Ο Καραγκιόζης έρχεται στο Σταύρος Νιάρχος με ελεύθερη είσοδο

Ο Καραγκιόζης έρχεται στο Σταύρος Νιάρχος με ελεύθερη είσοδο

Δεν υπάρχει παιδί που να μην λατρεύει τον Καραγκιόζη! Οι ιστορίες του λαϊκού ήρωα, η άμεση και δίκαιη συμπεριφορά του, αλλά και οι αστείοι χαρακτήρες που τον πλαισιώνουν ξεσηκώνουν και ενθουσιάζουν τα παιδιά εδώ και πολλές δεκαετίες! Η είδηση, λοιπόν, πως το ΚΠΙΣΝ, στο πλαίσιο των δωρεάν εκδηλώσεων για παιδιά, φιλοξενεί το θέατρο σκιών του Άθου Δανέλλη και του Αθηναϊκού Θιάσου Σκιών, είναι κάτι παραπάνω από ευχάριστη!

Για όσους από εσάς είστε ακόμα στην Αθήνα και ψάχνετε ενδιαφέρουσες δραστηριότητες για τα μικρά σας, το ΚΠΙΣΝ σας καλεί τις Δευτέρες 15, 22 και 29 Ιουλίου στις 21:00 το βράδυ, σε 3 σπάνια έργα από το ρεπερτόριο του ελληνικού Καραγκιόζη που θα σας κάνουν να γελάσετε με την καρδιά σας!  

Το πρόγραμμα αναλυτικά:

Δευτέρα 15/07: Ο Καραγκιόζης στο Γκιουλμπαξέ
Μια λαογραφική μουσική κωμωδία με ρίζες στο παλαιό οθωμανικό θέατρο του είδους.

Ο Καραγκιόζης και ο Χατζηαβάτης, έπειτα από εντολή του Πασά, αναλαμβάνουν τη λειτουργία του παλιού εξοχικού κέντρου "Γκιουλμπαξέ". Τα εγκαίνια είναι κοντά και όλα πηγαίνουν καλά μέχρι τη στιγμή που ο Καραγκιόζης ανακαλύπτει την... κουζίνα.

Δευτέρα 22/07: Οι Τρεις Προσκυνητές
Μια από τις παλαιότερες κωμωδίες στο ρεπερτόριο του Ελληνικού Θεάτρου Σκιών 

Δυο προσκυνητές, φορτωμένοι θησαυρούς, περνούν από την πόλη με προορισμό τον τάφο του Προφήτη. Κατόπιν διαταγής, οι δρόμοι αδειάζουν και οι παραβάτες συλλαμβάνονται. Ο Καραγκιόζης δεν αργεί να εκτιμήσει την κατάσταση και να κινηθεί ανάλογα.

Δευτέρα 29/07: Ο Καπετάν Τρομάρας
Ένα έργο της δεκαετίας 1910 που παρέμεινε ξεχασμένο έως το 2016

Ο Καραγκιόζης και ο Χατζηαβάτης βρίσκονται μπλεγμένοι σε μια πολύ περίεργη υπόθεση, με πρωταγωνιστές έναν πλούσιο άρχοντα της περιοχής, τον Πασά των Σαλώνων, έναν ηγούμενο και τον θρυλικό Καπετάν Τρομάρα.

Είσοδος ελεύθερη.

Σχεδιασμός – Υλοποίηση: Άθως Δανέλλης, Αθηναϊκός Θίασος Σκιών.

 

v