8 tips για να αποθηκεύσετε τα καλοκαιρινά σας ρούχα πανεύκολα

8 tips για να αποθηκεύσετε τα καλοκαιρινά σας ρούχα πανεύκολα

Και μόνο που σκέφτεστε πως η ώρα να φυλάξετε τα καλοκαιρινά σας ρούχα πλησιάζει, σας πιάνει πανικός, σωστά; Μην τρομάζετε. Το βασικό που χρειάζεστε είναι καλή οργάνωση! Όσο πιο μεθοδικά κινηθείτε, τόσο πιο γρήγορα και… ανώδυνα θα τελειώσετε! Ξεκινάμε;

  • Αδειάστε την ντουλάπα σας και πλύντε όλα σας τα ρούχα (‘η τουλάχιστον όσα κρίνετε πως χρειάζονται πλύσιμο) ώστε να αποθηκευτούν καθαρά.
  • Ξεχωρίστε τα ρούχα που δεν θέλετε να φυλάξετε (αυτά που συνήθως φοράτε όλο το χρόνο), αυτά που θέλετε να δώσετε γιατί δεν σας κάνουν ή τα βαρεθήκατε, αυτά που θα πετάξετε κι αυτά που θα αποθηκεύσετε.
  • Διπλώστε τα και βάλτε τα σε θήκες αποθήκευσης ή βαλίτσες, προστατεύοντάς τα από το σκόρο.

Για να γίνει, όμως, όλη αυτή η διαδικασία ακόμα πιο εύκολη και πρακτική, ακολουθούν κάποια εύκολα tips που μάλλον θα τα χρειαστείτε…

Στο ξεσκαρτάρισμα να είστε αμείλικτες!

Πόσα ρούχα ανεβοκατεβάζετε εδώ και χρόνια από το πατάρι στην ντουλάπα και τούμπαλιν χωρίς να τα φοράτε ποτέ; Μάλλον αρκετά… πάρτε το απόφαση, λοιπόν, και χαρίστε τα! Εξάλλου, οι μεγάλοι στυλίστες λένε ότι τα ρούχα που δεν έχεις φορέσει για πάνω από 2 χρόνια, σίγουρα πρέπει να βρεις τη δύναμη να τα αποχωριστείς!

Στα παιδικά ρούχα, να είστε ακόμα πιο αμείλικτες!

Μπορεί να κρατάτε στα χέρια σας το αγαπημένο σας μπλουζάκι της κόρης σας, το οποίο δυσκολεύεστε να χαρίσετε, αλλά μην ξεχνάτε πως του χρόνου μάλλον δεν θα της κάνει! Κάντε αυστηρή διαλογή έχοντας πάντα κατά νου ποια ρούχα θα τους είναι μικρά την επόμενη σεζόν.

Κάντε… επαναχρησιμοποιήση!

Πριν πετάξετε τα φθαρμένα ρούχα, εξετάστε μήπως μπορείτε να τα αξιοποιήσετε κάπως διαφορετικά. Τα φανελάκια, για παράδειγμα, γίνονται υπέροχα και μαλακά ξεσκονόπανα!

Πείτε αντίο στο σιδέρωμα!

Εάν δεν έχετε μία τεράστια ντουλάπα για να φυλάξετε τα καλοκαιρινά σας κρεμασμένα, τότε το σιδέρωμα πριν την αποθήκευση είναι χάσιμο χρόνου. Διπλώστε τα προσεκτικά και τοποθετήστε τα όμορφα και με τάξη στον αποθηκευτικό χώρο που θα επιλέξετε.

Βάλτε τα κατά… χρώμα

Προτιμήστε να αποθηκεύσετε τα ρούχα κατά χρώμα, ώστε να αποφύγετε τυχόν ατυχήματα όπως, για παράδειγμα να  ξεβάψει  ένα μαύρο ρούχο επάνω σε ένα άσπρο λόγω της υγρασίας. Σίγουρα θα έχετε δει κι άλλη φορά ανεπαίσθητους λεκές στα λευκά σας ρούχα έπειτα από τη χειμερία νάρκη τους στο πατάρι.

Καθαρίστε την ντουλάπα και τσεκάρετε για τυχόν υγρασία

Η ώρα της αποθήκευσης των καλοκαιρινών μας ρούχων, είναι μια καλή ευκαιρία για να αδειάσουμε τελείως τις ντουλάπες του σπιτιού. Ένα καλό καθάρισμα  και ένα γενικό τσεκ για τυχόν υγρασία, είναι το καλύτερο δώρο για τα  ρούχα μας!

Κάντε έξωση στον σκόρο

Ανακαλύψτε τον πιο φυσικό και αρωματικό τρόπο για να κρατήσετε το σκόρο μακριά. Τα σακουλάκια με λεβάντα είναι μία καλή και ανέξοδη λύση. Εναλλακτικά, μπορείτε να φτιάξετε μόνη σας ένα μείγμα από αποξηραμένο δεντρολίβανο, καπνό, λεβάντα, μαύρο πιπέρι, μέντα και φλούδες κέδρου.

Το μυστικό της… γιαγιάς

Μια άλλη λύση για την αποφυγή του σκόρου μας έρχεται από το παρελθόν και είναι ασφαλής, μυρωδάτη και εγγυημένη! Μία «σπιτική» εναλλακτική της γιαγιάς είναι να τοποθετήσετε ανάμεσα στα ρούχα ή στις τσέπες τους ολόκληρα κομμάτια γαρύφαλλο –το μπαχαρικό, όχι το λουλούδι.

v