Πώς να φτιάξετε τα emoji cupcakes του Άκη Πετρετζίκη σε 3 μόνο βήματα

Πώς να φτιάξετε τα emoji cupcakes του Άκη Πετρετζίκη σε 3 μόνο βήματα

Όλα τα παιδιά τρελαίνονται για cupcakes, σωστά; Σωστά! Σκεφτείτε, λοιπόν, τον ενθουσιασμό τους εάν τα cupcakes τους έχουν γεύση... Άκη Πετρετζίκη, ενώ θυμίζουν τις αγαπημένες τους κίτρινες φατσούλες που πότε κλαίνε και πότε γελούν!

Τα υπέροχα emoji cupcakes του αγαπημένου μας Άκη Πετρετζίκη γίνονται εύκολα και γρήγορα και μπορούν να συνοδεύσουν το πρωινό της οικογένειας, να σερβιριστούν σε ένα παιδικό πάρτι ή να χρησιμοποιηθούν για να κεράσετε τις άλλες μαμάδες. 

Τι θα χρειαστούμε

240 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

280 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική

1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ

1 πρέζα αλάτι

80 γραμμάρια βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

240 γραμμάρια γάλα φρέσκο πλήρες (120 κουταλάκι του γλυκού + 120 κουταλάκι του γλυκού)

2 αυγά μέτρια

ξύσμα από 1 λεμόνι

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Για τη διακόσμηση

200 γραμμάρια ζαχαρόπαστα λευκή

½ κουταλάκι του γλυκού κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής σε πάστα

50 γραμμάρια ζαχαρόπαστα μαύρη

κουφετάκια σοκολάτας ματάκια

κασκάς καρδούλες κόκκινες

 

Τι πρέπει να κάνουμε

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.

Βήμα 1ο

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το βούτυρο, και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα, για 2-3 λεπτά, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και προσθέτουμε σε δόσεις το μισό γάλα.

Βήμα 2ο

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το υπόλοιπο γάλα, τα αυγά, το ξύσμα λεμονιού, το εκχύλισμα βανίλιας, και τα ρίχνουμε στο μίξερ. Συνεχίζουμε να χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 2-3 λεπτά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Βήμα 3ο

Βάζουμε ειδικά χαρτάκια σε 2 φόρμες για muffin με 6 θήκες και γεμίζουμε με το μείγμα μέχρι τα ⅔ του ύψους τους και ψήνουμε  για 20-25 λεπτά στους 180ο C.

Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν καλά για 15-20 λεπτά.

Για τη διακόσμηση

Βήμα 1ο

Πλάθουμε τα 200 γρ. λευκής ζαχαρόπαστας με το κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανοίγουμε τη ζαχαρόπαστα σε πάχος 0,5 εκ. με τον ειδικό πλάστη.

Βήμα 2ο

Κόβουμε με ένα στρογγυλό κουπ πατ 8 εκ. την κίτρινη ζαχαρόπαστα σε 12 κύκλους και αλείφουμε με ένα πινέλο βουτηγμένο σε λίγο νερό τη μία μεριά του κάθε κίτρινου κύκλου.

Βήμα 3ο

Κολλάμε τους κίτρινους κύκλους πάνω στα cupcakes και δημιουργούμε τα αγαπημένα μας emoji χρησιμοποιώντας τη μαύρη ζαχαρόπαστα για στόμα, μάτια και φρύδια, τα κουφετάκια σοκολάτας ματάκια και τις καρδούλες.

v