Γιατί τα μωρά του Αυγούστου είναι ξεχωριστά σύμφωνα με τους επιστήμονες

Γιατί τα μωρά του Αυγούστου είναι ξεχωριστά σύμφωνα με τους επιστήμονες

Αν φέρατε μόλις το μωράκι σας στον κόσμο ή αν βρίσκεστε στην τελική ευθεία για το μεγάλο θαύμα, σας έχουμε έναν ακόμη λόγο να χαρείτε και να νιώσετε περήφανες. Τα μωράκια που γεννιούνται τον Αύγουστο όχι μόνο είναι πολύ τυχερά, αλλά φαίνεται ότι θα πετύχουν σίγουρα στη ζωή τους. Ποιοι το λένε; Οι επιστήμονες φυσικά!

Είναι αισιόδοξα

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε πανεπιστήμιο της Αμερικής, τα μωρά που γεννιούνται τον Αύγουστο είναι πιο χαρούμενα και αισιόδοξα από τα μωρά που γεννιούνται τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες. Δύσκολα θα εμφανίσουν κατάθλιψη και ως επί το πλείστον χαρακτηρίζονται από το λαμπερό χαμόγελό τους.

Γίνονται γεροδεμένα

Tα αποτελέσματα μιας μελέτης που έλαβε χώρα στο πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ έδειξε ότι τα μωρά που γεννιούνται τον Αύγουστο έχουν μεγαλύτερο βάρος από τα μωρά που γεννιούνται τις άλλες εποχές. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι αυτή η διαφορά στο μέγεθος επηρεάζεται από το γεγονός ότι οι μητέρες είναι περισσότερο εκτεθειμένες στον ήλιο με αποτέλεσμα να προσλαμβάνουν περισσότερη βιταμίνη D, που είναι ωφέλιμη για την ανάπτυξη του μωρού.

Έχουν πολλή αυτοπεποίθηση…

…και δυναμικό χαρακτήρα. Δεν το βάζουν ποτέ κάτω και δεν ησυχάζουν αν δεν τα καταφέρουν. Σπάνια συμβιβάζονται γι’ αυτό γίνονται εξαιρετικοί στις διαπραγματεύσεις. Λέγεται επίσης ότι είναι πάρα πολύ έξυπνα και δημιουργικά. Ίσως είναι μια καλή ιδέα να προμηθευτείτε από τώρα μπλοκ ζωγραφικής!

Είναι τυχερά γιατί νιώθουν τυχερά

Τα ευρήματα μιας μελέτης του 2005 έδειξαν ότι όσοι είναι γεννημένοι τον Αύγουστο έχουν την τύχη με το μέρος τους, κυρίως επειδή νιώθουν τυχεροί. Εκτός από τύχη όμως ξέρουν να παίρνουν τις πιο κατάλληλες και συμφέρουσες αποφάσεις για τους ίδιους. Όπως λέει και το αρχαίο ρητό «συν Αθηνά και χείρα κίνει».

Είναι γεννημένοι ηγέτες

Αυτά τα παιδιά όχι μόνο ξέρουν να θέτουν στόχους, αλλά φροντίζουν πάντα να τους πετυχαίνουν. Χαρακτηρίζονται από τις ηγετικές τους ικανότητες και από την ευγλωττία τους. Στη ζωή τους είναι πειστικοί και δύσκολα θα καταρρίψει κανείς τα επιχειρήματά τους.

Έχουν μικρότερες πιθανότητες να εμφανίσουν κάποια ψυχολογική διαταραχή

Οι επιστήμονες εικάζουν ότι, λόγω της αυξημένης πρόσληψης βιταμίνης D από την μητέρα τους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης, τα μωρά παρουσιάζουν υγιή ανάπτυξη και έχουν μικρότερες πιθανότητες να εμφανίσουν διπολική διαταραχή ή σχιζοφρένεια.

Πηγή: redtri.com

 

v