8 tips για τέλειες βλεφαρίδες

8 tips για τέλειες βλεφαρίδες

Για να εντυπωσιάσετε με το βλέμμα σας το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να επικεντρωθείτε στις βλεφαρίδες, οι οποίες με τα σωστά tips θα αναδείξουν το πρόσωπό σας. Δεν χρειάζεται να επενδύσετε σε ψεύτικες βλεφαρίδες, που πολλές φορές δεν έχουν φυσικό αποτέλεσμα αλλά να εντάξετε στην καθημερινότητα και το μακιγιάζ σας κάποια μικρά μυστικά που κάνουν θαύματα.

*Φωτογραφία: thesun.co.uk

Primer πριν τη μάσκαρα

Πιθανώς ξέρετε τα primers που εφαρμόζονται πριν το make up και τις σκιές ματιών, όμως στην αγορά κυκλοφορούν πλέον και primers που εφαρμόζονται πριν τη μάσκαρα. Έχουν την ιδιότητα να ενυδατώνουν και να διαχωρίζουν τις βλεφαρίδες και έτσι όταν εφαρμόζουμε τη μάσκαρα, εκείνες να φαίνονται πιο πλούσιες και πυκνές.

Το μυστικό της πούδρας

Ξεκινήστε εφαρμόζοντας κανονικά την πρώτη στρώση μάσκαρα. Αφού στεγνώσει, περάστε από πάνω μια μπατονέτα ή ένα λεπτό πινέλο με πούδρα. Συνεχίστε με τη δεύτερη στρώση και θα δείτε ότι οι βλεφαρίδες θα αποκτήσουν πολύ περισσότερο όγκο κάνοντας το βλέμμα σας πιο εντυπωσιακό.

*Φωτογραφία: goodhousekeeping.com

Το λυγισμένο βουρτσάκι

Πριν εφαρμόσετε τη μάσκαρα, λυγίστε το βουρτσάκι, έτσι ώστε να σχηματίζει σχεδόν ορθή γωνία. Με τον τρόπο αυτό θα «πιάσει» όλες τις βλεφαρίδες και η μάσκαρα θα απλωθεί ομοιόμορφα. Αν αναρωτιέστε πώς θα ξαναβάλετε το βουρτσάκι, απλώς ξαναϊσιώστε το- είναι αρκετά ελαστικό και δεν χαλάει εύκολα.

*Φωτογραφία: bellissima-institut.fr

Χτενίστε τις βλεφαρίδες

Το μυστικό για να μην κολλήσουν οι βλεφαρίδες μεταξύ τους είναι να τις… χτενίσετε με ένα ειδικό βουρτσάκι πριν τις βάψετε. Είναι οικονομικό (δείτε το εδώ) και το αποτέλεσμα είναι εγγυημένο.

*Φωτογραφία: topinspired.com

Η σωστή εφαρμογή

Συνήθως βάζουμε τη μάσκαρα ξεκινώντας από κάτω προς τα πάνω. Το μυστικό όμως για να αποφύγουμε τα «κομπάκια» και να μην συγκεντρώνεται πολύ υλικό σε ένα σημείο είναι να κάνουμε κινήσεις ζιγκ ζαγκ ενώ προχωράμε προς τα πάνω.

*Φωτογραφία: beautyguru.co.nz

Μη φοβηθείτε το χρώμα

Το χρώμα μπορεί να δώσει ένταση στο βλέμμα. Αν δεν θέλετε να το παρακάνετε, μπορείτε να εφαρμόσετε μια στρώση μαύρης μάσκαρα στις βλεφαρίδες και μόνο στις άκρες τους να προσθέσετε καφέ μάσκαρα. Εναλλακτικά, μπορείτε να δοκιμάσετε και το αντίθετο: να βάλετε την καφέ μάσκαρα ως βάση και στις άκρες των βλεφαρίδων να εφαρμόσετε την κλασική μαύρη μάσκαρα. Η αντίθεση του καφέ με το λευκό χρώμα των ματιών θα αναδείξει το βλέμμα αλλά και τις βλεφαρίδες.

*Φωτογραφία: beautylish.com

Προσοχή στην ποσότητα

Έχουμε την αίσθηση ότι όσο περισσότερη μάσκαρα βάλουμε, τόσο καλύτερο θα είναι το αποτέλεσμα όμως στην πραγματικότητα ισχύει το ακριβώς αντίθετο: το πολύ προϊόν δημιουργεί κομπάκια και κάνει τις βλεφαρίδας να χάνουν τον όγκο τους και να κολλάνε μεταξύ τους. Γι’ αυτό, ακούστε τη συμβουλή μας: αν έχετε καινούρια μάσκαρα, αφαιρέστε την υπερβολική ποσότητα προϊόντος σκουπίζοντας το βουρτσάκι σε ένα κομμάτι χαρτί και θυμηθείτε: ποτέ μην εφαρμόζετε πάνω από δύο στρώσεις!

*Φωτογραφία: wikihow.com

Αφήστε τα έλαια να… κάνουν τη δουλειά τους

Το καστορέλαιο και το έλαιο καρύδας βοηθούν στην ανάπτυξη και την ενδυνάμωση των τριχών. Γι’ αυτό είναι ο καλύτερος τρόπος να μακρύνετε τις βλεφαρίδες σας. Απλώς εφαρμόστε μια σταγόνα του ελαίου σε μια μπατονέτα και απλώστε την κατά μήκος τους. Μπορείτε να το αφήσετε να δράσει όλο το βράδυ ενώ κοιμάστε ή να το αφαιρέσετε λίγη ώρα αργότερα γιατί, σε περίπτωση που τρίψετε τα μάτια σας, ο ερεθισμός είναι πιθανός.

v