Oι περιπέτειες μιας μάνας που τρέχει και δεν φτάνει με τον μικρό της γιο

Oι περιπέτειες μιας μάνας που τρέχει και δεν φτάνει με τον μικρό της γιο

Η νηπιακή ηλικία είναι από τις πιο απαιτητικές και τις πιο αγαπημένες. Μεγαλώνουμε μαζί με τα μικρά μας, νιώθουμε...στο πετσί μας τον ρόλο της μητέρας και πραγματικά τρέχουμε και δεν φτάνουμε! Παρόλα αυτά, όποια γυναίκα κι αν ρωτήσεις, πάντα θα αναπολεί εκείνες τις ηλικίες με αγάπη και νοσταλγία.

Η Luba Sobol ξεκίνησε να ζωγραφίζει, με το που έγινε μητέρα. Τότε μόνο κατάλαβε πόσο δύσκολη και απαιτητική είναι η μητρότητα.«Ο γιος μου είναι 3 χρονών και πραγματικά με έχει διδάξει πολλά. Τρέχω και δεν φτάνω μαζί του, όμως αντιμετωπίζω την κάθε κατάσταση με χιούμορ και χαμόγελο.» αναφέρει σε δήλωσή της και συνεχίζει «Αυτά τα σκίτσα είναι ένας τρόπος για να εκφράσω τα όσα νιώθω. Μου φαίνεται απίστευτο πόσοι γονείς βλέπουν τον εαυτό τους σε αυτά!». 

Εμείς πάντως ταυτιστήκαμε! Εσείς;

Όταν το παιδί σου ως δια μαγείας αποφασίζει να παίξει μόνο του, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να το κοιτάξεις με περηφάνια...και πλήρη ακινησία. Κολλημένη στον τοίχο...σαν νίντζα!

Ταυτιστείτε ελεύθερα...Όσες μεγαλώνετε νήπια, ξέρετε! Όσες έχετε μεγαλύτερα, θυμάστε! Κι όσες δεν έχετε φτάσει ακόμη εκεί θα μας θυμηθείτε!

Δεν θα καταλάβω ποτέ γιατί η ώρα του θηλασμού, πρέπει να συνδυάζεται με πείραγμα στην μύτη, τον αφαλό, τα μαλλιά μου!

Η αλήθεια είναι ότι μέχρι να γίνεις μητέρα τα έχεις λίγο πιο απλά τα πράγματα στο μυαλό σου. Πόσο δύσκολο είναι να πας με το μικρό σου μια βόλτα στο πάρκο! Είναι κυρίες μου, είναι...για τον απλούστατο λόγο ότι δεν παίζουμε σε διαφήμιση.

Μπορεί ανά φάσεις να προτιμάει τον μπαμπά στα παιχνίδια, αλλά μάνα είναι μόνο μία! Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε!

Το κρυφτό με τα μικρά είναι από τα πιο αστεία παιχνίδια που θα παίξεις σαν γονιός. Πάντα θα ξέρεις που βρίσκεται το βλασταράκι σου επειδή θα στο έχει βροντοφωνάξει με πάθος!

Το είχε πει και η Κική Δημουλά: «όταν μιλάει η αταξία, η τάξη να σωπαίνει!». Μόνο όσοι έχουν μικρά παιδιά μπορούν να το νιώσουν!

Κάποια στιγμή θα χάσεις την υπομονή σου και είναι φυσιολογικό, δεν υπήρξες μοναχός στο Θιβέτ! Ωστόσο, οι τύψεις που θα νιώσεις μετά είναι βασανιστικές...

Τα νήπια έχουν αστείρευτη ενέργεια...ειδικά τα πρωινά. Εσύ από την άλλη με το ζόρι θυμίζεις ανθρώπινη ύπαρξη!

Είναι απίστευτο κι όμως αληθινό: όταν βρίσκουμε (μετά κόπων και βασάνων) μερικές στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης, δεν ξέρουμε πώς να τις αξιοποιήσουμε και τί να πρωτοκάνουμε. Μέχρι να καταλήξουμε κάπου...το μικρό μας έχει ξυπνήσει για τα καλά!

Όσο δύσκολη και απαιτητική κι αν είναι η μητρότητα δεν θα την αλλάζαμε με τίποτα. Το μικρό σου βλασταράκι και εσύ θα είστε για πάντα αχώριστοι. 

Πηγή: boredpanda.com

v