Πανάδες από τον ήλιο: 5 μυστικά ομορφιάς για να τις καλύψετε

Πανάδες από τον ήλιο: 5 μυστικά ομορφιάς για να τις καλύψετε

Καμία επιδερμίδα δεν είναι τέλεια. Ειδικά τώρα το καλοκαίρι, που το δέρμα μας είναι περισσότερο εκτεθειμένο στον ήλιο είναι πολύ εύκολο να εμφανιστούν σκουρόχρωμες κηλίδες στο πρόσωπό μας. Καταλαβαίνετε ποιες εννοούμε! Τις  γνωστές σε όλες μας πανάδες.

Μπορεί λόγω μαυρίσματος να μην τις έχετε αντιληφθεί, αλλά όταν επανέλθει το φυσιολογικό σας χρώμα θα βρίσκονται εκεί σαν ανεπιθύμητοι συγγενείς για να στερήσουν την φρεσκάδα και τη λάμψη από την επιδερμίδα σας.

Επειδή αυτό που θέλουμε όλες όμως να κρατήσουμε απ’ το καλοκαίρι μας είναι τις όμορφες αναμνήσεις και όχι τις πανάδες, αυτά τα 5 μυστικά ομορφιάς θα σας βοηθήσουν να καμουφλάρετε το πρόβλημα.

Πριν το μακιγιάζ

Ενυδατική κρέμα με βιταμίνη C

Μια καλή ενυδατική κρέμα είναι απαραίτητη για την επιδερμίδα καθώς διατηρεί την φρεσκάδα και τη ζωντάνια του δέρματος ενώ ταυτόχρονα το θωρακίζει απέναντι στη γήρανση, αλλά και στην εμφάνιση λεπτών γραμμών και κηλίδων. Για την αντιμετώπιση των πανάδων, προμηθευτείτε μια ενυδατική κρέμα με βιταμίνη C, η οποία έχει αντιοξειδοτικές ιδιότητες. Προστατεύει το δέρμα από τη βλαβερή δράση του ήλιου, απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και αποτρέπει την δημιουργία πανάδων, τελειοποιώντας την υφή της επιδερμίδας. Ακόμη κι αν έχουν εμφανιστεί οι πρώτες κηλίδες στο πρόσωπό σας, φορώντας κάθε πρωί την ενυδατική σας πριν το μακιγιάζ, θα τις καμουφλάρετε πιο εύκολα.

Scrub με καφέ



Όλες ξέρουμε πόσο σημαντικός είναι ο καφές στην καθημερινότητά μας, αλλά λίγες γνωρίζαμε ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συστατικό ομορφιάς. Χάρη στις ιδιότητές του, κάνει βαθιά απολέπιση, απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και βοηθάει στην ελάττωση των πανάδων. Φτιάξτε το δικό σας scrub με καφέ και θα δείτε σίγουρα αποτελέσματα. Όπως φαίνεται στο βίντεο το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να διαλύσετε ½ του φλιτζανιού ζάχαρη με ¼ του φλιτζανιού καφέ και να προσθέσετε 2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας. Αφού αναμείξετε τα υλικά και φτιάξετε το scrub, απλώστε το στο πρόσωπό σας κάνοντας απαλές κινήσεις. Ξεπλένετε με άφθονο νερό.

Τι πρέπει να προσέχουμε στο μακιγιάζ

Τα προϊόντα μακιγιάζ που χρησιμοποιείτε πρέπει να έχουν ελαφριά υφή ώστε να εφαρμόζονται και να αφαιρούνται εύκολα χωρίς να ταλαιπωρούν περισσότερο το δέρμα. Γι’ αυτό προτιμήστε:

Διορθωτικό make-up

Τα διορθωτικά make-up προσφέρουν μεγαλύτερη κάλυψη και είναι πολύ φιλικά στο δέρμα. Για να…«εξαφανίσετε» τις πανάδες από το πρόσωπο, χρησιμοποιείστε δύο αποχρώσεις με ελάχιστη διαφορά μεταξύ τους-μια πιο ανοιχτή και μια πιο σκούρα. Στα σημεία που υπάρχουν οι κηλίδες εφαρμόστε με την άκρη του δαχτύλου την ανοιχτόχρωμη στα σκούρα σημεία και την σκουρόχρωμη στην ανοιχτή επιδερμίδα. Εφαρμόστε τις, εναλλάσσοντας τες μεταξύ τους ταμποναριστά.

Κορέκτορας και concealer



Οι κορέκτορες είναι οι διορθωτικές αποχρώσεις concealer πριν χρησιμοποιήσουμε το concealer και έχουν την δυνατότητα να αποχρωματίσουν κοκκινίλες, σκούρες κηλίδες, σπυράκια ακόμη και τους μαύρους κύκλους. Σε κάθε δερματικό πρόβλημα αντιστοιχεί ένας συγκεκριμένος κορέκτορας. Εφαρμόστε τον και κατόπιν χρησιμοποιείστε το concealer τοπικά για να καλύψετε τις πανάδες.

Σωστή επιλογή χρώματος στο ρουζ

Επιλέξτε τις σωστές αποχρώσεις κοντά στο φυσικό σας χρώμα και το χρώμα των πανάδων για να έχετε ομοιομορφία και όχι έντονη αντίθεση. Αν για παράδειγμα έχετε λευκή επιδερμίδα, χρησιμοποιείστε ρουζ σε αποχρώσεις του ροζ, ενώ αν έχετε μελαψή προτιμήστε αποχρώσεις του πορτοκαλί.

Σε κάθε περίπτωση

Είναι αυτονόητο ότι η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη, γι’ αυτό μην ξεχνάτε να φοράτε αντηλιακό προσώπου με υψηλό δείκτη προστασίας- το οποίο θα ανανεώνετε συχνά. Περιορίστε την έκθεσή σας στον ήλιο και αν δείτε ότι το πρόβλημα των πανάδων επιμένει ακόμη και το φθινόπωρο, συμβουλευτείτε τον δερματολόγο σας για να βρείτε τη λύση.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v