία να το κάνετε! Δώρο για εσάς! Δώρο για την κόρη σας!

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v