5 τρόποι για να κοιμηθεί το παιδί σαν πουλάκι φέτος το καλοκαίρι

5 τρόποι για να κοιμηθεί το παιδί σαν πουλάκι φέτος το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι, λόγω της  ζέστης, των κουνουπιών και της αλλαγής του χειμερινού προγράμματος, τα μικρά παιδιά αποσυντονίζονται και δεν κοιμούνται πάντα συνεχόμενα. Ο ύπνος τους είναι διακεκομμένος και δύσκολος με αποτέλεσμα να είναι όλη μέρα κουρασμένα και να γκρινιάζουν. Ωστόσο, υπάρχουν πάντα λύσεις που θα βοηθούν τα μικρά μας να απολαμβάνουν τον καλοκαιρινό τους ύπνο. Αρκεί να εφαρμοστούν ταυτόχρονα και συντονισμένα!

Κάντε τα ένα χλιαρό ντουζ πριν τον ύπνο

Πριν τον ύπνο, φροντίστε να βάλετε τα παιδιά στο ντουζ! Το δροσερό νερό θα απομακρύνει τον ιδρώτα όλης της ημέρας και θα κατεβάσει τη θερμοκρασία του σώματος. Τα μικρά σας θα νιώσουν αμέσως καλύτερα και όταν ξαπλώσουν στο κρεβάτι τους θα είναι ένα βήμα πιο κοντά στον πολυπόθητο ύπνο. Είναι πολύ σημαντικό, ωστόσο, να διατηρήσετε αυτή την αίσθηση δροσιάς με ελαφριά ρούχα. Ένα βαμβακερό φανελάκι που απορροφά τον ιδρώτα είναι, ίσως, η καλύτερη επιλογή.

Απομακρύνετε τους... ανεπιθύμητους επισκέπτες

Τα τσιμπήματα των κουνουπιών είναι από τους βασικούς λόγους  που ξυπνάνε τα παιδιά μας τις νύχτες, οπότε είναι σημαντικό  να βρούμε τρόπο να τα απομακρύνουμε. H Σιτρoνέλλα, ο ευκάλυπτος, η λεβάντα, και το λεμόνι είναι φυσικά αιθέρια έλαια που, εκτός από την ωραία μυρωδιά, απομακρύνουν τα έντομα δίνοντάς μας την πολυτέλεια να ανοίγουμε τα παράθυρα για να αερίζεται επαρκώς ο χώρος.  

Επειδή όμως είναι δύσκολο να γεμίσουμε το παιδικό δωμάτιο με αρωματικά φυτά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε είτε τις ταμπλέτες, είτε το υγρό του νέου Aroxol Natural 4. Πρόκειται για τη νέα σειρά της γνωστής μάρκας η οποία περιέχει σιτρονέλλα, ευκάλυπτος, λεβάντα και λεμόνι τα οποία συνεργάζονται ιδανικά, αρωματίζουν τον χώρο με την εγγύηση του Aroxol και απομακρύνουν τους... ανεπιθύμητους επισκέπτες!

Διατηρήστε το παιδικό δωμάτιο δροσερό

Όποιο τρόπο κι αν έχετε επιλέξει για να καταπολεμήσετε τη ζέστη του καλοκαιριού, εφαρμόστε τον και στο παιδικό δωμάτιο. Εάν έχετε air condition βεβαιωθείτε πως έχετε κάνει τον απαραίτητο ετήσιο καθαρισμό και επιλέξτε μια θερμοκρασία γύρω στους 27-28 βαθμούς Κελσίου. Εάν η λύση σας είναι οι ανεμιστήρες, προτιμήστε να είναι οροφής και ξεσκονισμένοι! Εάν, πάλι, δεν επιθυμειτέ μία από τις παραπάνω λύσεις, προσπαθήστε να αφήσετε ένα παράθυρο ανοιχτό στο παιδικό σωμάτιο, έστω και σε ανάκληση, αφού πρώτα τοποθετήσετε σίτα για τα έντομα.

Τηρήστε μια σταθερή ώρα ύπνου

Μπορεί το καλοκαίρι το καθημερινό μας πρόγραμμα να αλλάζει και τα παιδιά κοιμούνται πιο αργά, αλλά χρειάζονται ακόμα μία σταθερότητα στις ώρες του φαγητού και του ύπνου. Διαφορετικά, αποκτούν υπερένταση, δυσκολεύονται να κοιμηθούν ή ξυπνούν ευκολότερα μέσα στη νύχτα. Βρείτε, λοιπόν, μία ώρα που εξυπηρετεί το οικογενειακό σας πρόγραμμα και κρατήστε την σταθερή.

Σερβίρετε ελαφριά δείπνα

Πριν κοιμηθούμε, είναι καλό να μην τρώμε πολλά λιπαρά ή όσπρια ώστε να χωνεύουμε εύκολα και ο βραδινός ύπνος μας να έχει ποιότητα. Το καλοκαίρι που ο οργανισμός δυσκολεύεται πιο πολύ στις καύσεις λόγω ζέστης, θα πρέπει να περιορίσουμε ακόμα περισσότερο τα βαριά φαγητά. Προτιμήστε σαλάτες, παγωμένο γάλα με δημητριακά ή πιάτα με λαχανικά και φρούτα που βοηθούν τα παιδιά να κοιμούνται βαθιά και χωρίς διακοπές.

v