«Ο κάθε ανεγκέφαλος παίρνει ένα όπλο και σκοτώνει τα όνειρα ενός παιδιού»

«Ο κάθε ανεγκέφαλος παίρνει ένα όπλο και σκοτώνει τα όνειρα ενός παιδιού»

Ο πατέρας της μικρής Αλεξίας Σαμαρτζή, του άτυχου παιδιού που μια Κυριακή του Πάσχα δέχτηκε αδέσποτη σφαίρα ενώ έπαιζε αμέριμνο στην αυλή του σπιτιού του, ξεσπάθωσε σε τηλεοπτική εκπομπή εναντίον όσων πυροβολούν άσκοπα με οποιαδήποτε αφορμή, αλλά και του κράτους που δεν θεσπίζει αυστηρότερους νόμους για τέτοιου είδους περιπτώσεις οπλοχρησίας.

Μιλώντας σε ζωντανή σύνδεση στην τηλεόραση του ANT1, ο Λουκάς Σαμαρτζής κλήθηκε να σχολιάσει τα έθιμα που γιορτάζονται με πυροβολισμούς στον αέρα και εξέφρασε για ακόμη μια φορά την οργή του για όποιον «παίρνει ένα όπλο και σκοτώνει τα όνειρα ενός παιδιού».

Απηύθυνε μάλιστα έκκληση «να παρέμβει το κράτος και να αλλάξει το νόμο και όποιος πυροβολεί να μπαίνει αμέσως φυλακή, για να μην το κάνει πάλι άνθρωπος» με αφορμή το γεγονός ότι ο δράστης στη δική τους υπόθεση αφέθηκε αμέσως ελεύθερος και οι μπαλωθιές δίνουν και παίρνουν ανεξέλεγκτα στην ελληνική επαρχία.

«Δεν υπάρχουν αδέσποτες σφαίρες», τόνισε και επισήμανε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση αμέλειας αφού όταν πυροβολείς γνωρίζεις ότι «κάπου θα πάει η σφαίρα».

Ρωτούμενος για την Αλεξία και την πορεία της υγείας της, δήλωσε πως είναι καλύτερα και περιμένουν όλοι να ολοκληρωθεί η θεραπεία ώστε το άτυχο κορίτσι να μεταβεί σε κέντρο αποκατάστασης.

v