Life & Style Magazine

Η καλοκαιρινή μακαρονάδα από την Κρήτη με φρέσκια ντομάτα

Η γιαγιά Αλεξάνδρα, καταγωγή από Κρήτη και υπέρμαχος του καλού φαγητού, εκτός από την υπέροχη πατατοσαλάτα της, ήταν… διάσημη και για ένα ακόμα πιάτο της: την καλοκαιρινή μακαρονάδα της! Η συνταγή ήταν δική της, με υλικά κατευθείαν από το μποστάνι. Δροσερή, χορταστική και με την πιο τέλεια γεύση που θα μπορούσε να δοκιμάσει ένα παιδί…

Αποφάσισα να μην την κρατάω άλλο κρυφά τα μυστικά της και να τα μοιραστώ μαζί σας.  

Η καλοκαιρινή μακαρονάδα από την Κρήτη με φρέσκια ντομάτα

Τι θα χρειαστείτε
(για 4 άτομα)

1 πακέτο πένες  (ή ό,τι ζυμαρικό προτιμάτε)

2 μεγάλες ώριμες ντομάτες

1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες

4-5 ελιές κομμένες σε ροδέλες

Λίγο ελαιόλαδο

Πιπέρι

Ρίγανη

Τριμμένο τυρί (ή τριμμένη φέτα)

Φύλλα βασιλικού για στόλισμα

 

 Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο

Ετοιμάστε τις πένες (ή τα ζυμαρικά της επιλογής σας) όπως πάντα, και τοποθετήστε τα σε μια μεγάλη πιατέλα.  

Βήμα 2ο

Το μυστικό της γιαγιάς μου, βρίσκεται στο ότι η σάλτσα δεν είμαι μαγειρεμένη, αλλά φρέσκια! Τρίψτε με τον τρίφτη τις ντομάτες και ρίξτε τη σάλτσα πάνω στα ζυμαρικά να πάει παντού.

Βήμα 3ο

Προσθέστε τις κομμένες ελιές και πιπεριές, λίγη ρίγανη, λίγο ελαιόλαδο και το τριμμένο τυρί.

Βήμα 5ο

Ανακατέψτε καλά, εάν θέλετε ρίξτε λίγο πιπέρι και στολίστε με τον βασιλικό.  

Σημείωση: αντί για τριμμένο τυρί, μπορείτε να φάτε τα ζυμαρικά σας με τριμμένη φέτα. Η φέτα με την ντομάτα, τη ρίγανη και τις ελιές σας προσφέρουν ένα υπέροχο, μεσογειακό πιάτο!

  • Δείτε επίσης
v