Σε ποια ηλικία πρέπει να μιλήσω στην κόρη μου για την περίοδο;

Σε ποια ηλικία πρέπει να μιλήσω στην κόρη μου για την περίοδο;
Ερώτηση:

Η 4,5 ετών κόρη μου με είδε λερωμένη από την περίοδο και με ρώτησε από που είναι αυτό το αίμα. Σε ποια ηλικία πρέπει να της μιλήσω για την περίοδο; 

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Είναι υπέροχο που η κόρη σας μεγαλώνει και απευθύνεται στην μητέρα της προκειμένου να εκφράσει οποιαδήποτε απορία της δημιουργηθεί! Φαντάζομαι ότι οι ερωτήσεις της θα έχουν μεγάλη γκάμα, μέσα στην οποία θα εμπεριέχονται και ερωτήσεις για τη λειτουργία του σώματος. Η αναπτυξιακή φάση αυτή σας προσφέρει πολλές καθημερινές αφορμές όμορφης επικοινωνίας με τα παιδιά σας!

Δεν υπάρχει αυστηρώς ορισμένη ηλικία κατά την οποία πρέπει να μιλήσετε στην κόρη σας για την έμμηνο ρύση. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να ανταποκριθείτε στο ερώτημα της με έναν τρόπο που θα μπορέσει να κατανοήσει στην ηλικία στην οποία βρίσκεται. Καθώς μεγαλώνει οι δικές της σωματικές αλλαγές θα είναι πολλές. Θα έχετε λοιπόν πολλές και επιπλέον αφορμές ώστε να επανέρχεστε στο θέμα αυτό αλλά και σε άλλα σημαντικά θέματα για τα οποία έχετε να συζητήσετε με την κόρη σας.

Είναι πολύ σημαντικό η κόρη σας να εισπράξει ότι ανταποκρίνεστε στις απορίες της και είστε διαθέσιμη για να τη βοηθήσετε να κατανοήσει τη λειτουργία του κόσμου! Φροντίστε την καλή επικοινωνία μεταξύ σας, η οποία εξελίσσεται σε περισσότερο πολύπλοκη καθώς ο καιρός περνά.

Να τη χαίρεστε!

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

 

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v